Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

Kulturysta optymalny a "złota proporcja" cz. I

Zaczęty przez MariuszM, 2012-09-26, 10:58:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Natura jest ograniczona tylko historycznie i czasowo, jeśli chodzi Ci o skrzydła to zwykły homolog dłoni. :D
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Rozw%C3%B3j_skrzyde%C5%82_nietoperzy

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-08-03, 13:30:12
Obecnie mamy trzymiesięczne szczenię...

Wielorasowiec czy arystokrata z rodowodem, którego niejeden Radziwiłł czy inny Potocki mógłby pozazdrościć? ;)

Gavroche

Dla mnie to ryba, ale moja pani kocha flat coated retriever.  :D
Wiesz, wystawy, ulepszanie rasy i takie tam...
Suczka jest z polskiej hodowli, po matce ze Szwecji pokrytej psem z doskonałej angielskiej rodziny pracującej, ale z Czech. :shock:
Ma bardzo przyjemną psychikę jak na flata, spokojna i miła, zrównoważona, ale z takim pazurem, reszta mnie niespecjalnie obchodzi, ale będę jej kibicował na wystawach i, jak uznamy, że trzeba ją rozmnożyć, to pomogę przy dzieciach. ;)

administ

Gavroche

Gavroche

Wiele energii nasz organizm poświęca na hamowanie rozwoju mięśni.
Klasyczny przykład to miostatyna, zaliczana do czynników wzrostu, w rzeczywistości hamuje rozwój muskulatury. :D
Tutaj jakieś nowe białko hamujące:
http://kopalniawiedzy.pl/miesnie-regeneracja-uraz-naczynia-krwionosne-komorki-progenitorowe-namnazanie-roznicowanie-CD163-TWEAK-Aloke-Finn,22910
Ale ja nie o tym.  :lol:

Skoro jesteśmy ludźmi min. dlatego, że nasze mięśnie są zredukowane, dla lepszego zaopatrzenia mózgu i lepszej precyzji ruchów, to może zamiast łamać te naturalne bariery różnymi sposobami, pogodzić się z nimi?
W zamian za to rozwijając siłę i inne umiejętności, bazując na treningu układu nerwowego i systemów energetycznych... :P

Blackend

Ale co tu wymyślać, jak wszystko już od dawna poukładane.  8)
Jedni są od roboty, inni od pilnowania, a inni od myślenia. ;)
Można sobie dowolnie wyhodować w zależności od aktualnego zapotrzebowania. ;)

Jarek

Tak jest ,tylko ja mam problem ,wydaje mi się , że jestem od myślenia ,a  muszę robić. :shock: :lol:

Blackend

Mam tak samo, ale pocieszam się tym, że myślę przy robocie. ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-08-05, 13:32:56
Skoro jesteśmy ludźmi min. dlatego, że nasze mięśnie są zredukowane, dla lepszego zaopatrzenia mózgu i lepszej precyzji ruchów, to może zamiast łamać te naturalne bariery różnymi sposobami, pogodzić się z nimi?
W zamian za to rozwijając siłę i inne umiejętności, bazując na treningu układu nerwowego i systemów energetycznych... :P

to by wyjaśniało, dlaczego przeważnie mięśniaki są gupi ;-)  -    ja mam chyba dużo tego CD163, bo nie rosną mi jak na drożdżach .

Gavroche

Oczywiście takie porównywanie jest nic nie warte; kalistenik vs trójboista:
http://m.youtube.com/watch?v=Gx45nUETmIA
Jednak powerlifter wygrał, mimo, że lżejszy. ;)

Zyon

Na wypoczyjnie porobilem troche pompek i cwiczylem manne w wodzie, oraz plywanie  :lol: :lol:
Jadlem karkowke w sosie wlasnym + full surowek z kapusty oraz pomidory.
Czyli gdzies tak na etapie blisko 4  :D
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die

Gavroche

:lol:
Świetne są takie dyskusje.
Jak można w ogóle porównywać takie rzeczy, chyba tylko gimbusów na to stać...
Muł pociągnie większy wóz, ale krowa da jeszcze mleko, które jest lepsze i dlaczego? :D

Zyon

No w ogole to juz takie Pewexowanie, nie te systemy walutowe, w jednej dziedzinie liczy sie tylko wyglad, w drugiej ogolne wysportowanie. No traktor jest silny ale nie piekny, a Ferrari jest ladne ale nic poza tym, ze duzo pali :D

Ale zawsze jest okazja zeby sie pospierac kto ma dluzszego  :lol:
Work Buy Consume Die

vvv

Cytat: Gavroche w 2015-08-20, 15:32:19krowa da jeszcze mleko, które jest lepsze i dlaczego?

Cytat: Fringe_S01_E01Od krowy lepszy jest tylko człowiek, chyba, że potrzebne jest mleko - wtedy krowa jest lepsza.

:wink:

Gavroche

Zgoda.
Krowy są super, są matkami, bo karmią nas mlekiem, a matki są zawsze super.  8)