Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Lepiej jest, jak zawodowcy nie klaszczą, tylko zgrzytają zębami z zazdrości. ;-)
Szacun za zajawkę, nie ma nic lepszego, jak się dobrze nakręcić. 8)
Nie połam się tylko.

admin

Gdiześ czytałem, że treningi ciężarowe prowadzą w prostej linii do hemoroidów, podobnie jak kolarstwo, ale na szczęście jest hemorol, czy inne czopki... ;)
Jakby co, to nie wyjaśnię i nie uzasadnię, bo się na tym nie znam.  8)

Gavroche

Mało się o tym mówi w światku, ale to prawda.
Mnie na szczęście hemoroidy ominęły, ale żylak kończyny dolnej mi się robi powoli...

admin

Żylaki ładnie się likwiduje zabiegowo, ale pewnie trzeba czekać z 10lat na ubezpieczeniu... ;)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2020-08-18, 11:01:09
Lepiej jest, jak zawodowcy nie klaszczą, tylko zgrzytają zębami z zazdrości. ;-)
Szacun za zajawkę, nie ma nic lepszego, jak się dobrze nakręcić. 8)
Nie połam się tylko.
Dziękuję  :D

Ztą zazdrością to będzie cięzko , bo zawodowcami są młode chłopy i dziewczyny często o przygtowaniu akrobatycznym , chociaż niekoniecznie. Niemniej zrobienie takiego backflipa to nie jest dla mnie , może póki co? :lol: Pożyjemy , zobaczymy.

Delfin na razie tez niedostępny , bo muszę trochę potrenować skakanie na główkę ( czyli nieprawidłowa nazwa , skakania na ręce).

Ale różne wygibasy robię  :lol:, może lepiej , staram się robić. Kwestią sprzętu jest tez ważna.
Latam na oryginalnym Zapata racing , a już wyszły np. lepsze buty. I wtedy piruety nie są problemem.

Po zakończeniu sezonu, będę chciała więcej pochodzić na basen i popracowac nad giętkością. Może spróbuje na trampolinie? Zobaczę.  :D

Gavroche

Cytat: admin w 2020-08-19, 07:24:56
Żylaki ładnie się likwiduje zabiegowo, ale pewnie trzeba czekać z 10lat na ubezpieczeniu... ;)
Jeszcze na tyle nie widać, że na razie nie wyrywam.
Niestety po zabiegu nie można ćwiczyć i w ogóle ciężkie ćwiczenia odstawić, bo ponoć zaraz inny wylezie...
A na to nie jestem jeszcze gotów. :D

admin

Znam przypadek, co ponoć skrzep z żylaka spowodował zakrzep płucny i przedwczesne zejście, aczkolwiek wiem, że było to co innego...  8)
Ale bezobjawowe tętniaki aorty są dużo groźniejsze - jak pęknie - nie ma szans na ratunek!  :?

Gavroche

Ja mam o połowę mniej zastawek żylnych niż normalny człowiek. :D
Gen taki, ale mniemam, że ŻO i regularny ruch mnie uchroni przed zakrzepami w tej zniszczonej żyle...

admin

Ale jak pompa sprawnie działa, to zastawki "przeszkadzają" ;)

Gavroche

Słusznie. :D

Na tym ŻO to nawet pochorować nie można, przeziębienie trwa ze 3 dni max.
No to wziąłem się za odważniki przed chwilą, co by lekką sesję zwiadowczą zrobić i jest ok, jutro można iść do klubu. :P

admin

Najlepszy jest bezobjawowy koronaświrus - właśnie dlatego, że bezobjawowy... ;)

Blackend

:lol:
Ale jak można miło statystyki zakażonych podawać i budzić przerażenie wśród plebsu.  :lol:

admin

Zadziwiające zjawisko!  :shock: ;)

Jarek

Ten covid działa, ale na intelekt człowieka. Normalny śmiertelnik zaciąga szmatę na pysk i zadowolony. Patole stadne 8)

Blackend

Toż to w końcu świrus i działa jak ma działać. ;)

admin

:lol:
Piękne zjawisko socjologiczne, ale bardzo smutne jednocześnie, że tyle tego niewolnictwa w narodzie...  :?

Blackend

Niewolnictwo jest intelektualnie wygodne. ;)

admin

Jasne -  "ignorancja jest łaską".  8)

Gavroche

Siedzę tu i jem, więc trzeba było się pójść poruszać.
Nad Wisłą jest taka fajna siłownia pod chmurką, mają maszynki, które widziałem po raz pierwszy, jedną nawet warta uwagi. :wink:
Więc zrobiłem tak:
-podciąganie na drążku 5x8
-muscle up 5x2
-pompki na poręczach 5x12
-wyciskanie na maszynie (jako obciążenie cała rodzina bez psa) 5x5
-przysiad na jednej nodze z młodszakiem jako obciążeniem ~13kg 5x6.
Spacer do domu jako aerobik.

admin

Spoko, a suplementacja krzemowa na porost włosów? ;)