Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Dasna

Cytat: admin w 2021-11-22, 19:16:38
Cytat: Dasna w 2021-11-22, 16:09:31

Tez się załapałam i to 3 ujęcia. Och, pęknę z dumy.  :lol:

A to pierwsze (półtorej minuty) artystyczno- czarno-białe też wliczasz? ;)
Bo mnie z podium wyszło 5 ujęć!  :D
Super!   8)
A juz nie liczyłam.
Dzięki.  :D Fajna pamiątka będzie.

Dasna

admin

Fantastycznie! Oby tak dalej...  :D

Dasna

Gavroche

Dzisiaj szybki trening w klubie biurowcowym:
-zarzut + wyciśnięcie odważników oburącz 12x10@24kg.
Tylko tak, dla podtrzymania tematu. ;-)

W związku z ostatnią falą zgonów w świecie sportów siłowych wywiązała się dyskusja o powodach.
Oczywiście to nie szczepienia, bo to wystraszone wege korpoludki poszczepione na wszystko. :D
Ale padło takie, być może słuszne stwierdzenie, że po 40-45 roku życia, utrzymywanie wagi ponad 100kg, nie ważne, mięśniowej/tłuszczowej, zbyt zdrowe nie jest...
Adminie, co myślisz?

Zyon

Ale przeciez padaja szczupli i malo wazacy. Sergio Aguero mial fuksa ale zakonczyl kariere. Jaskowski cos w filmie tlumaczyl o wymuszonych przeplywach krwi i tej s-protein...
Work Buy Consume Die

Gavroche

admin

Lepiej mieć w starszym wieku nmc +10% niż nmc - 10%, bo jest z czego się "zasuszyć" w starczym okresie, gdy apetyt już nie dopisuje.
Ludzie starsi często ograniczają ilość spożywanych płynów - szczególnie na noc, szczególnie przy początkach dusznicy bolesnej, aby po nocach nie chodzić do ubikacji, ale obrzęk (póki widać wyraźnie kostkę lub da się wyczuć palpacyjnie kości śródstopia - nie jest tragicznie, ale nad koronografią można się zastanowić  - szczególnie przy niechęci do jedzenia, trudności w oddychaniu przy niewielkim nawet wysiłku, a w przypadku wystąpienia bólu w klatce piersiowej - koniecznie!) - sorry zgubiłem wątek, bo o wieńcówce nie chciałem teraz pisać...  :?
Dopiszę później

Gavroche

Też uważam, że lepiej ważyć więcej niż mniej. :D
Ale czy to nie obciąża zbytnio serca?

admin

A! Chciałem napisać, że częstą przyczyną zaparć w podeszłym wieku jest ograniczanie ilości pobieranych płynów i tłuszczu, a przez to upośledzenie microbioty jelitowej, co skutkuje trudnościami w wypróżnieniu.  :D

Gavroche

:lol:
Dziękuję bardzo! :lol:

admin

8)
"Rozdwojenie synaps..." ;)

Trzainacy

Cytat: Zyon w 2021-11-23, 07:51:47
Ale przeciez padaja szczupli i malo wazacy. Sergio Aguero mial fuksa ale zakonczyl kariere. Jaskowski cos w filmie tlumaczyl o wymuszonych przeplywach krwi i tej s-protein...
Pierwsze słyszę że kończy kariere a szkoda bo grajek był przedni.

Trzainacy

Cytat: Dasna w 2021-11-22, 16:09:31
A tu jest filmik z naszych zmagań na II Memoriale Janusza Kamińskiego w Radomsku.
Tez się załapałam i to 3 ujęcia. Och, pęknę z dumy.  :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=R0caM1BKETg
Ze tak powiem w prostych słowach żołnierskich: jest piknie!!!

Dasna

Gavroche

Odważnikowanie dzisiaj w klubie:
-zarzuty dwóch odważników 2x30@28kg
-półrwanie oburącz 6x10@36kg
-wyciskanie stojąc 6x5@40kg
-zarzuty dwóch odważników 6x5@48kg
-rwanie jednorącz 2x60@20kg.
W zasadzie mógłbym to robić w domu, ale w klubie mają inne wagi, fajne urozmaicenie. :D

admin

Progres musi być! ;)

Gavroche

Tutaj progresem jest ilość powtórzeń, ale większa waga częściowo się na to przekłada. :)

admin

Tak trzymać, a sukces gwarantowany!  :D

Gavroche

A dziękuję, sam sukces jest mniej ważny, gonienie króliczka bardzo przyjemne. :D