Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: Gavroche w 2015-01-05, 10:53:35
Poza genetyczną elitą żyjącą z rozmiarów swoich mięśni, diety wysokobiałkowe są raczej nieekonomiczne i szkodliwe w dłuższej perspektywie.
Proporcje Kwaśniewskiego są super dla naturalnych kulturystów, którym zależy na dobrostanie i długowieczności w zdrowiu.
Jedyny przypadek, IMHO oczywiście, to kilkutygodniowy wzrost spożycia mięsa i wyciągów mięsnokostnych przy bardzo wymagającym okresie przygotowawczym do jakiejś imprezy.
Czytałem gdzieś, chyba u Doriana, że okresowe zwiększenie ilości białka w diecie plus trening na granicy przetrenowania jest potężnym sygnałem anabolicznym do wzrostu.

Mariusz, to z pewnością jest dla Ciebie. Pod rozwagę, bo to wiesz- niektórzy doradcy ponoć nie śpią, właśnie z tego powodu. ;) ...
"Długowieczne Elity Genetyczne". Brzmi dumnie. :D

MariuszM

Radzio

Uuu. Zmartwisz tym samym Maestro, gdzie on znajdzie pociechę, znaczy godnego Zawodnika? :D

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2015-01-05, 11:08:49
Przy okazji mam pytanie do Tomasza:
Czy można tak zmodyfikować (u ludzi) ŻO, by utrzymywać lekka ketozę, np. w celu uniknięcia epizodów epilepsji czy chęci szybkiego spalenia tłuszczu zapasowego?
Czy na dłuższą metę jest to szkodliwe?
Czy adaptacja do takiego stanu nie mija z czasem, mimo utrzymywania reżimu?
Gdy ograniczysz tluszcz egzogeny,organizm dobierze sie do zapasow,poniewaz nie lubi ograniczen kcal,ale.to.do czasu. Pozniej trzeba dolozyc kcal,aby tarczyca/hormony nie zapadly w sen zimowy. Nie zaleca sie.drastycznego ogranicznie kcal z T :D

Od P. doktror uslyszalem,ze dieta ketogeniczna nie jest konieczna ,aby okilznac.napady w epepsji

Radzio

MariuszM

Zjadam literki,jakbym sie przebialczyl,nie dojadl Ww :lol:

administ

Najgorszy jest ten autokorektor z andka, aż strach pisać, bo zaraz są kłopoty...  :wink: :mrgreen:

Radzio

MariuszM

Denaturatu nie uzywam,jeszcze mnie stac ;) na .... :p

Radzio

Ale jak się po stykach pojedzie to klawiatura lepiej hula. ;) :lol: :lol: :lol: :P

MariuszM

Fakt,ale ale kurz rowniez dobrze "przewodzi elektrony " :D

administ

MariuszM

administ

MariuszM

Radzio

Cytat: MariuszM w 2015-01-06, 18:38:19
Fakt,ale ale kurz rowniez dobrze "przewodzi elektrony " :D

Całkowicie przypadkowo. O! :lol: :P