Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

NU - dziennik treningowy

Zaczęty przez nu, 2013-12-14, 13:49:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

mam, císne i na dziewoje nie chodze!!:-D :-P!!

MariuszM

Radzio

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 16:02:08
Cytat: Dasna w 2013-12-22, 15:29:28
Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 15:18:44
Cytat: Dasna w 2013-12-22, 14:49:12
Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 13:23:07
Dlatego napisałem, że to żart :lol:
Trzymanie się jakichś sztucznych wartości typu %BF, wagi w kilogramach czy "wagi z liceum" to nieporozumienie.
Zwłaszcza gdy się trenuje.
Redukcja, wycinka, kaloryfer, masa to bzdury!
Siła, sprawność, piękno i zdrowie, to jest to :lol:
Święte słowa, ale taki męski kaloryfer, niech to będzie bzdura, ale wygląda bardzo przyjemnie. :lol: :lol:
Sztuczne cycki też :lol:
Ale nie mają supermocy.
Nie porównuj silikonów do pięknej rzeźby.

Ho, ho ho dla niektórych okazuje się, że takie silikony to super moce.  :lol: :lol:
Porównanie jak najbardziej na miejscu.
Kaloryfer ma taką samą funkcjonalność w stabilizacji tułowia, jak silikonowe implanty w produkcji mleka... :lol:
No to mnie zaciekawiłeś? :roll:
Odkąd mięśnie brzucha nie równoważą napięcia mięśni pleców? A podczas siadania i leżenia nie dociskają dysków międzykręgowych?
Właśnie przy różnych zniekształceniach kręgosłupa jest nadmierne osłabienie mięśni brzucha.
A poród i ciąża tu tez nie mają znaczenia mocne mięśnie brzucha? :roll:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-12-23, 07:27:49
Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 16:02:08
Cytat: Dasna w 2013-12-22, 15:29:28
Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 15:18:44
Cytat: Dasna w 2013-12-22, 14:49:12
Cytat: Gavroche w 2013-12-22, 13:23:07
Dlatego napisałem, że to żart :lol:
Trzymanie się jakichś sztucznych wartości typu %BF, wagi w kilogramach czy "wagi z liceum" to nieporozumienie.
Zwłaszcza gdy się trenuje.
Redukcja, wycinka, kaloryfer, masa to bzdury!
Siła, sprawność, piękno i zdrowie, to jest to :lol:
Święte słowa, ale taki męski kaloryfer, niech to będzie bzdura, ale wygląda bardzo przyjemnie. :lol: :lol:
Sztuczne cycki też :lol:
Ale nie mają supermocy.
Nie porównuj silikonów do pięknej rzeźby.

Ho, ho ho dla niektórych okazuje się, że takie silikony to super moce.  :lol: :lol:
Porównanie jak najbardziej na miejscu.
Kaloryfer ma taką samą funkcjonalność w stabilizacji tułowia, jak silikonowe implanty w produkcji mleka... :lol:
No to mnie zaciekawiłeś? :roll:
Odkąd mięśnie brzucha nie równoważą napięcia mięśni pleców? A podczas siadania i leżenia nie dociskają dysków międzykręgowych?
Właśnie przy różnych zniekształceniach kręgosłupa jest nadmierne osłabienie mięśni brzucha.
A poród i ciąża tu tez nie mają znaczenia mocne mięśnie brzucha? :roll:
Wszystko prawda, tylko, że ja mówię o tłoczni brzusznej, a Ty o prostych brzucha :D
Mając tylko proste brzucha, nie dałabyś rady zakasłać, nie mówiąc o porodzie.
Tłocznia brzuszna stabilizuje tułów, jak mankiet ciśnieniomierza, by przenosić siłę z nóg na korpus.
To jest prawdziwe zadanie mięśni brzucha :D
Zbliżanie klatki piersiowej do miednicy to tylko bonus, z którego zrobiono niemal kult :lol:
Silne mięśnie brzucha trenuje się ciągami, siadami lub ćwiczeniami "core", a skłonami poleruje nic nie warte kaloryferki, na pokaz  8)

Dasna

Wszystko prawda, ale i tak i tak nijak nie można postawić znaku równości między operacja plastyczną a jakimkolwiek, choćby najmniej produktywnym (jak wykazujesz) ćwiczeniem fizycznym. No i oczywiście bronię "biednych" kulturystów. :lol:
Ja o tym.
:wink:

Gavroche

Cytat: Dasna w 2013-12-23, 10:52:27
Wszystko prawda, ale i tak i tak nijak nie można postawić znaku równości między operacja plastyczną a jakimkolwiek, choćby najmniej produktywnym (jak wykazujesz) ćwiczeniem fizycznym. No i oczywiście bronię "biednych" kulturystów. :lol:
Ja o tym.
:wink:
Owszem :D
Tylko, że kaloryfer mnie tak samo przekonuje o sile posiadacza, jak sztuczne cycki o dobrych genach :lol:
Albo kusa sukienka z głębokim dekoltem o inteligencji nosicielki :D
A rekruterzy w korporacjach się na to nabierają, bo w takim pozorowanym świecie żyjemy... :?

