Autor
|
Wtek: BIEGANIE (Przeczytany 3833850 razy)
|
anakin
Go
|
Ech, napisał bym coś, ale wiadomo ... "nikt tego nie czyta". -dycha km do emerytury. * anakin czyta, ale rzadko pisuje.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Yeeeah! Zaś dot. tlenu ... w powietrzu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Podtlenkiem ją biją? kobiety, ach kobiety....
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Podtlenkiem ją biją? "Ludzie ludziom zgotowali ten los", aż koń by się uśmiał. Ale czy to ma coś wspólnego ze zdrowiem ... !?!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Podtlenkiem ją biją? kobiety, ach kobiety.... +8km do emerytury. O!
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Garsc porad dla amatorow biegania Zaparcia
Jeśli w związku ze startem towarzyszą nam zaparcia, spowolnienie przemiany materii i perystaltyki jelit pomocne może być dodatek produktów bogatych w błonnik nierozpuszczalny np. świeże warzywa i owoce ze skórką, razowe pieczywo, płatki zbożowe, otręby, kasze. Należy jednak pamiętać, aby zachować umiar a posiłki zawierające tego typu produkty spożyć nie później niż 3-4 godz. przed startem.
Biegunki
Jeśli doskwierają ci biegunki, wysoka zawartość błonnika nierozpuszczalnego będzie dodatkowo podrażniać przewód pokarmowy i może nasilić objawy. Wtedy należy spożywać potrawy gotowane, o łagodnym smaku, rozdrobnione lub w formie płynnej/półpłynnej. Produkty, z których będziemy komponować pożywnie powinny mieć ograniczoną ilość błonnika (białe pieczywo, biały ryż, produkty z białej, pszennej mąki) lub w większości zawierać błonnik rozpuszczalny (owsianka, jabłka, gruszki, śliwki, banany - najlepiej gotowane). http://polskabiega.sport.pl/polskabiega/1,105611,15968636,Dieta_okolostartowa___co_zjesc__aby_nie_przegrac_.html#BoxSport3img
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
+4km do emerytury, bo wiadomo czas ... nie staje. A niedawno mówiłeś co innego Dot. objawu porannego.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Taki kreatywny trolling? Fajsko Dot. pan/panienka
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A wziąłem jaki dosadniejszy net'owski przykład z brzegu. A teraz kolejny- "jak sobie Państwo kco". Dot. zbiorów- tych, którzy "kcą", nie "kcą", mogą, nie mogą, muszą, nie muszą, potrafią, nie potrafią czytać i podzbiorów tychże ... też. Kogoś pominąłem?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A wziąłem jaki dosadniejszy net'owski przykład z brzegu. A teraz kolejny- "jak sobie Państwo kco". Dot. zbiorów- tych, którzy "kcą", nie "kcą", mogą, nie mogą, muszą, nie muszą, potrafią, nie potrafią czytać i podzbiorów tychże ... też. Kogoś pominąłem? Niezdecydowanych
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|