Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Nic groźnego.
Wczoraj podczas robienia brzuszków nogi włożyłam pod drabinkę a potem gwałtownie sie odwróciłam i pociągnęłam prawą nogę (też tę z nadszarpniętymi więzadłami) i poczułam ból.
Potrenowałam i pokuśtykałam.
Dzisiaj ból, z chodzeniem problemy , więc pozostała kaczałka, żeby nie tracić zajęć i nie usiąść i nic nie robić. :?

Dasna

Cytat: admin w 2014-10-17, 14:30:35
Pewnie tak, że chodzić się da, ale kulejąc...  :wink:
100%.

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-10-17, 14:27:34
Cytat: Dasna w 2014-10-17, 14:02:21
Dzisiaj typowa качалка, bo kolano kaput.
Po 15 powtórzeń, maszynki. wsio. :?
Jak kaput?
W sensie boleści. Tragedii nie ma , ale o przysiadach, podskokach i rwaniu mowy nie ma.
Wszystko jedno humor popsuty. :(

Zyon

Zawsze mozesz robic pistolety na drugiej nodze :D Sa badania, gdzie wykazano, ze cwiczenie jednej strony ma i tak wplyw na druga :D
Work Buy Consume Die

administ

Albo jak ta kobieta potrenować, tylko może przy innej muzyce...  :roll: :wink:

Dasna

Cytat: Zyon w 2014-10-17, 15:25:29
Zawsze mozesz robic pistolety na drugiej nodze :D Sa badania, gdzie wykazano, ze cwiczenie jednej strony ma i tak wplyw na druga :D
O właśnie . I dlatego, dzisiaj mimo wszystko poszłam na trening i porobiłam za kulturystkę. A co. :D

Dzięki Zyon. :wink:

administ

Ale przy przeciągającej się kontuzji, to można asymetrii doznać...  :wink:

Dasna

Cytat: admin w 2014-10-17, 15:33:50

Ale przy przeciągającej się kontuzji, to można asymetrii doznać...  :wink:
:lol: :lol:
Trochę skrzywienia nie zaszkodzi. :lol:

Dasna

Cytat: admin w 2014-10-17, 15:28:47
Albo jak ta kobieta potrenować, tylko może przy innej muzyce...  :roll: :wink:
Która?  :roll:

administ

Ta, co nie wiedziałaś, gdzie ją wstawić, czy w muzykę, czy humor, a poszło w ciekawostki...  :lol:

Dasna

Cytat: admin w 2014-10-17, 15:37:34
Ta, co nie wiedziałaś, gdzie ją wstawić, czy w muzykę, czy humor, a poszło w ciekawostki...  :lol:
Brakuje mi jeszcze do niej sporo. :lol: :lol:
I dziar za mało. :lol:

administ

Ale dziary jak ładna bluzka wyglądają!  8)

Dasna

Cytat: admin w 2014-10-17, 18:54:35
Ale dziary jak ładna bluzka wyglądają!  8)
Na razie. 8)

Dziary , moim skromnym zdaniem, powinno się robić po 40-tce. :lol:

administ

A moim skromnym zdaniem jeszcze później, albo wcale...  :wink: :mrgreen:

Dasna

Cytat: admin w 2014-10-17, 19:02:38
A moim skromnym zdaniem jeszcze później, albo wcale...  :wink: :mrgreen:
Może być. Jak se Pan kce. :lol: :lol:

Dasna

Uff , noga już nie tak boli.  :D
Zresztą, przysiady mogę robić a naciągnęłam więzadła poboczne. Więc ruchy skręcające są niewskazane a tak to idę dzisiaj na trening. A jakże. :D

I nauka dla mnie. Żadnych gwałtownych ruchów, jak ma się nogi unieruchomione pod szczebelkami drabinki. :?

Gdybym wtedy, 4 lata temu, jak sobie naderwałam więzadła poboczne nie przestała trenować a dalej zajmowała się ćwiczeniami to dzisiaj( kolano) nogę, mogłabym zgiąć i wyprostować w 100 % a nie 95. :?

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-10-18, 07:58:37
Zresztą, przysiady mogę robić a naciągnęłam więzadła poboczne. Więc ruchy skręcające są niewskazane a tak to idę dzisiaj na trening. A jakże. :D

I nauka dla mnie. Żadnych gwałtownych ruchów, jak ma się nogi unieruchomione pod szczebelkami drabinki. :?

Gdybym wtedy, 4 lata temu, jak sobie naderwałam więzadła poboczne nie przestała trenować a dalej zajmowała się ćwiczeniami to dzisiaj( kolano) nogę, mogłabym zgiąć i wyprostować w 100 % a nie 95. :?

To niestety prawda.
Oszczędzać tylko kiedy bardzo boli, a potrem ruszać, ruszać, jeszcze raz ruszać, oczywiście w zakresie niskobólowym.
Lekarze się nigdy chyba nie nauczą, że unieruchamia się tylko złamania :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-10-18, 08:18:47
Cytat: Dasna w 2014-10-18, 07:58:37

To niestety prawda.
Oszczędzać tylko kiedy bardzo boli, a potrem ruszać, ruszać, jeszcze raz ruszać, oczywiście w zakresie niskobólowym.
Lekarze się nigdy chyba nie nauczą, że unieruchamia się tylko złamania :lol:
Właśnie.
Pamiętam jak od razu: gips, punkcja, leżenie odłogiem 6 tygodni. Boże dobrze, że nie dałam z siebie zrobić kaleki. :?

I teraz sztanga mnie wyleczy dalej. I nie ona mi zaszkodziła, ale siedzenie na podłodze z unieruchomionymi nogami i gwałtowny skręt. Jak ramię miałam kontuzjowane to od czego? Od gwałtownego przeprostu

Ale już słyszę, bo .....po co takie ciężary. To szkodzi. Nie od męża i syna, ale od różnych mądrych i nic nie wiedzących. :x W Polsce już pewna pani mnie przestrzegała. I wróży mi kiepską przyszłość.Po czy zaczęła wyliczać swoje choroby. Fakt, od razu przy niej poczułam się chora. :?

administ

No jest problem, bo kolanko się wygło...  :wink:
I po to to wszystko?  :roll:

Dasna

Cytat: admin w 2014-10-18, 08:58:02
No jest problem, bo kolanko się wygło...  :wink:
I po to to wszystko?  :roll:
Nic się nie wygło, tzn. kiedyś tak. Teraz jest na swoim miejscu. Tylko jest jak lekko zaspawane. :?