Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

ali

Cytat: Adam319 w 2009-07-22, 00:22:59

Powtarzam się pewnie, ale rzut kamieniem w Policjanta powinien skutkować przy odrobinie szczęścia postrzałem w rzucającą rękę i to nie koniecznie gumową kulą, jeszcze trochę i doczekamy się palonych w ramach protestu samochodów. Sytuacja gdy więcej jest rannych policjantów niż demonstrantów do niczego dobrego nie prowadzi.
:-(
he he 
skąd my to znamy

inaczej byś śpiewał gdybyś nie miał co do gara włożyć
znam takich bohaterów

admin

"ali"
jajek i masła ci brakuje na jajcówkę, czy jak, żeś taki "Kali"?  :shock:  :wink:

Blackend

Cytat: admin w 2009-07-22, 10:03:16
W czym problem? Przecież to tylko brutto 4.75tys./mies. na łabka. Po odliczeniu PIT-u, zdrowotnego ... i ZUS wyjdzie... ze 2tys. ? :wink:

No to nic tylko brac, nawet wyrzutów sumienia nie ma - za takie "grosze"? ;)  :lol:

admin

Cytat: Blackend w 2009-07-22, 11:18:12
No to nic tylko brac, nawet wyrzutów sumienia nie ma - za takie "grosze"? ;)  :lol:

http://gospodarka.pl.msn.com/gospodarka/3249782,33181,6846226,Przez_pol_roku_ZUS_wydal_na_zasilki_chorobowe_3_2.html - jak wszyscy kombinują, "bo się należy", to posłowie mają robić "za darmo" i jeszcze im wypominać niecałe 500tys.?  :shock:  :wink:

Blackend

No jak nie kochac tego kraju? Jestesmy niesamowicie zaradni przy meganiezaradnosci naszych rządzących i to juz od wielu, wielu lat.
Co ciekawe wśród narodu jest "sztama" co np. w takiej Szwajcarii czy innych Niemczech jest nie do pomyslenia. Zaraz pojawiły by sie donosy. Tutaj zawsze jeden drugiemu pomoże ;) Oj rządzący, rządzący jacy wy "głupi" (cytat) jesteście  :lol: ale to nie mój problem ;)  :P

admin

Trzeba powiedzieć wreszcie prawdę: Polska przez głupotę i cwaniactwo swoich obywateli (u których bunt przeciw "władzy", a nie praca u podstaw dla siebie i Ojczyzny jest wpojona od zaborów) nie jest zdolna do samodzielnego bytu.
Dlatego niech może decyduje wreszcie Bruksela?, bo trzeba się na coś zdecydować.  8)

Blackend

Cytat: admin w 2009-07-22, 13:03:25
nie jest zdolna do samodzielnego bytu.

Czyzby Bismarck był aż tak wiedzący? ;)  :shock:
Co do Brukseli - no przeciez my im zaraz rozmontujemy ten system, nie mam co do tego wątpliwości  :lol:

admin

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,PRL-to-tez-byla-Polska,wid,11336649,wiadomosc_prasa.html - a, bo to Polska właśnie!  :?

PS
Cyt:
"Jedną z cech okupacji jest wywożenie z okupowanego kraju kapitału, jego degradacja." i tak jest od Potopu Szwedzkiego!!!

_flo

Cytat: Blackend w 2009-07-22, 13:15:46
Co do Brukseli - no przeciez my im zaraz rozmontujemy ten system, nie mam co do tego wątpliwości  :lol:

:lol:
smieszno i straszno

admin

Cytat: _flo w 2009-07-22, 13:59:45
smieszno i straszno

Ani śmieszno, ani straszno, bo zawsze "jakoś tam będzie".  :wink:

PS
To też nie jest śmieszne, że większość Polaków nie zdaje sobie sprawy z tego, dlaczego "mają tak źle?"
Większość się nawet będzie cieszyć, że forsa na "dziurę budżetową" się znalazła...  :lol:

Blackend

Cytat: admin w 2009-07-22, 14:10:53
Większość się nawet będzie cieszyć, że forsa na "dziurę budżetową" się znalazła...  :lol:

Czas kryzysu to zawsze były żniwa :(

admin

Śmieszne to jest dopiero jak się krzyczy np: że nie chce się wisieć, ale się wkłada łepetynę w pętlę i do tego ma się jeszcze pretensje, gdy prawdę ktoś powie, że do szubienicy się lepiej nie zbliżać. Dałbym tu stosownego emonitka, ale "demokracja" chwilowo obowiązuje. ;)

Blackend

Admin jeździsz po jakiś "dziwnych" krajach, w których nic sie nie dzieje i potem piszesz różne takie :)
Ja sie nie ruszam i powoli sie przyzwyczajam ;)
Czasami mnie bierze :( np. ostatnio jak słyszałem wypowiedź WICEPREMIERA. Na pytanie dziennikarza kto jest właścicielem Stoczni odpowiedział - googli Pan nie ma? Ja mam i tam znalazłem odpowiedź. No ludzie kochani ja naprawde lubię jajca, ale jest pewien poziom absurdu, którego nie powinno sie przekraczać! :/
Ciężko się zdystansować jeżeli obowiązki rodzicielskie bierze się na poważnie :(

renia

Cytat: admin w 2009-07-22, 08:05:07
Dzi¶ nie ma ¦więta Narodowego? :shock:
Może i lepiej, bo dziura budżetowa by się powiększyła.  :(

PS
W celu ratowania budżetu - może na szybko - Rozporz±dzenie Rady Ministrów; "O zniesienu wszelkich ¶wi±t z niedzielami wł±cznie do końca roku 2009"?  :wink: To aż pięćdziesi±t dwa dni robocze dodatkowo, wliczaj±c ostatni weekend lipca!  8)
Dziurę budżetową pomogłoby załatać kilka mld dolarów, wydawanych z kasy państwa corocznie na "leczenie" cukrzycy w Polsce.

admin

Cytat: renia w 2009-07-22, 20:58:39
Dziurę budżetową pomogłoby załatać kilka mld dolarów, wydawanych z kasy państwa corocznie na "leczenie" cukrzycy w Polsce.

A kto takie głupoty opowiada?
Cukrzyca i cholesterol to świetny biznes jest. To każdy lekarz wie!

renia

Nie podpuszczaj mnie znowu ; )

viola44

admin

I proszę sobie nie żartować z poważnych spraw!
No jakby wyglądał budżet NFZ, gdyby od jutra za trzy miesiące w Polsce było tylko z 10 tys. zatwardziałych cukrzyków, a nie 3 mln!
To dopiero kupę kasy by można wytransferować z tego K-raju! A tak przynajmniej cukrzycy są szczęśliwi, że im "państwo" coś re-funduje  :)

renia

Niedawno cukrzyków było 2 mln, dobrze się mają i szybko się rozmnażają, a państwo im pomaga.