Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Rower - dla wszystkich jeżdzących w terenie i stacjonarnie.

Zaczęty przez Dasna, 2011-12-19, 12:53:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

RafałS

admin

:D
Ostatnio zdjęcie mchu zrobiłem, ale kamień leży jak wmurowany... ;)

Blackend

admin

Gavroche

Fajne i ciekawe dla małolatów.
Każda ma na parapecie w swoim pokoju po kilka takich.
Z tego mchu wyłażą różne żyjątka; skoczogonki, ślimaczki, drobne wije czy dżdżownice, a jak nic nie ma, to dorzucam kilka stonóg. :D
Nawet całkowicie zamknięty taki słoik funkcjonuje bardzo dobrze przez wiele miesięcy, ekosfera taka, najstarszy, szczelnie zamknięty, ma już około dwóch lat i nadal są tam zwierzątka! :shock:

Coraz częściej ludzie pytają o wersje wodne, tzw. jarraria, żeby postawić sobie przy kompie na biurku.
http://rainforestconcepts.com/how-to-create-a-jarrarium-on-a-budget/
Już kilka takich zrobiłem dla znajomych; litrowy słój, trochę żwirku, kulka gałęzatki, jakiś anubias czy mikrozorium, kawałek korzenia czy lawy, a jako fauna 1-2 ślimaki czy grupa małżoraczków.
Nic się nie karmi, dostarcza tylko fotonów i odświeża wodę raz na miesiąc. ;-)

RafałS

Pod wiatr, a potem z wiatrem. Bazie wypatrzone. Przewiośnie niby, ale się wymarzło trochę i skropiło.

RafałS

Jarek

:lol:
Ale tam jednemu chyba rower zakosili, bo strój miał rowerowy a biegł jakby po pomoc :wink:
Rowerek piękna sprawa. Jak mieszkałem w Ostrowie to nie było aż tak rowerowo, więcej biegałem w lasku. Płaski teren - nie było bakcylka az takiego jak tutaj...
Ścieżka rowerowa wzdłuż rzeki, troche górki, wtedy sie jedzie, nawet się zmęczyć nie idzie :lol:

RafałS

Blackend

RafałS

RafałS

Mnie tam urzekła wielowektorowość i multimodalność :wink: w podejściu do: masek, braku masek i masek brodowych. Tak w ogóle... :lol:

RafałS

Dobry! Łańcuch przesmarowany, szkoda żeby się marnował. Rekonesans 60km ku miłym okolicznościom przyrody. Nie za mało, nie za dużo, lecz w sam raz. :)

Dasna

Mam ci ja nowy rower.  :D

Nazywa się Northtec Cayon i jest Polakiem ( popieram rodzimą wytwórczość  :D) jak wsiadłam , popedałowałam to on ci mi od razu przypasował.

Edmund niestety jest rowerem do treningu ciężarowego i dość ekstremalnych obciążeń.  :lol: Ja potrzebuje już coś jednak nowszego modelu i bardziej sterownego.  :lol:

Wczoraj były próby w lesie i na drodze i jest git.  :D

Blackend