Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: admin w 2021-05-31, 11:56:59
Cytat: admin w 2021-05-29, 20:07:52
No nie wiem, czy nie dam się wciągnąć w nowe przedsięwzięcie związane z dietetyką, jeśli nie będę musiał rezygnować z busiarstwa...  8)
2-go czerwca zdecyduję...  :D

Czyli tak: pomogę, bo mi sumienie inaczej nie pozwala, a co  będzie dalej - zobaczymy...  8)
Jeszcze nie zdecydowałem, bo za mało danych.
Do kiedy mamy czekac w napieciu?  :lol:
Work Buy Consume Die

RafałS

Czas pokaże? :lol: :|

Gavroche

Cytat: Octaver w 2021-06-04, 15:01:08
Jakie polecacie ćwiczenia do wykonywania w domu bez sprzętu na brzuch i klatkę piersiową?
Brzuch: skłony Jandy i planki czyli deski, unikaj zwykłych "spinów".
Tors: pompka jednorącz i pompka klasyczna, ale z nogami wyżej, można dodać plecak z obciążeniem.
Poczytaj też o ćwiczeniach izometrycznych. 8)

admin

Cytat: Zyon w 2021-06-06, 13:10:08
Cytat: admin w 2021-05-31, 11:56:59
Cytat: admin w 2021-05-29, 20:07:52
No nie wiem, czy nie dam się wciągnąć w nowe przedsięwzięcie związane z dietetyką, jeśli nie będę musiał rezygnować z busiarstwa...  8)
2-go czerwca zdecyduję...  :D

Czyli tak: pomogę, bo mi sumienie inaczej nie pozwala, a co  będzie dalej - zobaczymy...  8)
Jeszcze nie zdecydowałem, bo za mało danych.
Do kiedy mamy czekac w napieciu?  :lol:

Już może odpuszczać powoli... ;)
Tymczasem nadal chcę być busiarzem!  8)

Dasna

Ostatnie podrygi.

W sobotę start.  8)

Oj, aj. co to będzie z zawodnikiem nr 1 na Ukrainie Dmytro Chumakiem i jego trenerem i trenerem kadry narodowej Ukrainy???? :? Zostali oskarżeni oficjalnie i jest to opublikowane o ucieczkę przed testem antydopingowym i próbę przekupstwa.
Hm? I na co ? Po co?
Doświadczony zawodnik i doświadczony trener.
Teraz ich przeczeszą , bo.....czasy się zmieniły. Nasz Bańka stoi na czele WADA a i Ajana już nie ma.
Bez pomyślunku.  :?

admin

No raczej...  :?
W takim typie wysiłku najlepiej dopinguje rzut adrenaliny i dostępność fosfokreatyny - ale może głupoty piszę, bo się na tym już nie znam przecież... ;)

Jarek

Musi byc ponad wszystko... :lol:

Dasna

Jestem zadowolona ze swojego startu na XXXI Międzynarodowych Mistrzostwach Polski Masters w PC.
Poprawiłam rwanie o 1 kg czyi wyrwałam 34 kg w kat. wag. 64. Mój rekord 38 kg w kat. 63 kg, ale trochę czasu minęło. I podrzucilam 46 kg czyli 6 kg więcej niz na Turnieju w kwietni czy marcu , nie pamiętam.

Miałam pare w tłokach na 50 kg , ale stchórzyłam,  co mi wypomniano. :lol: Ale, oj, tam, oj tam. 8) Za to technika jest very good marchewka.  :D

Dasna

Aha, no, tak.

Pierwsze miejsce w grupie i 12-ste  w Open na 35 zawodniczek. Wszystkie dużo młodsze. A i sa startujące obecnie w lidze.
Oooo, i to mnie bardzo, bardzo motywuje.  :D

Gavroche

Gratulacje mała! :D 8)

renia

Cytat: Dasna w 2021-06-14, 10:12:27
Jestem zadowolona ze swojego startu na XXXI Międzynarodowych Mistrzostwach Polski Masters w PC.
Poprawiłam rwanie o 1 kg czyi wyrwałam 34 kg w kat. wag. 64. Mój rekord 38 kg w kat. 63 kg, ale trochę czasu minęło. I podrzucilam 46 kg czyli 6 kg więcej niz na Turnieju w kwietni czy marcu , nie pamiętam.

Miałam pare w tłokach na 50 kg , ale stchórzyłam,  co mi wypomniano. :lol: Ale, oj, tam, oj tam. 8) Za to technika jest very good marchewka.  :D

Wyrwalaś 34 kg...a ja bym stamtąd wyrwała przed rozpoczęciem... :lol: :wink:

Cytat: Dasna w 2021-06-14, 10:15:16
Aha, no, tak.

Pierwsze miejsce w grupie i 12-ste  w Open na 35 zawodniczek. Wszystkie dużo młodsze. A i sa startujące obecnie w lidze.

GRATULUJĘ DASNA, stale pokonujesz siebie i innych...  :D :D :D

Dasna

Cytat: Gavroche w 2021-06-14, 12:25:30
Gratulacje mała! :D 8)
Dzięks , Starszy Bracie. :D :D :P

Dasna

Cytat: renia w 2021-06-14, 13:25:32
Cytat: Dasna w 2021-06-14, 10:12:27

Wyrwalaś 34 kg...a ja bym stamtąd wyrwała przed rozpoczęciem... :lol: :wink:

Cytat: Dasna w 2021-06-14, 10:15:16
Aha, no, tak.

GRATULUJĘ DASNA, stale pokonujesz siebie i innych...  :D :D :D
Dzięki Reniuś. :D
Ciągle walczę i walcze i dźwigam.  :P :P

renia

I to jest najważniejsze, stale do przodu... :D Kto stoi w miejscu, ten się cofa...  :wink:

Gavroche

A ja mam teraz odwrotnie; największym wyzwaniem jest powstrzymać się, żeby za dużo nie trenować. 8)
Regeneracja już nie ta, co 20 lat temu, a jak tylko o włos przekroczę pojemność układu nerwowego, to w następne dni on zarządza lenistwo i niechęć do wszystkiego, na czym cierpi życie prywatne, a dzieci jeszcze małe i połowica młoda. ;-)

To, co piszą w popularnych artykułach, że z wiekiem trzeba trenować coraz więcej, to bzdura na resorach. :D
Wraz ze wzrostem siły, wytrenowania i doświadczenia, człowiek potrzebuje mniej treningu, bo jest w stanie generować bardzo duże przeciążenia, co dla początkującego jest nieosiągalne.
To właśnie początkujący i średnio zaawansowani mogą zapitalać na okrągło, zaawansowani i pro muszą się hamować, co wcale łatwe nie jest, bo 2 sesje w tygodniu po parę serii zostawiają niedosyt i tęsknotę. :P

admin

Super Dasna! Gratulacje.

Blackend

Jasne, gratki Dasna jak zawsze.  :D

Dasna

Dasna

Cytat: Blackend w 2021-06-15, 10:26:02
Jasne, gratki Dasna jak zawsze.  :D
Dziękuję  :D

Trzainacy

Bardzo gratuluję Dasna :)