Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Zyon

W ksiazce "Zabojcy w Afryce" kleszcze z plecow zdejmowali sobie opalaniem ich jakims wiechciem slomy, podobno od razu wylaza
Work Buy Consume Die

Blackend

Swego czasu nawyciągałem się kleszczy - mocny chwyt, obrót w lewo i do góry.  :D
Potem obowiązkowo wyciągniętego kleszcza podtykałem mojej psinie pod nos, którego ze smakiem zjadała - taki to rytuał był.  :lol:

administ

U ludzi kleszcze wyciąga się jak żądła, aby nie wycisnąć zawartości gdzie nie trzeba. 8)

Gavroche

Gavroche

MariuszM

Podziwiam niekonsekwencje polsko-anglsaskuch "dietetykow"
Dieta
bogata w błonnik jest obecnie intensywnie promowana przez dietetyków i lekarzy ze
względu na jego korzystną rolę w zmniejszaniu ryzyka raka okrężnicy [35] i walce z
podwyższonym poziomem cholesterolu w surowicy [36].Tym bardziej należy mieć na
uwadze tendencję do zmniejszenia wchłaniania wapnia u osób spożywających dużą ilość
błonnika i pamiętać o konieczności dodatkowej suplementacji.

vs

Głównym źródłem wapnia w diecie mieszkańców Warszawy było
mleko i produkty mleczne, które dostarczały 64-65% tego składnika. Następne były
warzywa i przetwory warzywne, które zapewniały 10-11% wapnia, zaś pieczywo i produkty
zbożowe - od 8% do 12% [10].

Aby normy wyrobic ;)

" Pomimo kampanii społecznych mających na celu zachęcić mieszkańców Polski do
większego spożycia wapnia - głównie pod postacią przetworów mlecznych - jego spożycie
z dietą jest wciąż niewystarczające. Średnie spożycie tego pierwiastka oscyluje między 600
a 700 mg/dzień w przypadku osób dorosłych, wśród osób w wieku 9-18 lat wynosi
odpowiednio 850 mg/dzień u chłopców oraz 690 mg/dzień u dziewcząt [9]. Stanowi to
zatem tylko około 60% zalecanego dziennego spożycia."

No idioci,nie boje sie uzyc tego slowa. NIE POTRAFIA MYSLEC SAMODZIELNIE,TYLKO KLEPIA WYUCZONE REGULKI :lol:

Gavroche

Kangur mówi, że mleczne, prócz masła, są be, ze względu na nadmiar wapnia. 8)
Azjaci jedzą 1/2 naszej normy i żyją, tylko te jaja.... :lol:

administ

Kangur wie dobrze, co dobre dla kangura... ;) :lol:

Gavroche

http://www.bodybuilding-pics.com/6/images/Thierry_Pastel%20(1).jpg
Zawodnik o fenomenalnym brzuchu, talii i świetnych ramionach, niestety, trafił na przełom lat '80 i '90, gdzie Dorian rozpoczął pogoń za masą ze szkodą dla estetyki... :(

Gavroche

Gavroche

Jedna dziewczyna z siłowni bardzo sobie chwaliła metodę Borge Fagerli Myo-reps:
http://www.pure-sport.pl/trening-myo-reps/
Dobrze zbudowana kobieta i bardzo silna, w Norwegii trwają akademickie badania tej metody w porozumieniu z Fagerlim. :D

Gavroche

Stronka o suplach i żywności, w miarę szczera (nie wymagajmy za dużo):
http://examine.com/
:D

MariuszM

Gavroche

MariuszM

Gavroche

Raczej zajady i zakwasy w mięśniach międzyżebrowych. :lol:
Warszawski Koks rulez!