forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 12:28:51

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Polska sercem
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 97 98 99 100 101 [102] 103 104 105 106 107 ... 146 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Polska sercem  (Przeczytany 931697 razy)
Tomkiewicz
Go

Email
Odp: Polska sercem
« Odpowiedz #2020 : 2007-06-11, 15:43:26 »

Toan, fajnie , że zdobyłeś się na jakąkolwiek aktywność w tym temacie. Będziesz musiał jednak zweryfikować swoje narzędzia badawcze, żeby nie kompromitować się próbami przeforsowania np. znaczenia słowa "jełop" jako  nie mającego znaczenia pejoratywnego.
   Ja wielokrotnie dobrze Ci radziłem. Zamiast banować i upominać, dyskutuj. Jednak pozostawałeś pasywny i od czasu do czasu tylko przyzwalałeś na zachowania ad personam. Wiem, że chcesz dobrze - to niezaprzeczalne, jednak ignorowanie tak waznych dyskusji w wolnych tematach,  bardzo mnie dziwi. Powiedz mi, jak to robisz, że mając tak nieprawdopodobny i namacalny dowód w postaci słów pisanych, stawiasz w jednym rzędzie kilku ludzi, obarczając zbiorową odpowiedzialnością ? Jak ?
         Gdzie podziała się wnikliwość badacza, obserwatora ? A może zarezerwowałeś ją jedynie dla działki żywieniowej ? Jeśli tak, uważam to za błąd kardynalny.

ps: Chyba wiesz, że dla niektórych "z dzieckiem w sobie skrzywdzonych" robisz za coś w rodzaju ojca. I ci ludzi potrzebują, byś im wyznaczył granice postępowania. Dlatego poziom chamstwa i agresji jest tu testerem. Możesz w to wierzyć lub nie. Wiedzę Twojego Ojca (któremu życzę JAK NAJLEPIEJ) wprowadzić jest łatwiej (choć spotyka się z agresją i będzie się spotykać) niźli wiedzę o etiologii tzw zła. Tu prawda styka się NIESTETY (naprawdę niestety) z rodzicami i dlatego ZAWSZE większość będzie mówić "jakie to okropne !" lub "skąd się wzieły te wszystkie okropności ?" Pewnie powiesz, że dysfunkcja nieodżywionego mózgu. Ten argument pada jak mucha domowa wobec zachowań na tym forum, jak i w rzeczywistości pozawirtualnej. Szkoda, wielka szkoda, że nigdy nie dojdzie do fuzji wolności z dbałością o somę.
        Wniosek z tego forum. Ludzie nie chcą być wolni (bo to trudne), chcą się jedynie dobrze odzywiać - i tylko religijny kontekst ŻO pozwoli im zobaczyć w tym  globalne remedium.
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #2021 : 2007-06-11, 15:48:17 »

"z dzieckiem w sobie skrzywdzonych"

miało być " z dzieckiem w sobie skrzywdzonym"

T
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2022 : 2007-06-11, 15:56:53 »

Niektórzy na tym Forum mamusię już znaleźli ,a teraz szukają dzieci,...skrzywdzonych dzieci  Smile  i szukac nie przestaną  Smile
Całe to zachowanie ,to przykre reperkusje nieuświadomionego kompleksu Edypa.
Krystyna*Opty*
Go

Email
« Odpowiedz #2023 : 2007-06-11, 17:27:42 »

A ja zdecydowanie wolę, gdy o miłości fizycznej wypowiada się osoba potrafiąca kochać.  Zarówno Doda jak i pani Sobecka mają postawy sugerujące kłopoty z integralnym "ja".

Wg mnie to jednak ekstremy polskiego rodzaju żeńskiego...  Confused

A najgorsze jest to, że jednak się komuś podobają, mają swych wielbicieli i poparcie...
To niestety także sygnał dla innych młodych kobiet, że "takie" powinny być - albo "mocher", albo blondi-mega-ordynus...

Ehh... niektórzy jeszcze się łudzą, że młodych wychowuje szkoła, nic bardziej mylnego, wychowują media... bo do młodego pokolenia najsilniej trafiają nie słowa (argumenty), a PRZYKŁAD, najsilniej działające naśladownictwo. A w mediach "atrakcyjnych" (czyt. ekstremalnych) przykładów dostatek...  Sad
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #2024 : 2007-06-11, 17:34:32 »

Ehh... niektórzy jeszcze się łudzą, że młodych wychowuje szkoła, nic bardziej mylnego, wychowują media...

Krystyno, to nie szkoła i nie media "wychowują" lecz rodzice. Miast KOCHAĆ.

Marishka
Joela
Go

Email
« Odpowiedz #2025 : 2007-06-11, 17:53:53 »

Niektórzy na tym Forum mamusię już znaleźli ,a teraz szukają dzieci,...skrzywdzonych dzieci  Smile  i szukac nie przestaną  Smile
Całe to zachowanie ,to przykre reperkusje nieuświadomionego kompleksu Edypa.

Elmo
masz racje cos musi byc na rzeczy ,bo ile mozna słuchac o

Do głosu doszły jednak skrzywdzone dzieci we wnętrzu niektórych forumowiczów.
 Skrzywdzone, bo nie mające mozności przeżycia,
 opisania swego bólu i miast tego atakujące wybrane  do tego , zastępcze osoby.
 Tłuczenie tej prawdy  staje się coraz bardziej męczące również dla mnie,
 dokładnie tak samo, jak nie mówienie o tym.
><
><><><
nawet zdrowy po takich sesjach by sie pochorował

/ toan/Powiedz mi, jak to robisz, że mając tak nieprawdopodobny i namacalny dowód w postaci słów pisanych, stawiasz w jednym rzędzie kilku ludzi,
obarczając zbiorową odpowiedzialnością ? Jak ?

Gdzie podziała się wnikliwość badacza, obserwatora ?
A może zarezerwowałeś ją jedynie dla działki żywieniowej ?
Jeśli tak, uważam to za błąd kardynalny.
Właśnie  mnie to tez zastanawia  ,ale na co pozwolił to teraz plon zbiera

Kultura  dziecka nieskrzywdzonego

Ewangelicy/Baptyści -  Ty jesteś pełen g***a! Ale Jezus cię kocha! Tylko chrzest wodny i wyznanie, że Jezus jest twoim panem, zbawi Cię od tego g***a.
Zielonoświątkowcy -  Ty jesteś pełen g***a! Ale Jezus cię kocha! Duch Święty zstąpnzsnfdjfhlg fjmhgjmb! Duch świenfljg nfbdnfdhgf  sfnsgnhm...
Charyzmatycy -  Ty jesteś pełen g***a! Ale Jezus cię kocha! fjmhgjmb! Duch świenfljg nfbdnfdhgf! g***o, w imię Jezusa, nakazuję ci odejść! Natychmiast!
 Apokaliptycyzm(?) -  Żyjemy w czasach ostatecznych. Cały świat zalewają fale g***a. Dokładnie tak, jak w Księdze Objawienia. Ilości tego g***a wskazują na rychłe przyjście Chrystusa, który nas porwie do nieba!
Satanizm -  Skoro ten pan pozwolił swojemu psu zostawić kupę w tym miejscu, odpłaćmy mu tym samym, zostawiając kupę w jego mieszkaniu.
Marishka

No cóz Elmo
 tobie wolno pisać jak i co chcesz bo ciebie admin szanuje
 ja za to ze  POKAZAłAM  stan kultury   chamskiej  ,  dostałam odpowiedź

Odp: Regulamin ?
&#171; Odpowiedz #45 : Marzec 18, 2007, 08:51:37 am &#187;
   Odpowiedz cytując
Najprostszym rozwiązaniem będzie jeśli przestaniesz Jona wypisywać to co wypisujesz i uspokoisz się.
Jeśli nie, to dostaniesz bana i na tym się twoja kariera tutaj skończy. Netykieta na tym Forum ogranicza się do prostej zasady: - nie dyskutuje się tutaj o Użytkownikach, a o temacie wątku. Nie lubię ingerować na Forum, a szczególnie w dział "Wolne tematy", bo to wolne tematy i wolna dyskusja - o ile mam zastrzeżenia, to chodzi głównie o formę wypowiedzi. Jeśli treści zamieszczane źle na ciebie wpływają, a regulamin nie odpowiada - to nie odwiedzaj tego Forum, bo musu nie ma.

PS
Nie ma również mojej zgody na tym Forum, na wypisywanie obraźliwych bredni o Janie Kwaśniewskim.

><><>><
OTO admin   bezstronny !!!

ps: Chyba wiesz, że dla niektórych "z dzieckiem w sobie skrzywdzonych"
robisz za coś w rodzaju ojca. I ci ludzi potrzebują,
 byś im wyznaczył granice postępowania. Dlatego poziom chamstwa i agresji
jest tu testerem. Możesz w to wierzyć lub nie.

O ile  zrozumie ,że to WY wołacie o wytyczenie granic
Wiedzę Twojego Ojca (któremu życzę JAK NAJLEPIEJ) wprowadzić jest łatwiej
(choć spotyka się z agresją i będzie się spotykać) niźli wiedzę o etiologii tzw zła. Tu prawda styka się NIESTETY (naprawdę niestety) z rodzicami i dlatego ZAWSZE większość będzie mówić "jakie to okropne !" lub "skąd się wzieły te wszystkie okropności ?" Pewnie powiesz, że dysfunkcja nieodżywionego mózgu. Ten argument pada jak mucha domowa wobec zachowań na tym forum, jak i w rzeczywistości pozawirtualnej. Szkoda, wielka szkoda, że nigdy nie dojdzie do fuzji wolności z dbałością o somę.
        Wniosek z tego forum. Ludzie nie chcą być wolni (bo to trudne),
 chcą się jedynie dobrze odzywiać - i tylko religijny kontekst ŻO pozwoli
 im zobaczyć w tym  globalne remedium.
lizusostwo.

Tak wiec widzisz ELMO  ,nie kazdy moze ,bo są równi i równiejsi .
Obserwowałam  zza zasłony ,jak sprawy sie potoczą ,czy jak ja zamilkne  chamstwo ustanie ?
Nic z tego oni sa nosicielami  i beda siac i siac .
Toan  wiele cytuje a zapomniał o tym

Wyrzuc  OSZCZERCE  A KłóTNIA USTANIE !!!
elmo ostro  ciełaś ja bym sobie na to nie pozwoliła ,ale moze było to potrzebne ?

Poraz pierwszy widze TAKIEGO  ADMINA ,któremu  ,żal  pozbycia sie chamstwa .
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #2026 : 2007-06-11, 18:48:23 »

przypomina mi sie powiedzenie "swinia wor drze i kwiczy" Very Happy

Powtórzę , bo chyba nie do końca skapowałeś. Very Happy
Wszystko co mam Ci do powiedzenia , powiedziałem w ostatnim skierowanym do Ciebie poście Very Happy.
Nic więcej nie mam  do powiedzenia Tobie ani teraz ani w dającej się przewidzieć przyszłości. Very Happy
trzymam za slowo Very Happy eh
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #2027 : 2007-06-11, 18:55:11 »

Ehh... niektórzy jeszcze się łudzą, że młodych wychowuje szkoła, nic bardziej mylnego, wychowują media...

Krystyno, to nie szkoła i nie media "wychowują" lecz rodzice. Miast KOCHAĆ.

Marishka
Ciekawe kochac to znaczy??!
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #2028 : 2007-06-11, 19:09:16 »

Nawzajem hehe Very Happy  Brak argumentow to tez jest argument ale dla " przeciwnika" Very Happy

Zadowolonyś zatem.I dobrze.Każdy osiąga zadowolenie z tego na co go stać tak jak ty z obrażania ludzi. Very Happy I dam Ci radę. Trzymaj się środowiska , w którym akceptuje się obrażanie ludzi ( z takiego zapewnie się wywodzisz).I nie próbuj sięgać gdzie indziej bo Cię wyśmieją Very Happy Very Happy
Jesze raz , a kiedy to ja Cie obrazilem ze nazwalem Cie "psem od wymiocin" bzdura chodzilo Mi o przypowiesc Jezusa ,a mianowicie chodzilo Mi o to ze zarzekales sie ze nie napiszesz juz zadnego posta do Elmo  Very Happy Natomiast Ty Mnie obraziles moze nie doslownie ale mozna sie domyslic z twoich postow co myslisz o niektorych z nas Very Happy Bruford wyluzuj bo nie warto!!! Very Happy
lutonn
Go

