forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-05-17, 19:58:23

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
10. Nie wolno głodzić się ani pościć.
661724 wiadomoci w 4060 wtkach; wysane przez 30 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: Maciej PW
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Książka Ewy
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 42 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Książka Ewy  (Przeczytany 378954 razy)
tadzio
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #400 : 2008-03-25, 22:36:43 »

a co to za książka KK700 bo nie wiem o co chodzi
Zapisane
MORGANO
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #401 : 2008-03-26, 09:10:10 »

tadzio. Na stronie dr J. Kwaśniewskiego pod podanym adresem
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&cat=1&nx=30

Jest moja książka "Stoliczku nakryj się dla optymalnych"
Tam znajdziesz również tabelki poszczególnych produktów i przepisy
możesz ją sobie ściągnąć.
Zapisane
tadzio
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #402 : 2008-03-26, 21:16:32 »

o super przyda mi sie to ale znowu widze że frytki jest inny sklad  bo w Pan a książeczce jest 2,4-11,6-23,9 a to jest różnica 6 g weglowodanow to które dane są prawdziwe dla frytek bo to juz trzeci skład i każdy inny
Zapisane
MORGANO
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #403 : 2008-03-26, 21:26:50 »

tadio. Nie wiem o jakiej książce mówisz.
Tabela strona 139 pierwsza pozycja to frytki smażone.
Zapisane
Hana
Go


Email
Odp: Książka Ewy /frytkowy problem
« Odpowiedz #404 : 2008-03-27, 17:33:39 »

Kupilam dzisiaj sklepowe frytki :  B-2,5  T-7,0  W-25,5

Proporcje frytek wg. Tabelii Wartosci Odzywczych ("wyd. w " Arkadii" w Jastrzebiej Gorze )--frytki smazone B-4,2  T-14,5  W-39,7

Wg. Ksiazki Kucharskiej dr J. Kwasniewskiego --przepis nr. 487, str.305 B-1,1  T-12,5  W-13,0
Ja robie frytki wg. przepisu podanego w KK dr J. Kwasniewskiego--i uwazam, ze to co mozna zrobic samemu nie warto kupowac!
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Książka Ewy /frytkowy problem
« Odpowiedz #405 : 2008-03-27, 20:06:14 »

Kupilam dzisiaj sklepowe frytki :  B-2,5  T-7,0  W-25,5

Proporcje frytek wg. Tabelii Wartosci Odzywczych ("wyd. w " Arkadii" w Jastrzebiej Gorze )--frytki smazone B-4,2  T-14,5  W-39,7

Wg. Ksiazki Kucharskiej dr J. Kwasniewskiego --przepis nr. 487, str.305 B-1,1  T-12,5  W-13,0
Ja robie frytki wg. przepisu podanego w KK dr J. Kwasniewskiego--i uwazam, ze to co mozna zrobic samemu nie warto kupowac!
Hana,kupowane frytki sa z dodatkiem maki pszennej,czasami pisze w skladzie na op.,ale  przewaznie pomijany jest dod.maki.  Confused
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #406 : 2008-04-01, 20:18:14 »

a co to za książka KK700 bo nie wiem o co chodzi
jest to "Ksiazka Kucharska 700 przepisow kulinarnych" Smile
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #407 : 2008-04-01, 20:24:46 »

Tadzio.
Frytki smażone  100 gram
/ B- 2,8g / T- 14,5g /W-29,0/

Frytki 350g = B-9,8
Frytki 350g = T-50,7
Frytki 350g = W-101,5

Morgano,jak robisz frytki,ze w 100g wychodzi ci az tyle weglowodanow,link,ktory podales  sie niestety nie otwiera. Smile
Zapisane
MORGANO
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #408 : 2008-04-01, 20:37:08 »


Frytki smażone  100 gram
/ B- 2,8g / T- 14,5g /W-29,0/
Cytuj
Morgano,jak robisz frytki,ze w 100g wychodzi ci aż tyle węglowodanów.
Cytuj

Mowa jest o frytkach smażonych. Taka jest norma frytek tak jak podałem.
Podczas smażenia wyparowuje woda dlatego zwiększa się ilość węglowodanów i tłuszcz.
Podałem stronę dr Kwaśniewskiego gdyż tam jest umieszczona moja książka z przepisami.
Niestety nie wiem jak taki link przenieść by się otworzył.
Zapisane
zbynek
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #409 : 2008-04-01, 20:51:23 »

Podałem stronę dr Kwa¶niewskiego gdyż tam jest umieszczona moja ksi±żka z przepisami.

http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=804

http://dr-kwasniewski.pl/media/2/bib-1/aktualnosci/Stoliczku.pdf
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #410 : 2008-04-01, 21:20:44 »

Nie otwiera się żaden link...
Zapisane
zbynek
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #411 : 2008-04-01, 21:44:03 »

