Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mirek

Wyścig kajakiem oczywiście.
Kategoria T2-M,
czyli kajak turystyczny, dwuosobowy, w środku tylko mężczyźni 8),
przeciwnicy też  :P

literówka się wkradła - powinno być 3,5 km

Daniel

Dzisiaj powrót do biegania. Ma dla mnie takie znaczenie jak powrót do życia.
Trucht ostrożny, ale moja stała trasa przebiegnięta. Jutro będzie lepiej.

renia

(http://images68.fotosik.pl/989/b32e5b196047511egen.jpg)

Mirek

Cytat: Daniel w 2015-06-22, 10:34:06
Dzisiaj powrót do biegania. Ma dla mnie takie znaczenie jak powrót do życia.
Trucht ostrożny, ale moja stała trasa przebiegnięta. Jutro będzie lepiej.
Tak trzymaj, brawo!

Gavroche

Mirek

Niewiarygodna sprawność !!!

RafałS

Z bieganiem słabo... jako że po raz enty zaspawali mnie tajną piłkarską wejściówkę na bieżnię  8) . Coś za coś, przez te niebieganie wróciło trochę dynamiki na skoki do obręczy. Ale wczoraj nie wytrzymałem i tym razem tajnym przejściem, przez płot  :wink: wpadłem na małe, kilka km oględziny bieżni. Trzeba przyznać że jest ładnie wyrównana i od razu czyściej - wiadomo żadne pijaki, pętaki nie wejdą póki co.

Gavroche

Pijaki biegać?
Bez sensu. :D

Jarek

A jak wejdą pijaki ,to nie można biegac?

RafałS

Bo pijaki lubią sobie wejść posiedzieć, popić, pośmiecić, po godzinach.
Psują atmosferę. Życia nie znacie.  :lol:

Jarek

Mirek

Cytat: RafałS w 2015-06-27, 16:01:12
Z bieganiem słabo... jako że po raz enty zaspawali mnie tajną piłkarską wejściówkę na bieżnię  8) . Coś za coś, przez te niebieganie wróciło trochę dynamiki na skoki do obręczy. Ale wczoraj nie wytrzymałem i tym razem tajnym przejściem, przez płot  :wink: wpadłem na małe, kilka km oględziny bieżni. Trzeba przyznać że jest ładnie wyrównana i od razu czyściej - wiadomo żadne pijaki, pętaki nie wejdą póki co.
A nawierzchnia z czego zrobiona?

Diogenes z Synopy

krioterapia   ;-)

wczoraj  1,7 km , w wodzie  17 st C  , pędziłem , aby ogrzać się ,  i nic z tego , nie rozgrzałem ciałka.   Czyli  bez rozgrzewki  :) 

Blackend

:shock:
Poniżej 26stopni do wody nie wchodzę.  :D

Gavroche

Taką temperaturę wody (17-19) to ma sekcja pływacka, żeby się nie spocić. ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-07-01, 11:07:04
Taką temperaturę wody (17-19) to ma sekcja pływacka, żeby się nie spocić. ;)

na triathlonach 17  obowiązkowo pianki  nakazują wkładać,

Cytat: Blackend w 2015-07-01, 11:06:03
:shock:
Poniżej 26stopni do wody nie wchodzę.  :D

26   - to ja gotuje jajka  ;-)

Gavroche

Jasne, na zawodach temperatura wody powinna być wyższa, na treningach niższa. :)

Gavroche

Nie wiem na ile jest to ogólna sprawa (bieganie, rower, pływanie) ale w ostatnich latach daje się zauważyć zmiana tendencji treningowych w wytrzymałościówce.
Dawniej wykonywano olbrzymią pracę objętościową, z której znaczenie treningowe miała tylko ostatnia część (na dużym zmęczeniu).
Obecnie nauki sportowe poszły w innym kierunku i wykorzystuje się rozmaite odruchy fizjologiczne, więc czas treningów się skraca, stąd temperatura wody i powietrza na halach może być wyższa, poza tym komfort termiczny współcześni ludzie mają węższy niż dawniej.
http://www.medme.pl/artykuly/rozwoj-treningow-plywackich-dlugodystansowcy,1547,1.html

Blackend

Coś mi się obiło o uszy, że współcześni zawodowcy mają mniej treningów w wodzie niż dawniej, a więcej na powierzchni.  8)

Blackend

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-07-01, 11:09:50
26   - to ja gotuje jajka  ;-)

:lol:
Mam kumpla, który parę lat pracował na Cyprze. Jak tam przyjechał, to był zdziwiony, że w styczniu nikt się nie kompie, a temperatura wody była ponad 20stopni.  8)
Po pewnym czasie rozmawialiśmy prawie zimą i pytam go:
- I jak tam, kąpałeś się dzisiaj?
- Oszalałeś, w takiej zimnej wodzie!  :shock:
:lol: