Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

ciekawostki

Zaczęty przez kodar, 2008-01-03, 21:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

wloczykij

Cytat: renia w 2011-11-25, 20:09:54
Dzięki za radę...Dobrze, że wiesz lepiej i możesz moje bzdury sprostować...

Pamiętam co pisał dr Kwaśniewski o otyłości bogatych i biednych. Przy czym jakość odżywiania ma tylko pośrednio związek z uposażeniem. Ja znam ludzi ubogich którzy są zdrowi i żyją i wiem o takich którzy mieli miliony i już gryzą ziemię.

renia

Cytat: wloczykij w 2011-11-25, 19:25:46

Przesłanki którymi się kierujesz są fałszywe i mogą kogoś wpuścić w maliny. Jak się nie wie co się mówi to lepiej siedzieć cicho.

Jednak nie zgodzę się z Tobą, że należy siedzieć cicho jak się nia ma racji (według kogo nie ma się racji?). To jest Forum do wymiany zdań i nie każdy zawsze musi mieć rację, bo jak wszystkie zdania byłyby jednakowe, to nie byłoby się czym wymieniać. Ja nie mam patentu na to, żeby mieć zawsze rację i nikt takiego nie posiada. Jesteśmy tutaj po to aby wymieniać się poglądami i powinniśmy mieć przy tym tolerancję i szacunek do zdań odmiennych (byleby nie były one obraźliwe personalnie).
W tym konkretnym przypadku, o którym pisałam, podaję dane statystyczne z artykułów a nie opisuję wszystkich poszczególnych przypadków. Też znam bogatych, chorych i otyłych - jak i biednych szczupłych i zdrowych. Ale w statystyce nie ma litości dla wyjątków, liczy się przewaga. W artykule, który podałam, badania wykazały, że: " w Polsce aż 24,8 proc. kobiet z podstawowym wykształceniem jest otyłych, natomiast wśród kobiet ze średnim wykształceniem - 15,4 proc. i tylko 7,2 proc. wśród kobiet z wykształceniem wyższym."
A o tym, że bogaci żyją dłużej mówi ten artykuł: "Na Pradze-Północ żyje się 15 lat krócej. Dlaczego?" zamieszczony na stronie "W Warszawie widać co i jak" http://www.stachurska.eu/?p=2712 

A pisanie komuś, że ma być cicho jak nie ma racji jest po prostu niegrzeczne...

adampio

CytatPrzesłanki którymi się kierujesz są fałszywe i mogą kogoś wpuścić w maliny. Jak się nie wie co się mówi to lepiej siedzieć cicho.

A na jakiej podstawie Ty to mozesz stwierdzic? Robiles jakas ankiete, badania, czy tez jest to Twoj wniosek na podstawie dedukcji? A jakie wziales za i przeciw, jakie sa podstawy twojego badania, testu, jaka jest twoja wiedza na ten temat i dlaczego my wlasnie wierzyc tobie?

Ot widzisz jak latwo zdemetowac czyjas wypowiedz.

Masz jakies wyksztalcenie w tym kierunku?

wloczykij

Cytat: renia w 2011-11-26, 04:44:48
A o tym, że bogaci żyją dłużej mówi ten artykuł: "Na Pradze-Północ żyje się 15 lat krócej. Dlaczego?" zamieszczony na stronie "W Warszawie widać co i jak" http://www.stachurska.eu/?p=2712 

A pisanie komuś, że ma być cicho jak nie ma racji jest po prostu niegrzeczne...

Jeżeli idzie o grzeczności to też niestety nie wiesz co to znaczy. I to jest masakra. Powiem tak: Wśród serdecznych przyjaciół...

Wracając do tematu. Trudno mi się ustosunkowywać do myślenia takiego że nic nie jest od nas zależne. A co do Pragi Północ to czy wszyscy żyją tam o "15 lat krócej" i czy poza Pragą północ wszyscy żyją o 1 lat dłużej?

wloczykij

Cytat: adampio w 2011-11-26, 10:17:35
CytatPrzesłanki którymi się kierujesz są fałszywe i mogą kogoś wpuścić w maliny. Jak się nie wie co się mówi to lepiej siedzieć cicho.

