Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Obserwuję CrossFit od jego początków w Polsce i podoba mi się ta moda, zataczajàca coraz szersze kręgi:
http://www.ironmedia.com.pl/news/569-glaca-otworzyl-klub-crossfit-respect

Zyon

a mi nie, podciaganie crossfitowe to jakas parodia jest, i  tak jest z wiekszoscia cwiczen
Work Buy Consume Die

MariuszM

Mam to samo..... Wole po(bujac) sie Z Dziolchami na dzielni,mezatkami,niz gibac sie niczym pawian na drazku ;) Podpisano noziny  z Polska :lol:

MariuszM

Ta moda to glownie $,ale wolnosc Tomku w swoim domku :D

Gavroche

Guzik prawda, crossfit zaczynał jako trening metaboliczny, podobny do tabaty na 2-3 razy w tygodniu.
Dedykowany dla żołnierzy, policjantów i strażaków, miał dawać maksimum korzyści w minimum nakładów.
Dopiero od 2001 roku ruszył bum na crossfit, a kasa zaczęła spływać kiedy Reebok się w to włączył.
Spaczenia się pojawiają, bo tak jest zawsze, kiedy jakaś idea się rozszerza, ale kilka pomysłów mają fajnych, np. wykorzystywanie niespecyficzności ćwiczeń złożonych, co w praktyce oznacza wzmacnianie jakiegoś ćwiczenia bez jego trenowania, martwego ciągu przez robienie zarzutów i swingów. :D

Zyon

Cytat: MariuszM w 2014-12-25, 23:46:56
Mam to samo..... Wole po(bujac) sie Z Dziolchami na dzielni,mezatkami,niz gibac sie niczym pawian na drazku ;) Podpisano noziny  z Polska :lol:
ta jest, nizinnie sie dopisuje  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

RafałS

Hmm, hmm... Coś tam się kłębi pod skórą. Właściwie to nie powinien już pakować, no chyba że jeszcze wiąże sznurówki.  :wink:

administ

Gavroche

administ

Gavroche

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

Poza genetyczną elitą żyjącą z rozmiarów swoich mięśni, diety wysokobiałkowe są raczej nieekonomiczne i szkodliwe w dłuższej perspektywie.
Proporcje Kwaśniewskiego są super dla naturalnych kulturystów, którym zależy na dobrostanie i długowieczności w zdrowiu.
Jedyny przypadek, IMHO oczywiście, to kilkutygodniowy wzrost spożycia mięsa i wyciągów mięsnokostnych przy bardzo wymagającym okresie przygotowawczym do jakiejś imprezy.
Czytałem gdzieś, chyba u Doriana, że okresowe zwiększenie ilości białka w diecie plus trening na granicy przetrenowania jest potężnym sygnałem anabolicznym do wzrostu.

Gavroche

Przy okazji mam pytanie do Tomasza:
Czy można tak zmodyfikować (u ludzi) ŻO, by utrzymywać lekka ketozę, np. w celu uniknięcia epizodów epilepsji czy chęci szybkiego spalenia tłuszczu zapasowego?
Czy na dłuższą metę jest to szkodliwe?
Czy adaptacja do takiego stanu nie mija z czasem, mimo utrzymywania reżimu?

Radzio