Dasna

Już w detale nie będziemy się bawić i przekonywać. Bo, mi się nie chce, tym bardziej, że generalnie mamy consensus. :lol:

Ba, panie, ale wielu się łapie na to. A mózg do niektórych spraw nie jest potrzebny. :D

Ale kusa sukienka z głębokim dekoltem może też świadczyć o głębokim intelekcie. :lol: Zależy na jakiej pracy nam zależy i jakie są wymagania. :lol:

Zyon

Ja osobiscie uwazam kobiety w kusych i wydekoltowanych sukienkach za o wiele inteligentniejsze od tych, ktore takich nie nosza  :D
Work Buy Consume Die

administ

Wystarczy rzut oka, parę zdań zamienić i z reguły rozczarowanie...  :?  :wink:

Zyon

Ale jezeli jest pozytywne zaskoczenie to wtedy efekt jest jeszcze bardziej piorunujacy  8)
Work Buy Consume Die

MariuszM

Cytat: Zyon w 2013-12-23, 13:32:06
Ale jezeli jest pozytywne zaskoczenie to wtedy efekt jest jeszcze bardziej piorunujacy  8)
;) http://skomentujzdjecie.blox.pl/resource/BEZ_PIERSI.jpg ;)

renia

Ale gdyby Twoja żona tak paradowała, a faceci w koło by się ślinili... :lol: to nie wiem, czy Tobie by się to podobało... :roll:

renia

Cytat: MariuszM w 2013-12-23, 13:36:50

U tej pierwszej z prawej trochę to wygląda nienaturalnie, jak implant... :roll:

Zyon

Cytat: renia w 2013-12-23, 13:38:22

Ale gdyby Twoja żona tak paradowała, a faceci w koło by się ślinili... :lol: to nie wiem, czy Tobie by się to podobało... :roll:
Jasne, ze by sie podobalo, w koncu niech inni widza jakiego ma sie skarba  :lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: MariuszM w 2013-12-23, 13:36:50
No troche plastikowe jednak, jakas aparycja i attitude by sie przydalo  :lol:
Work Buy Consume Die

anakin

Cytat: Gavroche w 2013-12-23, 08:43:02
Silne mięśnie brzucha trenuje się ciągami, siadami lub ćwiczeniami "core", a skłonami poleruje nic nie warte kaloryferki, na pokaz  8)

http://www.youtube.com/watch?v=WSuqc_PbDnM

Jakaż piękna, nic nie warta, jest tarka na brzuchu Brandona. <3

Gavroche

Cytat: anakin w 2013-12-23, 16:56:26
Cytat: Gavroche w 2013-12-23, 08:43:02

http://www.youtube.com/watch?v=WSuqc_PbDnM

Jakaż piękna, nic nie warta, jest tarka na brzuchu Brandona. <3
Właśnie.
Gość waży prawie 90 kg, a krzywi się straszliwie przy niecałych 150 kg na 5 ruchów i to z trap barem :lol:

anakin

Cytat: Gavroche w 2013-12-23, 17:21:54
Właśnie.
Gość waży prawie 90 kg, a krzywi się straszliwie przy niecałych 150 kg na 5 ruchów i to z trap barem :lol:

Bo w dzisiejszym świecie siła nie jest rzeczą najważniejszą. W gospodarne monetarno-rynkowej liczy się ładnie opakowany produkt... ludzie nawet jedzą oczami. Ciało, które jest ładnie wyrzeźbione jest atrakcyjnym produktem, który można sprzedać i zarobić na tym pieniądze. Wszystko się kręci wokół pieniędzy. Tylko produkt, który się sprzeda jest coś wart. Nie siła a sam wygląd. To się sprzedaje, to chce się oglądać.

Nie jesteś siłaczem - wynajmij sobie osiłka. Zapłać mu a on już zrobi, co trzeba... jak jest konieczność.