forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 16:34:31

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 84 85 86 87 88 [89] 90 91 92 93 94 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931914 razy)
Tomkiewicz
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #1760 : 2007-05-15, 16:27:47 »

fewa
Go

Email
« Odpowiedz #1761 : 2007-05-15, 23:51:45 »

Oj czarna wizja. Co ci ludzie wymyślą przeciwko człowiekowi. Mam nadzieję, że im się nie uda.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #1762 : 2007-05-16, 11:16:05 »

Odpowiedz #1380 : Maj 15, 2007, 02:10:29 pm »   

--------------------------------------------------------------------------------
Bo "mija intuicja przyziemnymi sprawami....
nie zajmuje sie,
Hana,to czy ty  juz  w kontakcie  z niebem,jaka energia wladasz??????
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1763 : 2007-05-16, 11:27:53 »

Oh,Kodar ja też się przyłączam do tego pytania  Shocked

Hana stała się bardzo tajemniczą osobą  Shocked ,czy aby tylko w kontakcie z niebem była  Shocked
Hana
Go

Email
« Odpowiedz #1764 : 2007-05-16, 14:19:15 »

Hana,to czy ty  juz  w kontakcie  z niebem,jaka energia wladasz??????

ENERGIA rozwoju, ewolucji, milosci, --energia wszechswiata.
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1765 : 2007-05-19, 19:38:35 »

http://www.nobeliefs.com/nazis.htm
Kiedyś już to wklejałem, ale niech tam...

Szymon, czytam sobie ten temat i klikam w link podany przez Ciebie.
Normalnie zbaranialem Shocked Shocked Shocked
Kolejny raz widze jaki jestem cienias !!!!.

Musze tobie serdecznie podziekowac
Bogobojni z hitlerowcami, a to dobre.

Nie dziwie sie teraz zwiazkom wielgus-bezpieka.
Czy raczej bogobojni(talibowie)-bezpieka, a to dobre.
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #1766 : 2007-05-19, 22:08:16 »

Bogobojni z hitlerowcami, a to dobre.

A to tylko wierzchołek góry lodowej Wink
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1767 : 2007-05-19, 23:09:03 »

Satanizm -  Skoro ten pan pozwolił swojemu psu zostawić kupę w tym miejscu, odpłaćmy mu tym samym, zostawiając kupę w jego mieszkaniu
M

Hle, hle, hle Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
O malo nie ze.......lem sie ze smiechu Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1768 : 2007-05-20, 14:45:54 »

No proszę  Very Happy Guru Dawkins nawołuje do zwiększenia aktywności ateistów.
I stąd ta Wasza natarczywość  Very Happy Więc "kwiczycie" Tomkiewicze i reszta "owieczek"  jak "owieczki na ketozie" za Dawkinsem - "talibem"  Laughing
hehehe co za jawna manipulacja matołami.

Jak to się mówi ;"Simon mówi" Wy robicie  Very Happy

Cytat:
Dawkins powiedział niedawno: – Podczas pobytu w Ameryce byłem przyjemnie zaskoczony pozytywnym przyjęciem mojej książki. Przekonania ateistyczne są w Ameryce bardzo powszechne, choć skrywane, a poglądy takie są tłumione i podlegają represjom. Wielu ludzi mówiło mi: "Dziękuję, że powiedział pan to, co i ja zawsze chciałem powiedzieć, ale wydawało mi się, że nie mogę".

Opowiada się za zwiększeniem aktywności ateistów. – Gdyby  zmobilizować głosy osób niewierzących, grupa ta okazałaby się dziewięć razy liczniejsza od elektoratu żydowskiego – podkreśla.

http://wiadomosci.onet.pl/1411565,2678,kioskart.html
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1769 : 2007-05-20, 14:50:48 »

Gdyby  zmobilizować głosy osób niewierzących, grupa ta okazałaby się dziewięć razy liczniejsza od elektoratu żydowskiego – podkreśla.

hohoho byłaby to grupa liczniejsza od elektoratu żydowskiego ,no no...  Laughing
Więc o to chodzi  Very Happy Jak zwykle o władzę  Laughing I zgarnianie od "koziołków matołków" kasę -jak zwykle... Laughing  Laughing  Laughing

