Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Najnowsza historia Polski

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2008-05-21, 21:28:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Ja jestem wyjątkowo spokojna, nawet można mi na język nadepnąć... :wink: :| Ale nie chciałabym, żebyś znowy brał urlop... 8)

viola44

Cytat: admin w 2009-07-17, 10:22:14
Tydzień mnie nie było i nawet nie wiem, o jaką "pierdołę" Wam poszło, ale zaraz się "ostudzi"...
Tylko widzę, że "kriss" nie wytrzymała "ciśnienia".
A szkoda "kriss", bo to tylko Internet.  :lol:

admin ale musisz przyznać że fajnie się czyta te nasze "myśli" prawda? ... :D :D "każdy orze jak może" , każdy stara się na miarę swoich możliwości dowieść swoich racji...i to jest fajne, mamy przekrój przeróżnych  popisów intelektualnych....bardziej lub mniej wyszukanych.... :P brakuje mi tu jeszcze tylko jednej osoby.... :lol: :lol: hie hie hie

admin

http://www.dailymotion.pl/video/xuzdn_mgm-peace-on-earth_family - obowiązkowa, bajeczka poglądowa.  :wink:

PS
Pokój rujnuje, niezgoda buduje, a może odwrotnie?  8)

ali

widzę że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
większość młodych prezentuje ten egoistyczny
piszą MĄDRE PAŃSTWO
a  nie wiedzą co to znaczy
mądre państwo o te które się rozwija i zwiększa swój kapitał
przyda się wiec wam  edukacja na poziomie przedszkola,
żebyście zrozumieli co jest ów  kapitał
są to siły i środki wytwórcze
jedno i drugie musi iść w parze
a mądre państwo musi zadbać o ich rozwój, inaczej jest niepotrzebne

admin

"ali"
Dzięki "starym Komuszkom", co się nie załapali na "grupę trzymającą władzę", dzieła Marksa i Engelsa będą wiecznie żywe.  :lol:
I tylko "rozliczanie" starych cwańszych towarzyszy, co się załapali, im w głowie!  :shock:
Mnie to nie przeszkadza, a ciebie uwiera?

PS
nic się nie martw, upragniona Komuna będzie po...  :wink:
Wieloletnie doświadczenie wykazało, że w trakcie się nie da.  :(

MONIKAW

Ja tak jeszcze w temacie tych zasiłków...
Siedzi obok mnie w biurze kobieta do której notorycznie przychodzi córka na żebry.
Czterdziestoparoletnia matka pięciorga dzieci siedzi z mężem od kilku dobrych lat w domku. Spacerują, ogladają tv i nękają matkę dorabiającą do emerytury.
Pytam z czego oni żyją ... Więc mieszkanie opłaca MOPS, ubrania, książki dla dzieci również do tego opał na zimę, jedzenie częściowo z kościoła, czerwonego krzyża do tego różnego rodzaju zasiłki i "jakoś to będzie".
Po czym idę do lekarza po skierowanie na okresowe badania albo rehabilitację i jest wojna. To pani dostanie, tego nie,  nie ma pieniędzy i koniec.

ali

Cytat: admin w 2009-07-17, 11:04:51
"ali"
Dzięki "starym Komuszkom", co się nie załapali na "grupę trzymającą władzę", dzieła Marksa i Engelsa będą wiecznie żywe.  :lol:
I tylko "rozliczanie" starych cwańszych towarzyszy, co się załapali, im w głowie!  :shock:
Mnie to nie przeszkadza, a ciebie uwiera?
masz mentalność Kalego
już kiedyś pisałem
nie żyjesz na bezludziu
korzystasz jak wszyscy z cudzego / społecznego/  dorobku
nie ma nic za friko

ps
zgraną mantre powtarzasz
wysill coś bardziej logicznego

admin

"ali"
przecież nie napisałem:
""ali"
"stary Komuszku", co się nie załapałeś..."", to czemu mnie oceniasz?

PS
A ciebie i tak będzie wszystko i zawsze uwierać, niezależnie od stanu majątkowego, systemu politycznego (czytaj: sposobu złodziejstwa usankcjonowanego prawem)
bo "ten typ tak ma"... nawet (szczególnie) na diecie "optymalnej"  :wink:
Z doświadczenia wynika również, że społecznie lepiej jest, jak niektórzy chorują, bo w takim przypadku zajmują się uzdrawianiem siebie, a nie "reszty Świeta".  8)

Teresa Stachurska

Cytat: admin w 2009-07-17, 09:45:02
Cytat: Teresa Stachurska w 2009-07-17, 09:31:13
Czyż można mieć pretensje do dzieci...

A zapomniało mi się, że dzieci to bociany przynoszą...

PS
jest jeszcze wersja mądrzejsza: "Co Bóg dał..." - wyskrobać za darno, nie wolno.

Wapółcześnie - http://wyborcza.pl/1,81388,6806460,Niewychowanie_seksualne.html?as=1&ias=2&startsz=x

Blackend

Cytat: admin w 2009-07-17, 09:45:02
A zapomniało mi się, że dzieci to bociany przynoszą...

- Mamo skąd się wziąłem?
- bocian cię przyniósł
- nie pytam o dystrybutora tylko o producenta  :mrgreen:

admin

Cytat: Blackend w 2009-07-17, 13:55:03
- nie pytam o dystrybutora tylko o producenta...

