Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: renia w 2014-08-09, 17:33:52
Cytat: Blackend w 2014-08-09, 16:52:38
U nas swego czasu się zepsuła i została wyrzucona, i jakoś do dzisiaj nie ma ciśnienia aby nową kupić.  8)

Ja bym chętniej telewizor wyrzuciła niż zmywarkę... :roll: ale jakbym miała wybierać pomiędzy komputerem a zmywarką, to bym się nie zastanawiała w ogóle... 8) :lol:
A między komputerem a ekspresem do kawy?

renia

Pewnie, że wole komputer. Kawę bez ekspresu też można pic. 8) A internet bez komputera... :roll: też może być ale to nie to... :?

grenis

A kawa vs komputer?

renia

Nie wiem... :roll: :? ale chyba jednak komputer by wygrał. W końcu kawa do życia nie jest niezbędna... 8) :lol:

grenis

Wiem, ciezki wybor ;)
Mi niebawem stuknie 3 miesiace abstynencji kawowej i cos czuje, ze od wrzesnia znowu siorbne :D
Ale planuje tak jak Gavro nie/pic w okres kilku miesiecznych.
Nawet mi sie to spodobalo.
Teraz spokojnie czekam sobie na zblizajacy sie wrzesien, planuje gdzie i co tu kupic, a kawa w marketach juz sie do mnie smieje :D
Pozniej 2-3 miechy picia i znowu freedom  :lol:

renia

Tego nie rozumiem... :roll: Miałam takiego wujka, który zawsze w poście nie palił, a potem znowu wracał do palenia. Też nie mogłam tego pojąć. Skoro można np. miesiąc żyć bez nałogu, to po co wracać do niego? :roll:

renia

A z kawą to nie wiem po co te przerwy? Dla zdrowia, czy dla wyostrzenia smaku, "odtrucia" kubków smakowych? :roll:

renia

...czy takie samobiczowanie... :roll: :twisted:

Gavroche

Cytat: renia w 2014-08-09, 18:33:28
...czy takie samobiczowanie... :roll: :twisted:
Zwykła rotacja, żeby jelita wygoić :lol:

grenis

Reniu, fajki to co innego.
Raz w roku pare dni da się wytrzymac bez.
Ale palic co 2-3 miesiace nie da rady.

A z kawa wlasnie po to aby nie wpaść w czarna otchłań.
Smak już wtedy schodzi na plan drugi.
Zostaje glownie rutyna i potrzeba przyjecia kolejnej dawki.
Tak jak to czasami w niektórych małżeństwach bywa, przyzwyczajenie i nic wiecej.
A pijac w ten sposób zawsze otrzymuje się swieze doznania.
Tak to wyglada w teorii.
Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

Maniek

Cytat: renia w 2014-08-09, 18:31:22
Tego nie rozumiem... :roll: Miałam takiego wujka, który zawsze w poście nie palił, a potem znowu wracał do palenia. Też nie mogłam tego pojąć. Skoro można np. miesiąc żyć bez nałogu, to po co wracać do niego? :roll:

To jest super pytanie. I odwieczny dylemat palących. Pranie mózgu. Palaczom się wydaje, że palenie, to nie jest do końca nałóg, i że coś daje. I mimo to, że wszystkie objawy uzależnienia (które tak naprawdę są komicznie słabe) związane z paleniem, przez ten miesiąc minęły, to palacz nadal tęskni za papierosami - ale nie z powodu nałogu, tylko z powodu wbitych do głowy "korzyści" z palenia(oczywiście iluzorycznych). Niektórzy tak cierpią, tęskniąc za dymkiem przez parę, paręnaście lat, a nawet do końca życia.

I właśnie dlatego polecam raz jeszcze książkę "Easyway" Allana Carra, która to leczy z tęsknoty za dymkiem, i wykazuje, że palenie to tylko 100% nałóg, identyczny jak dawanie kompotu w żyłę. Tylko palaczowi palenie może wydawać się przyjemne, tak jak tylko narkomanowi podobać może się dawanie po kablach.

Gavroche

Riki tiki narkotyki :lol:

renia

renia

Cytat: grenis w 2014-08-09, 19:43:05
Reniu, fajki to co innego.
Raz w roku pare dni da się wytrzymac bez.
Ale palic co 2-3 miesiace nie da rady.

A z kawa wlasnie po to aby nie wpaść w czarna otchłań.
Smak już wtedy schodzi na plan drugi.
Zostaje glownie rutyna i potrzeba przyjecia kolejnej dawki.
Tak jak to czasami w niektórych małżeństwach bywa, przyzwyczajenie i nic wiecej.
A pijac w ten sposób zawsze otrzymuje się swieze doznania.
Tak to wyglada w teorii.
Zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

To jest ideologia. Po co sobie życie utrudniać... :roll: Ma się ochotę na kawę? To się pije kawę... 8)

renia

A papierosy? Kuszą mnie... :twisted:

Gavroche

renia

Gavroche

Cytat: renia w 2014-08-09, 22:18:46
Jeszcze nie... 8)
Ma się ochotę na papierosa, to się pali papierosa... :D

renia

Jak się chce.  :roll: Ale ochota to nie wszystko. Jest jeszcze zdrowy rozsądek... 8) :lol: