Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Bieganie a spacerowanie

Zaczęty przez Stefan, 2012-10-01, 21:43:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Co zostawmy!?! Nie oskarżaj bezpodstawnie, to i ja zostawię. ;) :D :lol:

Radzio

Po wczorajszych wertepach dziś spacer odbył się pod dyktando Mamy. 4km, z czego większość w obecności słońca i bez kropli deszczu.
Nie ustaliłem w jakim stopniu wczorajsze zmagania wpłynęły na pamięć spacerowiczki, ale jej organizm nie rościł pretensji. Zamyślony, łapałem się na tym, że chwilami opóźniam dyktowane mi tempo marszu. :)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-01-08, 14:35:43
Po wczorajszych wertepach dziś spacer odbył się pod dyktando Mamy. 4km, z czego większość w obecności słońca i bez kropli deszczu.
Nie ustaliłem w jakim stopniu wczorajsze zmagania wpłynęły na pamięć spacerowiczki, ale jej organizm nie rościł pretensji. Zamyślony, łapałem się na tym, że chwilami opóźniam dyktowane mi tempo marszu. :)
To sobie mama wychowała :D
Dobrze jej tak.
Ciekawe czy moja też tak sobie wychowała? :D

Radzio

A wiesz, że macie podobne opinie co do mnie. ;) :lol: :lol:
Cytat: Gavroche w 2014-01-08, 14:40:44
...

To zależy kto miał więcej do powiedzenia chociażby w kwestii bajek dla dziecka- mama, czy babcia. :D Znaczy od kogo więcej dotarło. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-01-08, 15:01:24
A wiesz, że macie podobne opinie co do mnie. ;) :lol: :lol:
Cytat: Gavroche w 2014-01-08, 14:40:44
...

To zależy kto miał więcej do powiedzenia chociażby w kwestii bajek dla dziecka- mama, czy babcia. :D Znaczy od kogo więcej dotarło. :lol:
Mamusia.
Bo ja Cały Dla Mamy! 8)

Radzio

A! To stąd "zainteresowanie" moimi nieco starszymi Koleżankami. :D
Więcej nic nie wcisnę. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-01-08, 15:35:52
A! To stąd "zainteresowanie" moimi nieco starszymi Koleżankami. :D
Więcej nic nie wcisnę. :lol:

I tak Cię poniosło :lol:

Radzio

Przepraszam, wlazłem "w szkodę". Następnym razem wyciągniesz więcej, jeżeli nie wszystko. :D

Radzio

Dziś planowy spacer Matki Lacha dokonał się na odcinku 9km. :D
Podczas spaceru, prócz zwyczajowej nauki o otaczającej nas Naturze... uprawnej, padły pytania, które zakłóciły nieco mą strategię pomocy. Mama spytała, czy szynkę na tej DO można jeść(mięso zwierzęce znaczy ;))? Ponieważ odczuwa dużą na nią ochotę. Odparłem, że tak! Ale jako dodatek do masła, jajecznicy, sera- zgodnie ze stanem posiadanej wiedzy. Na targową sobotę mam dodatkowe zajęcie, znaleźć właściwie szprycowaną szynkę wędzoną. :D
I tu kłania się znajomość i powtarzalność historii. ;) Za okupacji mięsa, a dziś lewe papierosy było i jest możliwe kupić- mimo zakazów. To i na wędzonki Naród znajdzie sposób. :D A gdyby okazało się kiedyś, że ten "drugi, rzekomy, rozgadany, wystrachany nadmierną ilością białka" Naród będzie w końcu mądry, to i na tego typu zakazy pokusi się(za przykładem) o DObrą Radę i to dopiero będzie nowa historia w tym i Polski. :roll:

Gavroche

Zaryzykuję stwierdzenie, że wędzonek będzie więcej niż przed prohibicją :lol:

Radzio

Oby DObre były. :D Znaczy lepsze jak fajki, czy alkohol. ;)  Inaczej będzie kicha, znaczy chichot historii. :lol:

Radzio

Wyprawka zrobiona, na dwanaście dni. Zobaczymy jak sobie 82-latka poradzi, bo posiłki już mniej zbilansowane niż przed rokiem.

Radzio

Jeżeli chodzi o sumienność Mamy w ramach leczenia za pośrednictwem DO mogę napisać, że zasłużyła na pochwałę. :D
Skuteczność spacerowa, to zaledwie 30%, ale przy -18oC trudno o lepszą. ;) Większe "kozaki" nie zamierzają wówczas majtochów przewietrzać. :D
Zapiski do notatnika gimnastycznego, tutaj zaledwie 40%. :) Wszak zima, a Mama nie ma na to jeszcze rady. :D
Rozmowy telefoniczne- dwie. :D

Przyjacielu mój!
Nie szczędzę Ci pochwał, bowiem mam z każdym tygodniem coraz więcej swobody, znaczy wolności. A to przecież jest wartość niepomierzona.

Radzio

I tak drepcząc w kółko pewna starsza pani przesunęła wczoraj licznik o kolejny, 82 rok życia i to wbrew siłom, które mniemają się uważać za wszechwładne. :D

Zyon

Work Buy Consume Die

Radzio

Blackend

Cytat: Radzio w 2014-02-10, 11:37:20
I tak drepcząc w kółko pewna starsza pani przesunęła wczoraj licznik o kolejny, 82 rok życia i to wbrew siłom, które mniemają się uważać za wszechwładne. :D

I oby jak najdłużej!.  :D

Radzio

Może bez ostatniej części cytowanego zdania. ;) Chyba, że wola większości jest inna. :lol: :lol: ;) I najzabawniejsze, której większości. :lol: :lol: :lol:

Teresa Stachurska

Gratulacje Pani Mamie :) 

Radzio

Pani Teresie zaś podziękowania w jej imieniu składam. :D