:lol: - i kto ważniejszy?  :wink:

ali

Cytat: admin w 2009-07-17, 11:46:11

A ciebie i tak będzie wszystko i zawsze uwierać, niezależnie od stanu majątkowego, systemu politycznego (czytaj: sposobu złodziejstwa usankcjonowanego prawem)
bo "ten typ tak ma"... nawet (szczególnie) na diecie "optymalnej"  :wink:
Z doświadczenia wynika również, że społecznie lepiej jest, jak niektórzy chorują, bo w takim przypadku zajmują się uzdrawianiem siebie, a nie "reszty Świeta".  8)

no wreszcie coś załapałeś

człowiek nie świnia, nie tylko korytem żyje

i gdyby nie "takie typy co tak już mają", lepszego świata dawno byś nie widział

ale korzystać z niego to już ci nie wadzi?

admin

"ali"
do boju! URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
I żeby ci za szybko nie przeszło, to piseneczka ku pokrzepieniu:
http://www.youtube.com/watch?v=5XEPrthy06Q&hl=pl - "Z głębi ziemi..." 

PS
...że, co? Że nie o to "się walczyło" w 1980 roku?  :shock:
To jednak tow. Gierek był lepszy?  :?
Bo już się gubię... :wink:  :lol: :lol: :lol:

admin

http://www.youtube.com/watch?v=2Gg2KH5Pkcw&feature=related - "to co Towarzysze pomożecie?..."
No łza się niektórym kręci w oku!  :cry:

ali

Cytat: admin w 2009-07-17, 16:04:30

PS
...że, co, że nie oto "się walczyło" w 1980 roku?  :shock:
To jednak tow. Gierek był lepszy?  :?
Bo już się gubię... :wink:  :lol: :lol: :lol:
to się doucz co było w 1980,
1981
a 1989 to nie ta sama bajka
ps.
i jeszcze jedno
przez 20 lat nie odzyskano poziomu produkcji jaka była za Gierka
chociaż  w kredytach prześcignięto  już  jego poziom wielokrotnie
nie widzisz obłędu
chińczyki tego nie spłacą

Blackend

Cytat: admin w 2009-07-17, 14:08:12
:lol: - i kto ważniejszy?  :wink:

no z mojego egoistycznego męskiego punktu widzenia - producent jakby  :lol:

Blackend

Cytat: ali w 2009-07-17, 16:52:09
i jeszcze jedno
przez 20 lat nie odzyskano poziomu produkcji jaka była za Gierka
chociaż  w kredytach prześcignięto  już  jego poziom wielokrotnie

Długi, które zaciągnął towarzysz Gierek moje dzieci będą jeszcze spłacać. Jak można chwalić tow. Gierka, a szydzić ze współcześnie rządzących?  :shock:

slawek

Cytat: Teresa Stachurska w 2009-07-17, 09:31:13
Czyż można mieć pretensje do dzieci, że nie maj± za co się utrzymać na tyle aby mieć co je¶ć, nie chorować z niedożywienia  i zawód zdobyć? Adminie, jak±ż zasług± jedynaka jest że jest czy był jedynakiem i ma czy miał majętnych rodziców?
Bosze ??? Ty naprawdę nic nie rozumiesz :(
Cytat
Czy RP powinno zależeć na tym by dzieci uczyły się i nie chorowały? Czy odwrotnie, by Państwo przykładało rękę do tworzenia patologii? Utrzymanie szpitali itp, domów dziecka, więzień też kosztuje, na dodatek nierzadko zdegenerowane dzieci staj± się z czasem zdegenerowanymi rodzicami i w następnym pokoleniu patologii przybywa w postępie geometrycznym.
no i właśnie widzisz system ( ustrój ) jest tak skonstruowany że jednak zależy mu na "produkcji" ludzi na bardzo niskim poziomie wiedzy :( robi się to poprzez różnego rodzaju becikowe ;) i zasiłki, stymuluje się wszelką patologie do rozmnażania i potem wykorzystuje ich jak przysłowiowe "mięso armatnie" czy tam stado baranów pozwalające się golić do gołej skóry :(
Cytat
Z tej strony patrz±c przyzwoite - w miejsce symbolicznych - zasiłki rodzinne dla najbiedniejszych s± korzystne także dla dzi¶ pięknych małych jedynaków, które będ± kiedy¶ mieć wokół siebie mniej zadawnionej zło¶ci i niemniejszego cynizmu niż aplikowany biednym dzieciom dzi¶. Bo czyż nie może wrócic cynizm dzi¶ zadawanym bezbronnym - niemniejszym cynizmem? Ponoć co włożysz to i to wyjmiesz...

dokładnie co włożysz to wyjmiesz ;) i przez takich piep**** socjalistów jak  ** mamy to co mamy i tylko bardzo głupiutka i naiwana niewiasta może wypisywać takie farmazony jak Ty, kiedy w końcu do ciebie dotrze że żeby komukolwiek coś dać to trzeba innemu zabrać ?? ale wiem masz swoje idee piękne wzniosłe no jak jak ?? ;) już wielu " stalinów" głosiło.

P.S.
wiesz ile ludzi chce mieć własne potomstwo i nie może ?? dlaczego "państwo" utrudnia możliwość zaopiekowania się im tymi "biednymi" dziećmi ??

Gwidon

...............a  pomozecie ???  :lol: :lol: :lol:......