Autor
|
Wtek: Placki serowo-jajeczne (Przeczytany 122076 razy)
|
administ
Go
|
Pogratulować źródła informacji! Oby tak dalej...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W przepisie na placki podanym przez Doktora Kwaśniewskiego jest mąka pszenna. A co w tej mące pszennej jest takiego, że trzeba ją zastępować czystą skrobią? No jako to co? Wielki i zabojczy nietolerant i alergen! Przez niego pol Stalowej Woli zajada sie bulkami kukurydzianymi, ktore nie tucza i nie uczulaja! '
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Tego nie trawia, tamto uczula a jeszcze siamto powoduje kolorowe kola przed oczami po 15 minutach.....normalnie zdrowi ludzie, jak ryby
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Dobor naturalny tak ponoc dziala
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Helena
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Rozumiem, że w plackach jest tylko białko z glutenu... I proszę nie starać się w imię ideologii wykazywać mojej niekompetencji w dziedzinie dietetyki, bo nie jeden się już na tym wygłupił, a szkoda mi czasu na wykładanie podstaw trawienia białka, bo piszą o tym w każdym podręczniku. A placki serowo-jajeczne są pełnowartościowym posiłkiem, jeśli chodzi o skład aminokwasowy, do tego strawnym w 100% - czyli bezresztkowym. Jeśli się tego nie wie, to przyjąć na wiarę jako słowo Doktora i nie poprawiać. Rada: nie zajmować się rzeczami, których się nie rozumie, bo skutki mogą być opłakane.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Helena, źródłem białka w naszej diecie nie są białka ze zbóż. Są jakimś tam dodatkiem węglowodanowym, gdybym potrafił zjeść dużo warzyw to pewnie bym tego nie jadł w ogóle. Jedz buraczki, markowkę i ziemnioczki i finito. I się tym nie zajmuj. To dla wegetarian
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Rozumiem, że w plackach jest tylko białko z glutenu... I proszę nie starać się w imię ideologii wykazywać mojej niekompetencji w dziedzinie dietetyki, bo nie jeden się już na tym wygłupił, a szkoda mi czasu na wykładanie podstaw trawienia białka, bo piszą o tym w każdym podręczniku. A placki serowo-jajeczne są pełnowartościowym posiłkiem, jeśli chodzi o skład aminokwasowy, do tego strawnym w 100% - czyli bezresztkowym. Jeśli się tego nie wie, to przyjąć na wiarę jako słowo Doktora i nie poprawiać. Rada: nie zajmować się rzeczami, których się nie rozumie, bo skutki mogą być opłakane.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Rozumiem, że w plackach jest tylko białko z glutenu... I proszę nie starać się w imię ideologii wykazywać mojej niekompetencji w dziedzinie dietetyki, bo nie jeden się już na tym wygłupił, a szkoda mi czasu na wykładanie podstaw trawienia białka, bo piszą o tym w każdym podręczniku. A placki serowo-jajeczne są pełnowartościowym posiłkiem, jeśli chodzi o skład aminokwasowy, do tego strawnym w 100% - czyli bezresztkowym. Jeśli się tego nie wie, to przyjąć na wiarę jako słowo Doktora i nie poprawiać. Rada: nie zajmować się rzeczami, których się nie rozumie, bo skutki mogą być opłakane. Bo to ciągłe szukanie problemu i komplikowanie tego co proste .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Zadanko dla tych od "diety matematycznej": na podstawie danych z KK700 oblicz ile gram aminokwasów z glutenu dostarczamy w dwóch płatkach i jaki jest to % w całkowitej puli aminokwasów z tego przepisu.Udowodnij, że placki spożyte z wieczora z łyżeczką konfitirąy z czarnej porzeczki na sztukę są dobrym środkiem nasennym
Za poprawną odpowiedź - nagroda.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
I proszę nie starać się w imię ideologii wykazywać mojej niekompetencji w dziedzinie dietetyki, bo nie jeden się już na tym wygłupił, a szkoda mi czasu na wykładanie podstaw trawienia białka, bo piszą o tym w każdym podręczniku. A to nie jest tak, ze jak sie jednego dnia zje duzo bialka, to przez kolejne dni nie trzeba go juz jesc, wystarczy, ze na koniec tygodnia proporcjum sie wyrobi? No bo gdzies tutaj czytalem, ze w "kichach" zalega ono jeszcze pare dni, choc nie moge sie doczytac na temat magazynowania bialka przez organizm
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jarek
Go
|
Zadanko dla tych od "diety matematycznej": na podstawie danych z KK700 oblicz ile gram aminokwasów z glutenu dostarczamy w dwóch płatkach i jaki jest to % w całkowitej puli aminokwasów z tego przepisu.Udowodnij, że placki spożyte z wieczora z łyżeczką konfitirąy z czarnej porzeczki na sztukę są dobrym środkiem nasennym
Dobrze że ja humanista ,nie lubię matematyki ,a taka skomplikowana to całkiem odrzuca
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Widze, ze to zadanie starannie sprofilowane pod maniaka cyferkowo-tabelkowego
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Męczą się sami w sobie ,to i głupota narasta .Ten grubas sekundy nie potrafił ustać ,co za męka .Dbać o zdrowie ,bo reszta to marność
|
|
|
|
|
|
|
|
|