Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Dasna

:D :D Dzisiaj spontanicznie przed stretchingiem zrobiłam sobie godzinny trening rozgrzewkowy. I jestem taka zadowolona, że ach.

1.Orbitrek 10 min.
2.Skłony na ławce rzymskiej 3 x 20
3.Brzuszki na ławce skośnej  3 x 30
4.Przyciąganie kolan do tułowia w zwisie 3 x 15
5.Łapanie talerza jedną ręką  3 x 10 5 kg i 1 x 10 10 kg na każdą rękę
6.Dumbbel snatch (jak dawno nie robilam) 3 x10 10 kg na każdą rękę
7.Dynamiczne przednie przysiady z gryfem 3 x 5 18 kg
8.Przysiady z gryfem nad głową w chwycie rwaniowym 3 x 5
można mnie było wyżymać. Tak lał się pot. :D :D
i godzinka stretchingu  :D :D
Bosko, ale jestem zadowolona. :D

MariuszM

Lubosz 'duza' liczbe powtorzen, musisz sie dobrze kulturystycznie zmachac? Katowac sarkoplazme ;) :D

Dasna

Cytat: MariuszM w 2014-10-09, 21:59:37
Lubosz 'duza' liczbe powtorzen, musisz sie dobrze kulturystycznie zmachac? Katowac sarkoplazme ;) :D
:shock:
Dla mnie to raczej taki ala crossfit. Z kulturystyką to nie miało nic wspólnego.

Gavroche

Cytat: Dasna w 2014-10-09, 22:06:09
Dla mnie to raczej taki ala crossfit. Z kulturystyką to nie miało nic wspólnego.
Ćwiczenia zaprojektowane na małą ilość powtórzeń, czyli tutaj siady, są na 5 ruchów, w porządku :D
A reszta może być nawet w wyższej liczbie powtórzeń, żonglowanie i rwanie jednorącz...
Brzuszki tylko mi nie pasują, widziałbym bardziej unoszenie w zwisie lub chociaż żelazo na klacie przy skłonach na ławce :?
Ale to już Wiktor ogarnia :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2014-10-09, 22:50:40
Cytat: Dasna w 2014-10-09, 22:06:09
Ćwiczenia zaprojektowane na małą ilość powtórzeń, czyli tutaj siady, są na 5 ruchów, w porządku :D
A reszta może być nawet w wyższej liczbie powtórzeń, żonglowanie i rwanie jednorącz...
Brzuszki tylko mi nie pasują, widziałbym bardziej unoszenie w zwisie lub chociaż żelazo na klacie przy skłonach na ławce :?
Ale to już Wiktor ogarnia :D
Dzięki. :D

Ja zaczęłam tę tradycyjną rozgrzewkę i .....nie miałam konceptu co robić dalej? W siłowni ludzi aż strach :shock:, więc gdzie tu się przytulić i jeszcze przygotować mięśnie do stretchingu , nie obciążając ich nadmiernie? 
                 A, że już te brzuszki śmigam na ławce po 10 (w np.3 seriach) bez problemu (oprócz fazy rozruchu) no to poooooojechałam. A potem sobie przypomniałam, że mogę ten czas wykorzystać na "drobne" ćwiczenie chwytu , no to żonglowanie. I znów , mało miejsca to z wielką przyjemnością dumbbel snatch.

Fakt , że gdybym dołożyła żelaza to fajna crossfitowa godzina by była. :D

Ja w tym przypadku postawiłam na intensywność i wytrzymałość.

Ale, ale. Jak robiłam przysiad z gryfem nad głową w chwycie rwaniowym to taki wielki, gruby , kurka wodna, ale stały bywalec co to leży i ciśnie nie wytrzymał i rzecze. Źle pani robi to ćwiczenie. Trzeba ugiąć ręce. :lol: i niżej przysiąść.
Na to trener , który stał z boku od razu zareagował. Ale ta pani, robi zupełnie inne ćwiczenia, specjalnie do podnoszenia ciężarów. :lol: Uch, facet wziął gryf i pokazał. To znaczy przysiadł i ugiętymi rękoma w łokciach. :lol: :lol:
Poem mnie przepraszał, że się wtrącił, bo nigdy takiego czegoś jak już tyle lat chodzi do siłowni nie widział. Trener mu powiedział, że i nie zobaczy, bo to są specjalne ćwiczenia.

Dasna

O brzuszkach , jedno zero mi uciekło. 100 brzuszków ( w 3 seriach).

Dasna

renia

Dasna, a Ty już od świtu na siłowni? :shock:  :wink:

Dasna

Cytat: renia w 2014-10-10, 08:07:47
Dasna, a Ty już od świtu na siłowni? :shock:  :wink:
Duchowo. :lol:

renia

Aaaa, to dobrze... :D :lol:

Dasna

http://www.youtube.com/watch?v=sFiyeZBdWW0
Gymkhana super a Kem Block najlepszy drifter. :D :D