Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Aha, gwoli wyjaśnienia ranking światowy IWF Masters prowadzony jest dla 1000 zawodników . Razem kobiet i mężczyzn.

Więc w tym rankingu nie jestem jeszcze taka ostania. :lol: :lol:

renia

Cytat: Dasna w 2019-05-05, 07:52:06
Cytat: renia w 2019-05-05, 07:50:29
I mnie nie wyszło... :? :lol:
:lol: :lol:

Też odjechałaś.  :lol:

Da, oczeń daleko... 8) :lol:

admin

Nie "daleko" tylko "daljeko" na Rusi mawiają.  ;) 8)

renia

Ale "je" pisze się jak polskie "e"... :P :lol:
A z kropkami na górze, brzmi jak kaszubskie "jo"... :lol:

admin

Bardzo dziękuję za wytłumaczenie!  :)

renia

:lol: Nie ma za co, w razie czego pytaj śmiało. 8)  :lol:

RafałS

Cytat: Dasna w 2019-05-05, 07:52:06
:lol: :lol:

Też odjechałaś.  :lol:
Choćby przyszło 1000 atletów... to nie udźwigną - taki to ciężar. :wink:

admin

Blackend

madre

:lol:
"Atletów" zamienić na "kotletów" - wtedy dadzą radę.  :lol:

Gavroche

Dzisiaj zrobiłem sobie sprawdzian z trójboju. :D
Siady zakończyłem na 200kg, ciężko było, ale nie na chama.
Ławka 165kg, kłopoty z lockoutem, ale zaliczam sobie.
Martwy ciąg, słabiutko, 260kg, jednak jeden trening tygodniowo to zdecydowanie za mało, a rwanie odważników nie przekłada się aż tak na martwy, jakbym chciał. ;-)
Trenuję teraz tylko raz w tygodniu na siłowni, właśnie w sobotę, we środę bawię się trochę odważnikami i to tyle prócz spacerów z psem i latania za młodszakiem, właśnie uczy się chodzić. :-)
Ważę teraz 98kg, a cyrkiel pokazuje 17-18% tkanki tłuszczowej podskórnej, spasłem się elegancko i dobrze mi tak.
Ze wspomagania leci teraz 75mg DHEA  dziennie, Proviron odstawiłem po około półtora roku, suszył mi stawy za mocno, ja jednak lubię wysoko estrogen trzymać.

Niestety, żeby utrzymać taką wagę trzeba dużo jeść, nie wiem czy nie jestem już tym zmęczony.
Może niedługo przestanę tyle żreć i zacznę truchtać, bo mnie jaki zawał czy inny udar dopadnie na stare lata. ;-)
Przykładowo dzisiaj na śniadanie poszło 5 całych jaj na maśle, 200g twarogu z masłem i dżemem, na obiad micha konkretnego bigosu do tego ze 200g pasztetu z rodzynkami, a na kolację mam odsmażane ziemniaki i warzywa z zupy, do tego kilka plastrów podgardla łamanego przez boczek (ech, te współczesne wyręby, chudzinki takie).
Aha, rano dla podbicia kalorii, gotowana kawa z masłem klarowanym.

Jarek

Przynajmniej wody nie lejesz, i piszesz jak jest. 8)

renia

Cytat: Gavroche w 2019-05-25, 19:27:42
.................i to tyle prócz spacerów z psem i latania za młodszakiem, właśnie uczy się chodzić. :-)
...........

To syna córa (w wieku Twojej) chodzi przy meblach i "na czterech". I ciągle synowa biega za nią, bo ona (mała, nie synowa :lol:) "poluje" na miskę psa... :lol:

Gavroche

U nas to samo, a miskę wydajemy psu tylko okresowo plus na noc, bo też się dzieciak pluska i karmę wyjada. :-)

renia

:lol: Zakazane najlepiej przyciąga i smakuje... :lol:
Naszej wnusi jeszcze nie udało się tej miski dopaść :lol:

Gavroche

Dobrze pilnują, to pewnie pierwsze dziecko, przy drugim jest większy luz, byle katarek czy śniadanie z psich kulek nie robi takiego wrażenia. :-)

renia

Jeszcze tak nie widziałam, aby cały dzień bez przerwy zajmować się dzieckiem (bajki, piosenki, zabawy). Nawet chodzika nie kupili małej, bo to ponoć teraz na bioderka niezdrowo :?. Ja wszystkie czworo miałam w tym wieku w chodziku i to była ulga jak nie wiem. Można było coś przy dziecku zrobić, a tak to już kręgosłup bolał od noszenia dziecka, lub od prowadzenia go za rączki...

Gavroche

A pani do dzieci wówczas nie miałaś? ;-)

renia

Później, jak już czwarte było... 8) :lol:

admin

Takie dziecko to straszna harówka, do tego stresuje, obniża poziom intelektualny i powoduje znacznie więcej niedogodności, dlatego lepiej nie mieć dzieci zbyt dużo.  8)