Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Sniadanie

Zaczęty przez adampio, 2014-09-05, 11:32:59

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2016-12-27, 17:05:28
:lol:
Nie wiem, czy Renia zaakceptowałaby zmianę z pokrzywy na koniak... ;)

Ale to nie dla mnie miało być... :shock: :lol:

Kryanna

Coś tu wesoło -  widzę, że czujecie się - jak nagi w pokrzywach :-)

administ

B tu jest przeważnie wesoło, co niektórym się nie podoba, bo to umartwiać się trzeba na tej "formule 30g", a nie weselić!  :(  :lol:

Jarek

Cytat: Kryanna w 2016-12-27, 18:32:46
Coś tu wesoło -  widzę, że czujecie się - jak nagi w pokrzywach :-)

A nie chcesz się z nami też tak na wesoło  ?  :wink: :lol:

Kryanna

Że niby w tych pokrzywach?! No, niekoniecznie ... wolałabym jak już jaką pokrzywówkę - jest coś takiego? Bo jak tu się śmiać tak na trzeźwo :-)

Jarek

Jest koniak i super przykuwa ,ale czekamy za Renią  :lol:

Anulka177

A, za przeproszeniem, co to za przytyki do mojej herbatki z pokrzywy?  :evil: :lol:
Lubię ją i dlatego piję, bo włosów to u mnie akurat dostatek  :D
Zresztą teraz przerzuciłam się na rooibos, tak dla odmiany 8)

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-12-27, 19:37:21
A, za przeproszeniem, co to za przytyki do mojej herbatki z pokrzywy?  :evil: :lol:
Lubię ją i dlatego piję, bo włosów to u mnie akurat dostatek  :D

To pewnie właśnie od tej herbatki... :lol:

administ

Jasne, po herbacie z pokrzywy broda i wąsy tez ciemnieją... ;)

Anulka177

administ

Jarek

A ile ma ta herbatka %,bo Anulka pisze o fajnych sprawach  :lol:

Anulka177

Dziś cały dzień spędziłam w kuchni. Wczoraj przywieźliśmy 40kg wołowiny dla psa i byłam zmuszona opróżnić zamrażarkę z naszych zapasów mięsa bo się wszystko nie chciało pomieścić. Dlatego też nasmażyłam cały stos kotletów mielonych łopatkowo- boczkowych, zrobiłam gołąbki oraz zupę- krem z dyni. Do tego wytopiłam szpik z 5 kg kości. Jedzenia mamy tyle, że do przyszłego roku nie muszę gotować  8)

administ

O! Niejedna pewnie może pozazdrościć tak udanie spożytkowanego dnia! ;)

renia

Do którego Nowego Roku ten zapas starczy... :roll:  :lol:

renia

Cytat: admin w 2016-12-28, 20:54:21
O! Niejedna pewnie może pozazdrościć tak udanie spożytkowanego dnia! ;)

Ja to aż tak bardzo do kuchni się nie pcham. Mamy małą kuchnię, więc zostawiam miejsce innym... 8) :wink:

Anulka177

Dziś upiekłam roladę z żółtego sera, indyka i pieczarek. Jako zakąska sylwestrowa będzie użyta.  :wink:

renia

A ja się zastanawiam czy w ogóle cokolwiek szykować na kolację sylwestrową... :roll:
Może synowa z synem wpadną do nas, bo na zabawę nie idą. Wnusia za mała, żeby ją komuś zostawiać.

Anulka177

Ja idę na taką składkową imprezę (dzieci odchowane już  :wink:) i trzeba samemu napitek i zakąskę przynieść. Myślę, że ta rolada będzie ok w komplecie z kotletami mielonymi w wersji mini oraz koreczkami z sera i oliwek.

administ

Cytat: renia w 2016-12-29, 21:55:48
A ja się zastanawiam czy w ogóle cokolwiek szykować na kolację sylwestrową... :roll:

To zależy ile promili jest przewidziane na biesiadnika, bo jak dużo to się nie opłaca marnować... ;)