Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3907561 razy)
|
Dasna
Go
|
Uff. Kręcą mną jak tylko chcą. Od ranka ganiam wte i wewte. Widzę jeden dziób w oryginalnym gnieździe, no to ... luuu ... 2km po ścieżkach i co słyszę- "drugi dziób" przy atrapie się ze mnie wyśmiewa. Tak? Zaś 2km z powrotem i co? "Pierwszy dziób" cichutki taki, ani piśnie. Jaja sobie robią. Uuuu, jaja. A co jak ich komuś brak? Jak działa podstępnie, nie wprost a "zza węgła" zadaje ciosy, bo nie ma odwagi stanąć twarzą w twarz i powiedzieć prostymi słowami , proste prawdy? Jak nazwać kogoś takiego? Facet bez jaj. To pasuje do opisu.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ale ja kontynuuję, w miarę możliwości humorystycznie, poprzedni post. Rozumiem, że głupio to robię, ale bądź mądry i zmień "naturę ludzką" tak rach, ciach, ciach.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Przymroziło, to znaczy, że pogoda z nami się nie pieści. Dziś z protezą cwaniaków będę podglądał- nieco dłużej. Póki co, nie widzę dzioba ani ani.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przymroziło, to znaczy, że pogoda z nami się nie pieści. Dziś z protezą cwaniaków będę podglądał- nieco dłużej. Póki co, nie widzę dzioba ani ani. Ależ dzióbku mój, to i będziesz podglądać? Oj, figlarek, figlarek z Ciebie Pupsik.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Przymroziło, to znaczy, że pogoda z nami się nie pieści. Dziś z protezą cwaniaków będę podglądał- nieco dłużej. Póki co, nie widzę dzioba ani ani. Ależ dzióbku mój, to i będziesz podglądać? Oj, figlarek, figlarek z Ciebie Pupsik. Z protezą? Och, wybacz. No, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, sam , że "- nieco dłużej" Gratuluję.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Z podglądania nic nie wyszło, za dużo użytkowników pedałów w lesie. Ale co się najeździłem, to zostaje moje. Przymroziło, to znaczy, że pogoda z nami się nie pieści. Dziś z protezą cwaniaków będę podglądał- nieco dłużej. Póki co, nie widzę dzioba ani ani. Bardzo możliwe, że te cwaniaki wiedziały o tym wcześniej- ktoś im doniósł.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Na dzień dzisiejszy uznaję, że zagonić się nie dam. Kruków są dwie pary, gniazdujące w odległości 2km od siebie- licząc nogami goniącego po ścieżkach, chociaż było dziś tak, że o mały włos, a dałbym się wkręcić w "a cross"(goniłbym na skróty). Po prostu, Gniazda są dwa, z tym, że jedno zawoalowane jako mniejsze- układ gałęzi nie pozwolił mi na lepszą ocenę. Co do Słońca, jak będzie wyżej, to pewnikiem dojrzy młode w gnieździe. Mały ptaszek, "nieco większy od sikorki" wygląda mniej więcej tak, a i jemu mogło przyjść do głowy wcześniej przylecieć niż w opisywanym kwietniu. http://mojeptaki.info/archives/1323
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziś +5 do emerytury. Jak reklama, to marketing, a ten z kolei pod spódnicą tego... no!... businessu siedzi i ani myśli biegać. Aniani Bieganie bieganiu nierówne, jak kettle- te nieprzereklamowane. A wasze zdanie szanuję, bo rzeczywiście- "hasiorkiem" nie ma co szpanować. Jeszcze by mi w dystansie oczy, sobie jak sobie, powybijał, koło komuś scentrował, czy o wodorosty haczył. A może odwrotnie. Pupcio Pośladek. olrajt (A kiedyś było, że niby nic na "p")
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Troszkę za wcześnie na kettle-optymizm, ale polecenie, to polecenie. Zrobię co mogę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Troszkę za wcześnie na kettle-optymizm, ale polecenie, to polecenie. Zrobię co mogę. Mamy czas Ale ruchy typowe dla odważników, pierwszy z brzegu wymach, wspaniale naprawiają plecy...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Bezsprzecznie. Póki co szuram rękami po ścianach i jest to przyjemne.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mówi się, że bieganie jest takie świetne dla zdrowia. Trening siłowy też powoduje efekt wazodylatacyjny. Fizjologicznym bodźcem dla dylatacji dużych naczyń krwionośnych jest wzrost laminarnego przepływu (związany np. z wysiłkiem fizycznym), generujący siły ścinania, tzw. shear stress, co skutkuje uwalnianiem czynników naczynio rozkurczowych, przede wszystkim tlenku azotu (NO). http://wydawnictwa.awf.krakow.pl/pdf/wstepy/ws_mon_19.pdfA może wystarczy produkować testosteron? W CVS steroid ten wykazuje również właściwości wazodylatacyjne, zarówno w łożysku tętniczym systemowym jak i płucnym. http://ojs.kardiologiapolska.pl/kp/article/download/KP.a2014.0025/7617
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A więc stało się, sezon biegowy rozpoczęty i nie ma już żadne zmiłuj. Pobiegliśmy dzisiaj w trójkę. Z własnej nie przymuszonej woli, a nawet z serii pytań z mojej strony - czy na pewno? Na początek ze Starszakiem machneliśmy tylko trójkę, ze względu na moje kolana, które muszę zawsze stopniowo rozbiegać, a Młodszak w połowie dystansu zawrócił. Umówiliśmy się wcześniej, żeby ustawiła się i poczekała na nas na ostatnie 30-40m i będziemy finiszować wspólnie. O dziwo dokopała wszystkim, a byłem pewien, że wygra Starszak! Normalnie mały struś pędziwiatr, tylko się za nią kurzyło i odstawiła nas na dobre dwa metry! Ja zdobyłem brąz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zaszczytne trzecie miejsce... fajne takie wspólne biegi...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Bardzo fajne, morowe dziewczyny są.
|
|