Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Ja tu jasno widzę genowy feedback placebo!  :?  :wink:

administ

renia

Nie mam teraz czasu na rozwijanie tego, ale nie będzie jo albo nawet ano. 8)

renia

Jednak powiem krotko: na eskalację zachorowań ma wpływ wydłużenie średniej przeżycia + sztuczne środowisko ... 8)

Zyon

Cytat: Teresa Stachurska w 2013-01-18, 16:42:52
Cytat: Zyon w 2013-01-17, 19:42:40
Cytat: Teresa Stachurska w 2013-01-15, 22:21:20
Obejrzałam wszystkie trzy filmy i - jak na biologa - slowa o budulcu/regeneracji komórek czyli białku nie bylo. O żródłach energii również.
Ale tematem bylo co innego wiec po co mialby robic dygresje, wyklad byl o genach a nie fizlojogii zywienia czy biochemii :)

O genach, więc wkładka z "pozytywnego myślenia" na te geny wpływającego jak najbardziej? Choć to zawartość talerza głównie znaczy o jakości genów?
Talesz, glowa, podejscie do zycia, duzo rzeczy wplywa, on jest epigenetykiem a nie zywieniowcem wiec dobrze, ze nie wchodzil na te grunty. Najpierw trzeba zrobic porzadek z ogolem zeby robic ze szczegolem. :)
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: renia w 2013-01-18, 19:14:27
Jednak powiem krotko: na eskalację zachorowań ma wpływ wydłużenie średniej przeżycia + sztuczne środowisko ... 8)
styl jest dosc przejrzysty i elastyczny, co w te manke:

-slyszales dzisiejsza przemowe naszego przewodniczacego?
-no slyszalem slyszalem, cala godzine mowil
-a o czym mowil?
-no tego niestety nie powiedzial
Work Buy Consume Die

administ

Straszna mądrość bije z tego zdania!  :shock:
Godne Gacionga najmniej ...  :lol: :lol: :lol:

renia

Cytat: Zyon w 2013-01-18, 19:18:12
styl jest dosc przejrzysty i elastyczny, co w te manke:

-slyszales dzisiejsza przemowe naszego przewodniczacego?
-no slyszalem slyszalem, cala godzine mowil
-a o czym mowil?
-no tego niestety nie powiedzial

Dokładnie. Parę "mądrych" słówek i zero sensu. Krytyka bez podania alternatywy.
Tak robiłam na egzaminach, gdy mało wiedziałam w jakimś temacie to pisałam o "maśle maślanym" i w to wrzuciłam kilka trudnych słówek i przynajmniej 4 było. 8) :lol:

renia

Cytat: admin w 2013-01-18, 19:19:37

To jest dla odpowiedniego targetu... :P :lol:

renia

Zawsze jak czytam coś takiego to sobie zadaję pytanie - autor udaje czy rzeczywiście nie rozumie o czym pisze? 8)

MariuszM

Cytat: admin w 2013-01-18, 19:19:37

To zasługa ~mola glukozy dla mózgu ;)  :twisted: Ewidentnie musi to być mol :) książkowy  :lol:

Radzio

Aż dech zapiera... w piersi. :D A może to przygotowania do jakowegoś referatu i to tylko próbka, czy tekst "chwyci". ;) :D

W piersiach! "... w piersiach" miało być- oczywiście. :D

Blade

i jak Zyon, mierzyłeś się po tej śmietanie? ;) coś przybyło? ;) coś ubyło? ;)

Zyon

holender jako mi wylacialo ze lba, testowalem te kolka co mi przyszly i zapomnialem  :D
Work Buy Consume Die

RafałS

Zyon

mam, mam tez tasme murarska i taka stolarska zwijana na sprezyne  :lol:
Work Buy Consume Die

vigo

Cytat: Gavroche w 2012-12-18, 13:38:49
Cytat: Zyon w 2012-12-18, 13:09:52
Cytat: Gavroche w 2012-12-18, 13:08:41
Tłuszcz na tłuszczowej, węgle na wysokoweglowodanowej.
Czyli nadwyzka tluszczu na tluszczowej spowoduje, ze urosna wieksze miesnie? Eeee?  :roll:
Wbrew temu co tam wyżej kolega napisał,klasyczny split kulturystyczny, jedna duża grupa i jedna mala na treningu, pięć razy w tygodniu działa najlepiej.
Pierdułka HST działa może na początkujących...

Kolego Gavroche całkowicie się z tobą zgadzam, byłem na etapie eksperymentowania z HST, FBW, DoggCrapp i tym podobnym pierdółkom., Split - jak dla mnie - jest the best
Jeśli chodzi o te posty sprzed niemal 5 lat (zostały w tym wątku wywołane): http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=2510.40, http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=2510.20
to po tych 5 latach wciąż uważam że tłuszcz, a nie białko to podstawa masy. Aczkolwiek widzę że niektórym trudno się pogodzić z tym że na LC a ściślej ŻO prawdziwej masy się nie zrobi, szczególnie bez wspomagaczy.
Wtedy ważyłem 75kg, obecnie 82kg i czuję że wyżej wała nie podskoczę.

Kolego MariuszuM, jestem pod wrażeniem wiedzy biochemicznej i chęci podjęcia tego trudnego tematu, czyli ŻO w sportach siłowych, tudzież kulturystyce.

RafałS

Cytat: Zyon w 2013-01-19, 16:32:42
mam, mam tez tasme murarska i taka stolarska zwijana na sprezyne  :lol:
Ta murarska powinna styknąć. :D

MariuszM

Vigo trza (prze)łamać lody.  :D Ocieplenie idzie .... ;)