A na jakiej podstawie Ty to mozesz stwierdzic? Robiles jakas ankiete, badania, czy tez jest to Twoj wniosek na podstawie dedukcji? A jakie wziales za i przeciw, jakie sa podstawy twojego badania, testu, jaka jest twoja wiedza na ten temat i dlaczego my wlasnie wierzyc tobie?

Ot widzisz jak latwo zdemetowac czyjas wypowiedz.

Masz jakies wyksztalcenie w tym kierunku?

Taki ze mnie ankieter bez wykształcenia kierunkowego ankieterskiego. 

Blackend

Jak by czytał dr Kwaśniewskiego to by w dużym przybliżeniu obliczył ile ludzi może wyżywić nasza planeta. A tak, to tylko mu się wydaje.

administ

Choć Planeta przeludniona, człeka spotkać trudno.  :wink:

Blackend

renia

Dasna

Ale ile wyrzuconych pieniędzy ? Ile wprowadzonej paniki? A ile zrobionych biznesów? :?

renia

"Najważniejsze", że producenci szczepionek zarobili... :roll: czyli szczepionki odniosły pożądany skutek...

Dasna

Polska też podarowała Ukrainie szczepionki o wartości 100 000 USD. Leżały zamknięte w sali w Iwanofrankowsku.Nie było urzędnika , który by postawił pieczątkę.Przeterminowały sie i słuch o nich zaginął.
Tymoszenko z pompą o 2.00 w nocy przyjmowała transport szczepionek bodajże z Niemiec. Wystąpiła w brylantach i nowej sukni, co by to naród wiedział jak władza dba o niego. :?  

Dasna

Cytat: renia w 2011-11-30, 08:15:04
"Najważniejsze", że producenci szczepionek zarobili... :roll: czyli szczepionki odniosły pożądany skutek...
Działanie lecznicze dla kieszeni. Czyści nie przerywając snu. :D

renia

Cytat: Dasna w 2011-11-30, 08:16:53
Polska też podarowała Ukrainie szczepionki o wartości 100 000 USD. Leżały zamknięte w sali w Iwanofrankowsku.Nie było urzędnika , który by postawił pieczątkę.Przeterminowały sie i słuch o nich zaginął.
Tymoszenko z pompą o 2.00 w nocy przyjmowała transport szczepionek bodajże z Niemiec. Wystąpiła w brylantach i nowej sukni, co by to naród wiedział jak władza dba o niego. :?  

Myślę, że tej zimy ludzie będą mądrzejsi...chociaż marketing i zastraszanie czynią cuda...a łapówki do kieszeni decydentów jeszcze większe... 8)

renia

Cytat: Dasna w 2011-11-30, 08:18:56
Cytat: renia w 2011-11-30, 08:15:04
Działanie lecznicze dla kieszeni. Czyści nie przerywając snu. :D

Ten rząd przydałoby się przeczyścić... :lol: :lol: :lol: nawet przerywając sen o złotych górach... :lol:

administ

http://www.tvn24.pl/0,1726177,0,1,najbardziej-znani-wegetarianie-na-znaczkach,wiadomosc.html - co za świetna informacja. Co za świetny pomysł. Jak to dobrze, że zaczynają znów wyganiać US-tuczniki na pastwisko. Bo przecież nikt nie utrzyma 3/4 zatuczonej populacji. US też się to nie uda. A nawet dieta wegetariańska jest świetną alternatywą dla diety korytkowej!

renia

Grecy są dowodem na działanie diety śródziemnomorskiej...5 x wio...

Dasna

Cytat: admin w 2011-11-30, 08:28:58
http://www.tvn24.pl/0,1726177,0,1,najbardziej-znani-wegetarianie-na-znaczkach,wiadomosc.html - co za świetna informacja. Co za świetny pomysł. Jak to dobrze, że zaczynają znów wyganiać US-tuczniki na pastwisko. Bo przecież nikt nie utrzyma 3/4 zatuczonej populacji. US też się to nie uda. A nawet dieta wegetariańska jest świetną alternatywą dla diety korytkowej!
:shock: :shock Jak to mówią na Ukrainie 'co za bred" :shock: A tak a propos to podał tę "wspaniałą" informacje bardzo "lotny" dziennikarz. :?

Dasna

"42 miliony krów , które cierpią" W mordę jeża, już czuje się winna. Nic tylko powybijać wszystkie drapieżniki. :?