Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

NU - dziennik treningowy

Zaczęty przez nu, 2013-12-14, 13:49:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

nu

Zważywszy na to, że dwa tygodnie temu było "Sobota, 07-12-2013, 65KG, 9.8% TT. Koniec redukcji", to jest calkiem fajnie.

Gavroche

Cytat: nu w 2013-12-21, 10:24:18
Zważywszy na to, że dwa tygodnie temu było "Sobota, 07-12-2013, 65KG, 9.8% TT. Koniec redukcji", to jest calkiem fajnie.
Jak uważasz :D
700 g w tydzień to 1% Twojej wagi, a z tego 0,5% tkanki tłuszczowej.

To, że tyjesz to miał być żart, bo bawisz się w jakieś kulturystyczne pierdoły typu redukcja czy masa :lol:
Waga Cię okłamuje, pewno jeszcze to ona mierzy poziom tkanki tłuszczowej?
Ona mów Ci tylko z jaką siłą Ziemia Cię przyciąga, nie mówi nic o tym czy łapiesz wodę, mięso lub tłuszcz.
A ten poziom tkanki tłuszczowej mierzony dzięki przewodności elektrycznej to bzdura.
Daj sobie z tym spokój.
Trenuj, jedz, odpoczywaj, baw się, a postępy kontroluj w lustrze.

anakin

Cytat: Gavroche w 2013-12-21, 10:41:08
bawisz się w jakieś kulturystyczne pierdoły typu redukcja czy masa :lol:

Bo wiadomo, że "na masę" na "tłuszczowej" potrzeba:
- dużo białka
- najlepiej jeść w proporcji BTW jak 1:1,6-2:0,5,
- poza 1-1,5h na siłownii raczej unikać wysiłku fizycznego, bo masa nie będzie szła w górę!

A po "masówce" trzeba robić redukcję... bo kalorii była nadwyżka... z białka. ;)

nu

No myślę, że jest spoko, wyżej pisałem, że póki w lustrze widać separacje na brzuchu to jestem zadowolony :)
Co do masa/redukcja, jeszcze się nie przyzwyczaiłem, że tutaj taka terminologia nie obowiązuje co mi się podoba.
Old habits die hard :)

nu

Kawa ze śmietaną i masłem.
Jaja, masło, cebula, papryka, boczek.
Gorzka czekolada.

*MLASK*

Gavroche

Na diecie Ww takie rozdzielenie ma sens, bo wprowadzenie "anabolicznego" stanu przez przejadanie się pozytywnie wpływa na ilość hormonów sterydowych i działa ochronnie na mięśnie, zwłaszcza w przypadku stosowania SAA i dużej ilości protein.
Na diecie LCHF nie ma takiej potrzeby, bo tłuszcz robi jedno i drugie i można sobie spokojnie spać :lol:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-12-20, 11:48:47
Cytat: nu w 2013-12-20, 11:31:44
Ostatnio komponuję posiłki tylko w proporcjach 1:3:1 - sporo ułatwia to sprawę ze wszystkim :)
Opatentuj,rośnij duży okrąglutki http://2.bp.blogspot.com/-ZALSRp5ujeE/UcHr3YIWMVI/AAAAAAAAE9A/okVJT-Qj9Bk/s640/73.jpg :lol:

Ale to mogą być te... no... kołtuny serowo-jajecznie z GMO amerykańską poziomką. ;) :lol:

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-12-21, 09:30:31
Cytat: nu w 2013-12-21, 08:52:40
Sobota, 14-12-2013, 66.1kg, 10.7% TT
Sobota, 21-12-2013, 66.8kg, 11.2% TT
Tyjesz.

Zwyczajnie wraca do zdrowia. :D
Koledzy silnoręcy zapewne "wią" jak wygląda osobnik płci męskiej mierzący np. 182cm i ważący 65kg.
Pierwszy lepszy przykład jeszcze z tego Forum. ;) Wygląda, że wszystko w "musk" poszło.
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=16.msg2570#msg2570

W moim pobliżu "kręci się" samczyk o 184cm wzrostu i z dumą uzyskaną 66-cio kg wagą. Wiem jak wygląda.
Chwytne ma jedynie dłonie i ... uda. Bo by Go z Hayabuzyyy zwiało, jak nic. :D

Gavroche

Dlatego napisałem, że to żart :lol:
Trzymanie się jakichś sztucznych wartości typu %BF, wagi w kilogramach czy "wagi z liceum" to nieporozumienie.
Zwłaszcza gdy się trenuje.
Redukcja, wycinka, kaloryfer, masa to bzdury!
Siła, sprawność, piękno i zdrowie, to jest to :lol:

Radzio

:lol:
Ja tylko Ci pionę przybiłem. ;) :lol: Znaczy gdzieś "przyklepnąłem", boś Ty przecież silnoręki. :lol: :P

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-12-22, 13:31:27
Ja tylko Ci pionę przybiłem. ;) :lol: Znaczy gdzieś "przyklepnąłem", boś Ty przecież silnoręki. :lol: :P
Ale delikatny, bombek nie zgniatam :lol:
Zdrowia dla Twojego chudzielca!

Radzio

On akurat nie "przemużdża" się. W tym mój optymizm, kiedy Go wreszcie na nauki do pewnego zootechnika poślę, choćbym miał ostatnie damskie majtochy oddać. O! :lol:

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 13:35:30

:lol: w takim razie cźas na obiad for me  ;)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 13:23:07
Trzymanie się jakichś sztucznych wartości typu %BF, wagi w kilogramach czy "wagi z liceum" to nieporozumienie.
Święte słowa, ale taki męski kaloryfer, niech to będzie bzdura, ale wygląda bardzo przyjemnie. :lol: :lol:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-12-22, 13:46:39
Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 13:35:30

:lol: w takim razie cźas na obiad for me  ;)

W takim razie śmakuj do syta.  :lol: :P

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-12-22, 14:49:12
Święte słowa, ale taki męski kaloryfer, niech to będzie bzdura, ale wygląda bardzo przyjemnie. :lol: :lol:
Sztuczne cycki też :lol:
Ale nie mają supermocy.

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 15:18:44
Ale nie mają supermocy.
Nie porównuj silikonów do pięknej rzeźby.

Ho, ho ho dla niektórych okazuje się, że takie silikony to super moce.  :lol: :lol:

administ

Silikon to ostateczność...  :?  :wink:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-12-22, 15:29:28
Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 15:18:44
Ale nie mają supermocy.
Nie porównuj silikonów do pięknej rzeźby.

Ho, ho ho dla niektórych okazuje się, że takie silikony to super moce.  :lol: :lol:
Porównanie jak najbardziej na miejscu.
Kaloryfer ma taką samą funkcjonalność w stabilizacji tułowia, jak silikonowe implanty w produkcji mleka... :lol:

Radzio