No dalej ;manipulować ,bo "Simon mówi"  Laughing

grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #1770 : 2007-05-20, 16:37:45 »

hohoho byłaby to grupa liczniejsza od elektoratu żydowskiego ,no no...  Laughing

I tak bedzie dominujaca jedna "sekta" ta,
ktora ma najlepiej wyksztalconych "mentorow"
i najinteligentniejszych "wyznawcow"
Gdzie nie kala sie NAUKI zabobonami.

niestety im wiecej falszu, obludy, lenistwa, i "typow kononowiczopodobnych"
tym bardziej dana "sekta" spada w rankingu a jej mentorzy to juz "kwiczace taliby"
a wyznawcy "beczace owieczki"
(pozwolilem sobie uzyc semantyki analogicznej do "korytka" "pastwiska" itp. - spokojnie to tylko forma Very Happy)

Więc o to chodzi  Very Happy Jak zwykle o władzę  Laughing I zgarnianie od "koziołków matołków" kasę -jak zwykle... Laughing  Laughing  Laughing
No dalej ;manipulować ,bo "Simon mówi"  Laughing

Im bardziej inteligentny "przeplyw pieniadza" w sekcie tym lepsze wyniki.
Jak sie slucha wszystkiego co "lojciec-derektor-ginekolog" i "kon-genetyk" powie
to zostajemy na poziomie cywilizacji szympansow w danej "sekcie"
no niestety to prawa ekonomi a nie zabobony "ksiag talibskich" o tym decyduja.
To tak analogicznie jest w MEDYCYNIE. Cool
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1771 : 2007-05-20, 18:58:03 »

lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #1772 : 2007-05-20, 20:28:05 »

A Mi sie marza czasy gdy na tych ziemiach klaniano sie sloncu a nie czlowiekowi  i innym bzdetom Confused Confused Cool Cool
fewa
Go

Email
« Odpowiedz #1773 : 2007-05-20, 20:38:55 »

Tak, a Giertych chce karac wyłącznie uczniów!!!
Zastanawiałam się dlaczego ludzie niektórzy są tacy jacy są, czyli zawistni, mściwi.
To chyba bierze się z nieudolności, a konsekwincjii z zazdrościi. Nie chodzi tu wyłącznie o nauczycieli. Ludzie nie wiedzą co tak naprawdę jest ważne w ich życiu.
Chcą koniecznie posiadac różnego rodzaju dobra. Wszędzie wokół reklamy namawiające " kup wyjątkowa okazja " i co sfrustowanie, za co?. Nieumiejętnośc pogodzenia się z tym, że tak naprawde to wcale to nie jest nam do szczęscia potrzebne.
Gonitwa za czymś co nie ma większego znaczenia doprowadza do zawiści, zazdrości, albo wywyzszenia się ponad innymi a najlepiej udaje im się nad słabszymi, zaleznymi od nich czyli np uczniami, podwładnymi. Nic w życiu wartościowego nie osiągneli, więc się mszczą chcąc w ten sposób pokazac jacy Oni są wartościowi i niezastąpieni.
A żeby nie było zbyt pesymicznie, to jak ja chodziłam do śr. szkoły miałam różnych nauczycieli. Nigdy nie zapomnę nauczyciela z historii. Wcześniej nigdy nie lubiałam tego przedmiotu. Tak potrafił interwsująco prowadzic lekcje, dodawał coś od siebie tzn z innych źródeł. Umiał znaleśc czas na tzw zart. A kiedy powiedział koniec to nawet największe "rozrabiaki" go słuchały.Miał duzy autorytrt wśrod uczniów i haryzmę, taką postawę godną do naśladowania. Razz
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1774 : 2007-05-20, 20:44:47 »

Gonitwa za czymś co nie ma większego znaczenia doprowadza do zawiści, zazdrości, albo wywyzszenia się ponad innymi a najlepiej udaje im się nad słabszymi, zaleznymi od nich czyli np uczniami, podwładnymi.

A zastanawiałaś się skąd bierze się owa "gonitwa" i dlaczego nie wszyscy jej ulegają?

