Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

:lol:
(http://x3.cdn03.imgwykop.pl/c3201142/comment_NzXAJPbeLyOPL9X3KEiXIThrHK21WjhQ.jpg)
Work Buy Consume Die

Gavroche

Gavroche

administ

A po cholerę oni wydają pieniądze na takie badania, nie prościej i taniej mnie zapłacić, a wyłożę wszystko jak się należy...  :lol:
I to tak, że nie będzie trzeba dalej badać, tylko sobie przeczytać.  8)

renia

Może byś był droższy niż te badania w kółko robione... :roll: :wink:

administ

No nie powiem, że byłoby tanio, ale taka wiedza kosztuje!  8) Za darmochę jak się przekaże, to nie szanują i Wiedzy i wykładającego.  :?
Dzięki temu na służbie chorobie można zaoszczędzić ponad 10-25mld zł rocznie, zależnie od przyjętego wariantu, więc 10% jednorazowej rekompensaty za poświęcony mój czas, to nie jest wygórowana chyba cena za honorarium? ;)
To raczej nawet symboliczna wypłata - oczywiście bez PiT-olenia, żebym się tłumaczyć nie musiał z "przychodu".  8)

renia

10%, to tyle co "znaleźne". Należy się bez łaski... :roll: :wink:

administ

Ale więcej mi nie trzeba, bo to jakieś 70-100mln € wychodzi... ;)
Daj Boże każdemu takie "znaleźne"...

renia

:lol: Dla mnie 1% tej sumy byłby już "problemem" co z tym zrobić? :shock: :lol:

administ

Tak to spore pieniądze, dlatego tylu by chciało z "Kwaśniewskiego" żyć... ;) 
Ale najlepiej jakimś sposobem, żeby wobec autora odkrycia z którego się korzysta nie mieć żadnych zobowiązań... :lol:

renia

Widać to niestety widać...i to coraz częściej... :?

Jarek

Wystarczy propagowanie przez optymalnych uznać za szkodliwe . 8)

renia

Nieumiejęte propagowanie przynosi odwrotne rezultaty... :?

Jarek

Cytat: renia w 2016-02-24, 09:33:42
Nieumiejęte propagowanie przynosi odwrotne rezultaty... :?
Właśnie  :lol: Dlatego po wycofaniu się Rodziny Kwaśniewskich z życia publicznego ,jest tak jak jest . 8)

administ

Nie no, jeszcze można rozsiewać ploty wśród optymalnych, że " Dieta Optymalna nie działa, tak jak Doktor obiecywał, że Kwaśniewscy są na wegetarianizmie, Doktor otruty i ma raka tarczycy, a nawet już zmarł, co rodzina skrzętnie ukrywa" - nie ma przebaczenia dla takiego zbydlęcenia!  :shock:  :?

Jarek

Ja sie też długo z tym kopałem .Dopiero jak  napisałeś że dr.Kwaśniewski wiedział o skutkach ubocznych ,to ulga nastąpiła .

Gavroche

Kupiłem "PB" i przejrzałem "artykuł" o diecie tłuszczowej.  :D
Cóż, pan Sławek nadal nie rozumie różnic między LCHF, "dietą wysokotłuszczową 40%" używaną w badaniach i zwykłym LC.
Nic się już chyba nie da zrobić, żeby go wyedukować.

Główne mity artykułu, to te, które omawialiśmy u niego na Forum:
1. Tłuszcze pokarmowe tuczą.
2. NNKT są niezbędne dla dorosłych.
3. Węglowodany są nieszkodliwe i są właściwym składnikiem energetycznym dla człowieka.
Z tym ostatnim można się zgodzić pod pewnymi warunkami.
Wszystko jest tłumaczone, jak dla osób, które nie znają podstaw biochemii, np. 90% tłuszczu pokarmowego przenika do adipocytów, bo... mają łatwość przenikania. ;)
Bo tak stoi w Harperku i znakowany węgiel w kwasie tłuszczowym pojawiał się w adipocytach...
Szkoda czasu generalnie, przynajmniej dla nas.
http://slawomirambroziak.pl/forum/index.php?topic=4290.0

Zyon

Co zrobic, tez lukne co tam nasmarowal, ale z tego co piszesz to wszystko to co na forum. I nie dociera do niego, ze jest te "5 albo 6" mechanizmow, ktore nie pozwola.
No bo to pan magister farmacji jest przeca, taki misiowaty, wiec wie najlepiej  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę, a tutaj trudno się dziwić, każdy orze jak może. :D
Zaraz za tym artykułem o mitach tłuszczowych jest następny o... suplementacji na LCHF. :lol:
W tym artykule jest kwestia: "czy istnieje sposób, aby zwiększyć wątpliwy, jak już wiemy, anaboliczny potencjał diety LCHF?", a przypomnę, że pan Sławomir za dietę LCHF uważa dietę Atkinsa. :lol:
No i leci lista supli, które nawet, idiotyczną przecież w kulturystyce, dietę tłuszczową, zmienią na przydatną dla pakera. ;)
No jaja takie! :P

Ale są dwa niezłe artykuły z Elitefts, o muzyce w sporcie i o znaczeniu fazy negatywnej, a samo "PB" kosztuje z 10pln... :D

Zyon

Z dwojga zlego wole juz Piotrkowicza, jezeli uczciwie on przyznaje na tych sympozjach, ze jest "na Kwasniewskim". I on moze potwierdzic, ze to ma sens. A Pan Slawek utknal w klatce-pulapce swojego ego, ma grono jedzacych mu z reki bezmyslnych padawanow, po co to zmieniac. To jest wlasnia to o czym wiele razy mowilem..... 8)

I uzyje cytatu, ktory ostatnio bardzo mi sie podoba i przystaje do sytuacji: Antoine de Rivarol - Kto ma racje dzien wczesniej od innych, ten przez dobe uchodzi za idiote.
Work Buy Consume Die