Nie otwiera się żaden link...
Dziwne... prosze sprawdzić, może kto inny - u mnie z neostrady działają Question Confused
Zapisane
MORGANO
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #412 : 2008-04-02, 08:59:39 »

zbynek. Dzięki Tobie za podanie linków u mnie działają.
Zapisane
slawek
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #413 : 2008-04-02, 09:45:40 »

Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #414 : 2008-04-02, 14:51:09 »

Nie otwiera się żaden link...
Dziwne... prosze sprawdzić, może kto inny - u mnie z neostrady działają Question Confused
Zbynek, linki sie otwiertaja Smile
Zapisane
jurek46
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #415 : 2008-04-02, 15:34:42 »

Nie otwiera się żaden link...
Dziwne... prosze sprawdzić, może kto inny - u mnie z neostrady działają Question Confused
Zbynek, linki sie otwiertaja Smile


Kodar teraz to juz namieszali może żeczywiście Morgano jako doradca żywieniowy niech określi i napisze kto w końcu ma rację Książka kucharska DR.Kwaśniewskiego str 305 przepis 487 i jest w nim podane w 100gr frytek  B-1,1  T-11,4  W-11,8
Niech w końcu ktoś zrobi z tym porządek i wyjaśni o co chodzi nie przekonuje mnie tłumaczenie Morgano że woda wyparowuje ale węglowodany chyba nie przybywają,rozumię że może zwiększac się ilośc tłuszczu bo dajemy go do smażenia ,kto w końcu da zadawalającą odpowiedż.
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #416 : 2008-04-02, 16:30:10 »

Cytuj
[quote author=jurek46 link=topic=1122.msg40655#msg40655 date=1207143282

Kodar teraz to juz namieszali może żeczywiście Morgano jako doradca żywieniowy niech określi i napisze kto w końcu ma rację Książka kucharska DR.Kwaśniewskiego str 305 przepis 487 i jest w nim podane w 100gr frytek  B-1,1  T-11,4  W-11,8
Niech w końcu ktoś zrobi z tym porządek i wyjaśni o co chodzi nie przekonuje mnie tłumaczenie Morgano że woda wyparowuje ale węglowodany chyba nie przybywają,rozumię że może zwiększac się ilośc tłuszczu bo dajemy go do smażenia ,kto w końcu da zadawalającą odpowiedż.
Cytuj
Jurek, :)gorne wartosci z ramki,odnosza sie do 100g gotowej potrawy,/B 1,1g  T 12,5g  W 13g/,
natomiast wartosc dolna informuje,ze na 1g Bialka  przypada  11,4 Tluszczu, 11,8 Weglowodanow.

Dodam tylko,ze  robiac frytki waze uzyte do tego ziemniaki ,100g ziemniaka  daje ok. 60 g frytek.
Zapisane
zbynek
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #417 : 2008-04-02, 16:59:30 »

To taki, sposób wizualizacji w wyobraźni  na wypadek kłopotu z obliczeniem dziennej dawki węglowodanów.

Cytuj
„Ile człowiek może zjeść  warzyw czy owoców, aby dostarczył swemu organizmowi 50g węglowodanów?
 Są to ilości duże: ogórków kiszonych – 2,6kg, szpinaku – 2,3kg, szparagów – 2kg, rzodkiewki – 2,2kg, pieczarek – 1,43kg, kalafiora – 1,85kg, pomidorów – 1kg, agrestu – 1,5kg, malin – 1kg, grejpfrutów –1kg, pomarańczy – 60dkg, ziemniaków – 34dkg, bananów – 26dkg, jabłek – 40dkg, daktyli – 8dkg, rodzynek – 8dkg, miodu – 6,5dkg, maki ziemniaczanej – 6dkg.”
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #418 : 2008-04-02, 17:07:47 »

To taki, sposób wizualizacji w wyobraźni  na wypadek kłopotu z obliczeniem dziennej dawki węglowodanów.

Cytuj
„Ile człowiek może zjeść  warzyw czy owoców, aby dostarczył swemu organizmowi 50g węglowodanów?
 Są to ilości duże: ogórków kiszonych – 2,6kg, szpinaku – 2,3kg, szparagów – 2kg, rzodkiewki – 2,2kg, pieczarek – 1,43kg, kalafiora – 1,85kg, pomidorów – 1kg, agrestu – 1,5kg, malin – 1kg, grejpfrutów –1kg, pomarańczy – 60dkg, ziemniaków – 34dkg, bananów – 26dkg, jabłek – 40dkg, daktyli – 8dkg, rodzynek – 8dkg, miodu – 6,5dkg, maki ziemniaczanej – 6dkg.”
i  marchwi 1kg,soku z cytryny 3kg10kg Smile
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Książka Ewy
« Odpowiedz #419 : 2008-04-02, 17:09:59 »

mialo byc: soku z cytryny 3,10kg
Zapisane
Strony: 1 ... 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 ... 42 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.04 sekund z 17 zapytaniami.