M
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1775 : 2007-05-20, 20:47:31 »

A żeby nie było zbyt pesymicznie, to jak ja chodziłam do śr. szkoły miałam różnych nauczycieli. Nigdy nie zapomnę nauczyciela z historii. Wcześniej nigdy nie lubiałam tego przedmiotu. Tak potrafił interwsująco prowadzic lekcje, dodawał coś od siebie tzn z innych źródeł. Umiał znaleśc czas na tzw zart. A kiedy powiedział koniec to nawet największe "rozrabiaki" go słuchały.Miał duzy autorytrt wśrod uczniów i haryzmę, taką postawę godną do naśladowania. Razz

Przypomniałaś mi moją nauczycielkę od anatomii. Co za kobieta... ,co za wiedza... Omawiając temat na zajęciach, nigdy nie korzystała z książki wszystko własnymi słowami ,logicznie, z zachwytem dla ludzkiego ciała i z uśmiechem na twarzy. Taki spokój od niej emanował .
Nie było ucznia ,który by czegoś nie zrozumiał z lekcji ,po prostu nie miało prawa takiego być.  Smile
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #1776 : 2007-05-20, 20:57:59 »

Naprawdę Wielki jest tylko taki Nauczyciel, który potrafi uczyć się od swoich Uczniów.

M
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #1777 : 2007-05-20, 21:04:27 »

A miałam jeszcze takich nauczycieli ,którzy dyktowali książkę do zeszytu,nic ponad to  Confused
Nie byli oni szanowani przez uczniów,tak jak uczniowie nie byli szanowani przez nich  Confused Nikt na ich lekcje nie przychodził z przyjemnością,lekcja była jedną wielką nudą... Confused
fewa
Go

Email
« Odpowiedz #1778 : 2007-05-20, 21:39:01 »

Gonitwa za czym¶ co nie ma większego znaczenia doprowadza do zawi¶ci, zazdro¶ci, albo wywyzszenia się ponad innymi a najlepiej udaje im się nad słabszymi, zaleznymi od nich czyli np uczniami, podwładnymi.

A zastanawiała¶ się sk±d bierze się owa "gonitwa" i dlaczego nie wszyscy jej ulegaj±?

M
Dlaczego?, to proste. Myślą, że " chwycili Pana Boga za nogi " i będą życ wiecznie Laughing Laughing
A druga przyczyna może byc taka, że w środowisku którym się obracają istnieje coś w rodzaju "wiścigu szczurów".
Albo wszyscy wokół tej osoby od najmłodszych lat wmawia się, że najwazniejsze jest "miec". Niewazne jakim kosztem, ważne aby się wykazac albo raczej pokazac.
A dlaczego inni nie ulegają tej presji? To też może byc z różnych powodów. Zacznę od rodziny i np w domu panuje atmosfrra spokoju, wyrozumiałości, poszanowania i wsparcia bez względu na wszystko. Naciska się na byc niż miec. A inny powód też rodzinny mimo, że w rodzinie tak samo jak w poprzedniej dobra atmosfera to jedank rodzice nie są zbytnio wykształceni-niezaradni i dzieci patrzą na swoich rodziców nie mogąc nic od nich się nauczyc, nie mają wzorca do naśladowania.

Naprawdę Wielki jest tylko taki Nauczyciel, który potrafi uczyć się od swoich Uczniów.

M
Tzn słuchac co mają do powiedzenia.

A miałam jeszcze takich nauczycieli ,którzy dyktowali ksi±żkę do zeszytu,nic ponad to Confused
Nie byli oni szanowani przez uczniów,tak jak uczniowie nie byli szanowani przez nich Confused Nikt na ich lekcje nie przychodził z przyjemno¶ci±,lekcja była jedn± wielk± nud±... Confused

Albo wklepywac na pamięc bezsęsownie niektórych nazw. Pamiętam jak musiałam się uczyc nazw wszystkich nawozów, herbicydów pescydów /jak gdzie ile /wszystkie nazwy, odmiany, które dzisiaj są nie aktualne.dosłownie niczym encyklopedia i co mi zostało z takiego wklepywania? nic nie pamiętam. Za to historię lubię do dziś.
Rudka
Go

Email
« Odpowiedz #1779 : 2007-05-21, 01:45:27 »

Fewa  -te bezsensowne ,nazwy ,wiersze czy matematyczne zagadki
to trening dla mózgu - nauki zapamietywania i kojarzenia --chyba nie było to takie najgorsze.
   Dzisiaj mam juz postępujacą skleroze a jednak  te najwazniejsze regułki zapamiętałam
a zapomniałam co wczoraj robiłam Sad
Strony: 1 ... 84 85 86 87 88 [89] 90 91 92 93 94 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 18 zapytaniami.