Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

To taki harperowski "syndrom fruktozowy"...  :wink:

MariuszM

Bo to jest tak, zarymuję
Naukowcy już tak mają,że na prawach przyrody się nie znają.
Z kolei "sekciarze" (Optymalni) już tak mają,że prawa przyrody doceniają. ;)  :lol: :lol:

administ

Cytat: MariuszM w 2013-01-14, 11:20:41
"sekciarze" (Optymalni)

O!
To może przyszła też pora przypomnieć opinię, że "podstawą DO jest maszyna jądrowa na pustyni, do produkcji manny" - bo to dobrze działa na odstraszanie od Diety Optymalnej "wiernych"!  :lol: :lol: :lol:
Jajka drożeją ponoć!  :shock: :twisted:

Zyon

Work Buy Consume Die

Zyon

Tak w ogole to 9 tydzien cyklu sie zaczal, juz 2 tydzien zaczynam o smietance 30% przed treningiem. Ale za krotko zeby wnioski wysnuwac.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-01-14, 12:10:20
Tak w ogole to 9 tydzien cyklu sie zaczal, juz 2 tydzien zaczynam o smietance 30% przed treningiem. Ale za krotko zeby wnioski wysnuwac.
Spodziewałbym się wzrostu tego i owego, jeśliś wcześniej śniadań nie jadał...

Zyon

przedwczoraj rok minal jak sniadan nie jadam, tzn jadam, bo pierwszy posilek po wstaniu to sniadanie ale z reguly najwczesniej ok poludnia, czasami ok 11
Work Buy Consume Die

renia

Kawa z masłem to już małe śniadanie jest... :roll:

Zyon

No moze i tak, ale nie traktuje tego jako posilek. No i od conajmniej miesiaca nie pije kawy z rana.
Work Buy Consume Die

MariuszM

Zyon

Cytat: Zyon w 2012-12-20, 16:45:13
Cytat: Gavroche w 2012-12-20, 16:03:33
Cytat: Zyon w 2012-12-20, 15:53:09
No i jeszcze 4 ciekawe strony tekstow, w tym wywiadu z Bruce Liptonem, epigenetykiem. Polecam to rowniez Gavro, bo to oddaje spojrzenie na te sprawy, o ktorych czasami rozmawiamy
Zaczac od tego (ostatniego) bo to wywiad  a potem na gorze jest spis kolejnych i jechac 1-3
http://www.swietageometria.info/artykuly/175-bruce-lipton-nowa-biologia-teksty?start=3

Uuuu, Ty tak serio?
Tylko nie odleć na inną ziemię Zyon.
No tak serio, a co? Ten facet napisal ksiazke, ktora chyba w 2006 dostala mianio naukowej ksiazki 2006.

Mam wlasnie te jego "Biologie przekonan" , ktora gdzies wyhaczylem z jakiegos innego artykulu i na swieta moze przeczytam,
Jeszcze tak wracajac do tematu, obejrzalem film z wykladem Bruce'a Liptona na tej stronce, doskonale tlumaczy jak sie wplywa na geny srodowiskiem jak i rozwiewa rozne mity, np ze geny same z siebie moga miec na cos wplyw. Bardzo przystepnie tlumaczy, zdecydowanie polecam. http://www.swietageometria.info/filmy/171
Work Buy Consume Die

renia

Doktor Kwaśniewski bardzo trafnie to określił: geny to są plany konstrukcji a żywność to jest materiał budowlany. I co jest ważniejsze? Na pewno dobre plany są bardzo istotne, ale ze złych materiałów nic dobrego i trwałego się nie zbuduje...

Zyon

To samo mowi Lipton w tym wykladzie, nawe tuzywa sformulowania "geny to plany", plan sam z siebie nie moze byc aktywny albo nie, bo to tylko plan. To czy zostanie wdrozony czy nie to juz zalezy nie od niego a od czynnikow zewnetrznych, srodowiska. Bardzo ciekawy film
Work Buy Consume Die

renia

"Przekonania mogą przeprogramować geny"...nie wiem co o tym sądzić, trochę to "pachnie"
"plej_tsszem"...ale nie mam pojęcia... :? :roll:

administ

No przecież!
Jak kto ma przeprogramowane geny na "szkodliwość tłuszczu zwierzęcego" to tylko idiotyzmy na ten temat i nie tylko - potrafi przeważnie wygadywać.  :wink: :D

Zyon

Cytat: renia w 2013-01-14, 22:16:27
"Przekonania mogą przeprogramować geny"...nie wiem co o tym sądzić, trochę to "pachnie"
"plej_tsszem"...ale nie mam pojęcia... :? :roll:
Obejrzalas caly? Wg mnie ma to sens. To by np tlumaczylo zjawisko nocebo, ze jak ktos sobie wmowi, ze umrze to umrze, czytalem o takich przypadkach.
A z drugiej strony z tych 4 obrazkow ile zgadlas?
Work Buy Consume Die

renia

Przeważającą część przeczytałam. Ale się poprawiam i już oglądam całość... 8) Też jestem o tym przekonana, że nasza psychika wpływa w dużej mierze na nasz stan fizyczny i odwrotnie. Już oglądam całość...

Zyon

No wlasnie jak sie nie obejrzy calosci to wyrwane z kontekstu "przekonania" dosci dziwnie brzmia. I  choc czeka w kolejce jego ksiazka Biologia Przekonan to ja tez jednak inaczej pojmowalem te przekonania niz on tlumaczy. A tlumaczy bardzo ciekawie, w koncu to profesor medycyny a mowi bardzo sensownie wg mnie.
Work Buy Consume Die

renia

Bardzo mądry facet. Mówił jak dla mnie chwilami za szybko, ale bardzo sensownie i logicznie. To jest wszystko spójne i wydaje mi się prawdą...Wieczorem obejrzę drugą część...