Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3639205 razy)
|
Gavroche
|
No, to dzisiaj. Dumbbel snatch (o juz mi ładnie idzie) 3x 10 6 kg Przysiady za sztangą (bez maszyny Smitha ) 4 x 10 16 kg Power clean takie pojedyńcze, bom siem zasapywala 10 sztuk 16 kg Przysiady z gryfem tylne 4 x 10 Power throught 3 x 15 15 kg 5 minut wiosła , tez zasapana. Generalnie, niby nie ciężki trening a jakaś spocona i zmęczona byłam. Na 3 dni starczy. To jest ekonomia treningu. Mniej lepszego znaczy więcej A krócej. Bardzo ładny trening Ćwiczenia techniczne, zwłaszcza oburącz(tu: zarzut siłowy)bardzo dobrze "wchodzą" w singlach. Każde, pojedyncze powtórzenie, oddzielone stosowną przerwą, szybko i mocno utrwala się w systemie nerwowym, mówi się: synchronizuje. Wykształca Ci się instynkt
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Z gryfem zrobiłam przednie przysiady (pomyłka), żeby ćwiczyć postawę i przysiad.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
No i pull throught a nie power . A biegłam na zakupy. No, ale i tak widzę Gavroche, że rozszyfrowałeś moja pisaninę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No i pull throught a nie power . A biegłam na zakupy. No, ale i tak widzę Gavroche, że rozszyfrowałeś moja pisaninę. Brak możliwości edytowania uczy czytania w myślach
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Dzisiaj miałam bardzo, nazwałabym to "twórczy" trening. Uch, po przerwie to miałam ciąg. I bez rozgrzewki , tylko ruchy wprowadzające po 5 razy ze sztangą 16 kg. A potem martwy ciąg 3 x 10 31 kg 1 x 6 36 kg i już wiem , że 36 kg to dla mnie zaczyna się minimum. power clean 10 podejść x 2 21 kg push press 2 x 2 16 kg przysiady przednie 3 x 10 16 kg przysiady tylne 2 x 10 21 kg dumbbel snatch 1 x 10 na lewą i 1 x 10 na prawą po 6 kg 1 x to samo co powyżej po 7 kg 1 x to samo po 8 kg i to jest ten ciężar, bo włączyłam stabilizację przenoszenie odważnika za głowę 3 x 10 10 kg pull throught 2 x 20 17, 5 kg 1 x 20 20 kg no i na koniec podpompowalam bicka na maszynie ściągając wąskim nachwytem drążek 3x 8 35 kg. Bieżnia na wyciszenie 10 min. I jestem zmęczona, ale zadowolona.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
No i pull throught a nie power . A biegłam na zakupy. No, ale i tak widzę Gavroche, że rozszyfrowałeś moja pisaninę. Brak możliwości edytowania uczy czytania w myślach A komuż to?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No i pull throught a nie power . A biegłam na zakupy. No, ale i tak widzę Gavroche, że rozszyfrowałeś moja pisaninę. Brak możliwości edytowania uczy czytania w myślach A komuż to? Otwartym umysłom
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ta. Tuż po trepanacji. O!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dzisiaj miałam bardzo, nazwałabym to "twórczy" trening. Uch, po przerwie to miałam ciąg. I bez rozgrzewki , tylko ruchy wprowadzające po 5 razy ze sztangą 16 kg. A potem martwy ciąg 3 x 10 31 kg 1 x 6 36 kg i już wiem , że 36 kg to dla mnie zaczyna się minimum. power clean 10 podejść x 2 21 kg push press 2 x 2 16 kg przysiady przednie 3 x 10 16 kg przysiady tylne 2 x 10 21 kg dumbbel snatch 1 x 10 na lewą i 1 x 10 na prawą po 6 kg 1 x to samo co powyżej po 7 kg 1 x to samo po 8 kg i to jest ten ciężar, bo włączyłam stabilizację przenoszenie odważnika za głowę 3 x 10 10 kg pull throught 2 x 20 17, 5 kg 1 x 20 20 kg no i na koniec podpompowalam bicka na maszynie ściągając wąskim nachwytem drążek 3x 8 35 kg. Bieżnia na wyciszenie 10 min. I jestem zmęczona, ale zadowolona. Nieźle, zupełnie nieźle. Troszeczkę bałagan i dużo powtórzeń, ale szukasz swojego ciężaru, więc usprawiedliwionaś Wg podręcznika powinno być kolejno: Rwanie sztangielki Zarzut siłowy Wyciskopodrzut Siad przedni Siad tylny Martwy ciąg Martwy z linką wyciągu Ściaganie linki wyciągu Przenoszenie Ale "wie steht im buch" a realny trening na komercyjnej siłowni, to dwie różne rzeczy. Że o frajdzie nie wspomnę
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ta. Po drożdżówkę łatwo sięgnąć.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ta. Po drożdżówkę łatwo sięgnąć. Ta. Zwłaszcza pod prysznicem
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nieźle, zupełnie nieźle. Troszeczkę bałagan i dużo powtórzeń, ale szukasz swojego ciężaru, więc usprawiedliwionaś Wg podręcznika powinno być kolejno: Rwanie sztangielki Zarzut siłowy Wyciskopodrzut Siad przedni Siad tylny Martwy ciąg Martwy z linką wyciągu Ściaganie linki wyciągu Przenoszenie Ale "wie steht im buch" a realny trening na komercyjnej siłowni, to dwie różne rzeczy. Że o frajdzie nie wspomnę Aaaaaaa, właśnie sobie to analizuję. Jeszcze dzisiaj w kontekście tego, że prawie każdy mięsień czuję. W sposób przyjemnie bolesny. Tak jak lubię.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Myślałam, że martwy ciąg jest z kategorii najcięższych ćwiczeń i trzeba go robić na początku.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
To teraz , żeby robić mniejszą ilość powtórzeń powinnam zwiększyć ciężar? I znowu poszukiwanie ciężaru? To jeszcze wyjdzie, że w martwym mogę pociągnąć i z 45 kg przy 4-6 powtórzeniach?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To teraz , żeby robić mniejszą ilość powtórzeń powinnam zwiększyć ciężar? I znowu poszukiwanie ciężaru? To jeszcze wyjdzie, że w martwym mogę pociągnąć i z 45 kg przy 4-6 powtórzeniach? Właśnie najcięższy, dlatego po ćwiczeniach wymagających świeżych zmysłów. Myślę, że pociągniesz więcej niż 45 kg na 5 ruchów Zrób klasyczną progresję, stopniowo przechodź od wielu powtórzeń i niewielkiego ciężaru do małej liczby powtórzeń z dużym ciężarem. Np. minus 1 powtórzenie, plus 1 kilogram co drugi trening. Bez pośpiechu, to ma być powolny proces z czasem na adaptację Dzięki temu, ani się obejrzysz, a będziesz robić 5 ruchów z dotychczasowym maksem na jedno powtórzenie...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Fajnie. Taka dynamika mi się podoba. Przy okazji zwiększania ciężaru wychodzi też sprawa chwytu. Ostanie powtórzenia robiłam z wysuwającym się mi z lewej dłoni gryfem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|