Email
« Odpowiedz #2029 : 2007-06-11, 19:18:04 »

PS
Tomkiewicz: nie analizuj tego co napisałem, a czytaj nornalnie - bo to normalny tekst.
Bruford, Tomkiewicz, Elmo, Lutonn: przemyślcie proszę, co napisaliście w tym temacie.
A do wszystkich zarejestrowanych, którzy pisują na tym Forum: proszę skupić się na temacie, a nie przymiotach swoich dyskutantów.
Toan czy chodzi Ci o tego "psa"??? To niech CI nie chodzi!!! Very Happy  .A poza tym zlapalem kilka wirow i moze to one cos tam nabazgraly w Moim imieniu Very Happy i z tego powodu nie biore calkowitej "odpowiedzialnosci" Shocked Very Happy Rolling Eyes Embarassed Mr. Green Neutral
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #2030 : 2007-06-11, 21:32:39 »

Ciekawe kochac to znaczy??!

Lutonn, odpowiedź znajdziesz m.in. w wątku "O patologii relacji rodzice-dzieci".

M
toan
Go

Email
« Odpowiedz #2031 : 2007-06-12, 20:49:59 »

Cieszę się, że po dzisiejszym dniu nikt nie zgłaszał "moderacji" i nikt nie zasługuje w/g mojej oceny na przymusową  przerwę w pisaniu postów!. Na przykładzie "Marco" - możecie stwierdzić, że wszystko względne jest Wink, a ja nie lubię jednak pochopnie banować! Szanujcie się wzajemnie, a wszyscy nie zauważymy "moderacji" Very Happy
elmo
Go

Email
« Odpowiedz #2032 : 2007-06-12, 20:54:20 »

Faktycznie ...dziś jest miło na Forum  Cool
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #2033 : 2007-06-12, 20:54:55 »

Cieszę się, że po dzisiejszym dniu nikt nie zgłaszał "moderacji" i nikt nie zasługuje w/g mojej oceny na przymusową  przerwę w pisaniu postów!

szczypta zamordyzmu Wink jeszcze nikomu nie zaszkodziła...
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #2034 : 2007-06-13, 10:15:46 »

http://www.wprost.pl/ar/?O=107888

oprócz rolników niepłacących składki zdrowotnej mamy inne grupy uprzywilejowane...
Szymon
Go

Email
« Odpowiedz #2035 : 2007-06-13, 10:17:17 »

Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #2036 : 2007-06-13, 14:34:29 »

Akurat wczoraj przechodziliśmy tuż obok (a nawet zaglądnęłiśmy do wnętrza) niżej opisywanego dworca (na szczęście tym razem nie musieliśmy korzystać z usług PKP):

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4216992.html

"Brud w PKP to nie kwestia pieniędzy. To raczej problem mentalny. Brud wywołuje dyskomfort, ale tylko na początku. Szybko staramy się pozbyć tego uczucia, tym łatwiej się przyzwyczajamy, znieczulamy. Moment, a już myślimy, że w tym brudzie da się jakoś wytrzymać, że właściwie to tak brudno nie jest i nic złego się nie dzieje. Brud jest bezpieczny, bo w naszym kraju nikt nie zwróci ciarachowi uwagi - przecież nie wypada."

Podobnie z psimi kupami, chamską obsługa w sklepach, paleniem w miejscach gdzie to jest wyraźnie zakazane, etc.

Marishka

grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #2037 : 2007-06-14, 11:36:23 »

Z Richardem Dawkinsem, profesorem uniwersytetu w Oksfordzie i autorem kontrowersyjnego bestsellera „Bóg urojony” - rozmawia Marcin Fabjański.

http://wiadomosci.onet.pl/1418040,240,1,kioskart.html
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #2038 : 2007-06-14, 12:14:27 »

Dzięki, Grizzly, wyprzedziłeś mnie, bo ten link chciałam dać do odpowiedniego wątku - "Inny punkt widzenia", który przecież w całości jest poświęcony RD Smile

M
Tomkiewicz
Go

Email
« Odpowiedz #2039 : 2007-06-24, 16:40:22 »

Strony: 1 ... 97 98 99 100 101 [102] 103 104 105 106 107 ... 146 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.268 sekund z 16 zapytaniami.