Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Trzy żółtka + 2 plasterki przypieczonego na chrupko boczku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Na obiad zupa szczawiowa (na gęstym wywarze, zabielana śmietanką 30%) z jajkami gotowanymi.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zupa a`la Niesiołowski
Zbuntowałem się, nie chcę znowu jagód ze śmietaną. Kupiłem 4 plastry karkówki i duszę w smalcu. Podam z frytkami na smalcu (bo nie mam już łoju). Keczup H.... w szklanej butelce łagodny. Do karkówki może być musztarda kielecka sarepska . Buraczka zjadłem rano.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
zupa a`la Niesiołowski .... Ale zabrakło mirabelek na deser. Są za to malinki (pudełko 6 zł).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Buraczka zjadłem rano.
I jaki wynik testu?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Zyon
|
Achtung, nieszczelne jelito! Dawac tu Adama!
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no to mam od urodzenia. Zawsze po jagodach i buraczkach miałem takie . Siku na różowo, a kupa ciemna. I tak już 52 lata. Możesz na mnie mówić durszlak
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Zyon
|
No to slabo, trzeba zaordynowac lepiszcze z pestek zmiksowanych z olejem. Oleum dziury pomniejsza a lepiszcze zalepia. Na koniec troche soku warzywnego zeby zakonserwowac szpachle dobrze.
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zielony kiedyś miałem, za kawalera, gdy rozpuszczano mi kamienie na nerce i piłem jakieś zielone świństwo. Ale rozpuściło.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Golonka z chrzanem i musztardą, ogórek kiszony i papryka konserwowa, na deser orzechy z czekolady z orzechami. Zaraz zasuwam robić lody bo mąż spróbował i strasznie mu podpasowały Polewa będzie z czarnej porzeczki, która obrodziła w tym roku jak szalona, trochę już pomroziłam na zimę.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Polewa będzie z czarnej porzeczki, która obrodziła w tym roku jak szalona, trochę już pomroziłam na zimę.
u mnie już zaczynają spadać, trzeba zerwać. Też z garstkę po obiedzie przegryzłem. Taka niesłodzona konfitura jest dobra do mięsa.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Polewa będzie z czarnej porzeczki, która obrodziła w tym roku jak szalona, trochę już pomroziłam na zimę.
Taka niesłodzona konfitura jest dobra do mięsa. Tradycyjnie podaje się mięsa i sery z owocami. Makrobiotycy twierdzą, że to zapewnia równowagę, mięso jest mocno yang, a owoce yin. Te ich jang i jin odzwierciedlają trochę wpływ na układ para- i sympatyczny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Jaja są lekko kwasotwórcze (przez białka) same żółtka są zasadotwórcze...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
A czym się odkwaszali Inuici, albo traperzy z Ameryki Północnej? Kwaso- i zasadotwórczość to bujda na resorach, natomiast yang i yin, oba rodzaje układu wegetatywnego i indyjskie dosze, pokrywają się w znacznym stopniu, taka zbiorowa obserwacja jakoś bardziej do mnie przemawia...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A czym się odkwaszali Inuici,
No, ale krótko żyli. Pewnie od nadmiaru białka. Ale czy tylko?
Wieczorkiem optyloda zjadłem z konfiturą jagodową i już oczy mnie się kleją
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
administ
Go
|
A to pewnie przez brak insuliny, który sprzyja wydzielaniu leptyny i pobudzeniu układu sympatycznego. Ale uwaga! Układ sympatyczny może i pobudzać i hamować wydzielanie insuliny, w zależności od przewagi roboczej genów kata lub metabolizmu stąd tylu, co zna półprawdy, ale całości nie ogarniają... Ja ich tam uczyć nie będę!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|