Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Artykul dosc stary wiec nie wiadomo jak to sie skonczylo tak naprawde :D
Work Buy Consume Die

RG

Dokładnie Reniu, najgorsze jest to, że nikt nie wyciąga długofalowych wniosków z tego co się dzieje wokół nas... Od Euro2012 czytałem chyba z 7 klepsydr informujących o śmierci sportowców z których najstarszy miał chyba coś koło 70 lat a w tym jednego co miał 25 lat i drugiego trochę starszego. Wszyscy wiedzą jaki model żywieniowy obowiązuje w sporcie, czyli oparty na węglowodanach ale nikt nie potrafi tego przeanalizować i połączyć w jedna całość... Prawie 10 lat temu, jak zachorowałem na miażdżycę to znalazlem w internecie artykuł o sportowcu, który też zachorował na miażdżycę i już po dwoch latach miał amputację palca u stopy. Strasznie się przeraziłem ale teraz jestem już spokojny bo wiem co mogło spowodować tak szybką drogę od zachorowania do amputacji... A liczy się tylko to jak się kończy a nie jak się zaczyna...

Zyon

Czy w tym temacie mozna wpisywac swoja aktywnosc polegajaca na nie-bieganiu ale innych formach ruchowych ? :D

ps. ciekawe jak tam gavro na odwyku.
Work Buy Consume Die

administ

Mam nową przestrzeń dyskową, więc Forum jest pojemne.  :D
Tylko zaraz się jaki profopty znajdzie i będzie przekonywał, że...  :wink:
Ale damy radę, bo tu kosza nie ma.  8)

Zyon

Cytat: admin w 2012-11-30, 14:45:18
Mam nową przestrzeń dyskową, więc Forum jest pojemne.  :D
no to fajnie :D   8)

Cytat: admin w 2012-11-30, 14:45:18
Tylko zaraz się jaki profopty znajdzie i będzie przekonywał, że...  :wink:
Ale damy radę, bo tu kosza nie ma.  8)
A to tylko Edytka sie nudzi, moze by do niej  zadzwonic zebys ie uspokoila :D Na swoim blogu sprzedaje swiete obrazki co to drozeja z dnia na dzien i numer telefonu podala :D
Work Buy Consume Die

MariuszM

Zyon

Dzisiaj bylem na rozbiorce starego drewnianego domu, od rana do czasu jak sie zaczelo sciemniac z 5 kilowym lomem i mlotem w rekach :D Na koniec ledwo go moglem trzymac tak sie zmachalem ale endorfiny normalnie takie musialy sie ostro wydzielac, bo lupalem nim jakby nic nie wazyl a po plecach az sie lalo i stan euforii :D  W pewnym momencie w samym podkoszulku robilem, chociaz na dachu wialo okrutbue. Dobry trening calego ciala, ledwie zyje.

Co ciekawe rano walnalem tylko kawke, a jak w poludnie przywiezli pasze (jakies kuraki pieczone) to nie chcialo mi sie z dachu zlazic, a juz jak zlazlem to juz nie bylo nic i dopiero ok 14 zjadlem tlusty bigos na sniadanie :D
Work Buy Consume Die

Teresa Stachurska

Jednym słowem do wysiłku fizycznego warto się rwać :) 

MariuszM, "Kulturysta optymalny a "złota proporcja" miał u mnie dotąd 2121 wejść :D 

adampio

Cytat: Zyon w 2012-12-01, 22:11:52
Dzisiaj bylem na rozbiorce starego drewnianego domu, od rana do czasu jak sie zaczelo sciemniac z 5 kilowym lomem i mlotem w rekach :D Na koniec ledwo go moglem trzymac tak sie zmachalem ale endorfiny normalnie takie musialy sie ostro wydzielac, bo lupalem nim jakby nic nie wazyl a po plecach az sie lalo i stan euforii :D  W pewnym momencie w samym podkoszulku robilem, chociaz na dachu wialo okrutbue. Dobry trening calego ciala, ledwie zyje.

Co ciekawe rano walnalem tylko kawke, a jak w poludnie przywiezli pasze (jakies kuraki pieczone) to nie chcialo mi sie z dachu zlazic, a juz jak zlazlem to juz nie bylo nic i dopiero ok 14 zjadlem tlusty bigos na sniadanie :D

Ja kiedys tez wlalem do mojego samochodu benzyne zamiast ropy. Pojechal kilka metrow i stanal. Z tego wynika, ze kazda maszyna potrzebuje odpowiedniego paliwa w odpowiednich momentach. :lol:

Radzio

Cytat: adampio w 2012-12-02, 10:06:30
Cytat: Zyon w 2012-12-01, 22:11:52

Ja kiedys tez wlalem do mojego samochodu benzyne zamiast ropy. Pojechal kilka metrow i stanal. Z tego wynika, ze kazda maszyna potrzebuje odpowiedniego paliwa w odpowiednich momentach. :lol:

Ciekawe- ale "ja tylko niosę pomoc". ;)  Jakiż to moment będzie dla benzyniaka, żeby mu wlać ropy- ostatni? ;)  :lol:

MariuszM

Cytat: Radzio w 2012-12-02, 10:44:52
Ciekawe- ale "ja tylko niosę pomoc". ;)  Jakiż to moment będzie dla benzyniaka, żeby mu wlać ropy- ostatni? ;)  :lol:
Długodystansowiec.......,ale trzeba i tak lać (benzin) glikoliza (pentoza,heksoza). Perque- BO TAK wygodniej!  :twisted:

MariuszM

Jak kaleka,to i na prostej drodze sie 'zabije'.
:D

Zyon

Dodatkowo na strychu znaleslem troche starych czaspopism i ksiazek z lat 60, co ciekawe glownie "katolika polskiego" i jakies manifesty partyjne.

Znalazlem tez ksiazke z 1943 roku wydana we Wroclawiu (zdziwilo mnie, ze podczas wojny) niemieckiego profesora Richtera pt "Zywienie zwierzat domowych". W ksiazce jest pelno tabel i roznych przelicznikow a zrobiona jest w ten sposob, ze na lewych stronach jest tekst niemiecki, drukowany niemiecka czcionka, takim "gotykiem" a na prawych stronach jest polskie tlumaczenie. Na razie zostawilem do wyschniecia wiec nie przegladalem nawet za bardzo
Work Buy Consume Die

renia

To może być wartościowy egzemplarz... :shock:

administ

Jak to mówią na dobrychdziecachi - "ze 20 zeta" - można dać.  :wink:

Zyon

Cytat: renia w 2012-12-03, 14:06:13
To może być wartościowy egzemplarz... :shock:
Kto wie :D
Na razie sie suszy, bo najpierw zdjelismy dach a ja sie rzucilem do ocalania tej "historii zastyglej", ktora jest na kazdym strychu starego, drewnianego domu w psotaci stert gazet, ksiazek i zeszytow. Znalazlem nawet przedwojenny poradnik ksiegowego hehe ciekawe rzeczy, np Magazyn Szaradziarski 'Rozrywka", ktory wychodzi do dzisiaj. Ale te stare krzyzowki byly urocze i jakie trudne! Nie to co dzis.
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: admin w 2012-12-03, 14:32:56
Jak to mówią na dobrychdziecachi - "ze 20 zeta" - można dać.  :wink:
Tam sie ksiazkami nie interesuja, tam malowanie obrazow za "1200 ziko" jest w modzie :D
Work Buy Consume Die

administ