Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Rower - dla wszystkich jeżdzących w terenie i stacjonarnie.

Zaczęty przez Dasna, 2011-12-19, 12:53:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Kryanna

Jeszcze sezon rowerowy nie rozpoczęty?
Ja już pierwsze 10 km zrobiłam  :D
Może to nie wyczyn ale jak dla kogo - mam nowy pojazd i to była próba generalna w terenie. Nie było wywrotki - znaczy się będzie dobrze!

Diogenes z Synopy

Cytat: Kryanna w 2016-03-04, 10:57:22
Jeszcze sezon rowerowy nie rozpoczęty?
a kiedy był zamknięty ?   :shock:  ;-)  . Też oglądałem wczoraj rowery, ale tylko oglądałem. Poczekam, aż mi ten ukradną, który mam  ;-)

Anulka177

Jak to ten ze zdjęcia to nie licz na kradzież  :lol:

vvv

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-03-04, 13:04:03Poczekam, aż mi ten ukradną, który mam  ;-)
Też tak czekałem i to mając drugi, nowy, skończyło się zmęczeniowym wyrwaniem hamulca przedniego koła i wkręceniem go w szprychy, potem spektakularny pad przez kierownicę, asfalt (25km/h), starsza pani co to widziała mało zawału nie dostała, a ja się dorobiłem tylko lekkich otarć dłoni i przedramień. Po oględzinach stwierdziłem, że dobrze się stało, rama już miała prawie krytyczne pęknięcie zmęczeniowe, rower miał 30 lat i był używany prawie codziennie w tym do jazdy po bezdrożach.

Może nie warto czekać do końca.

Jak hamulce to tyko bębnowe, jak rafka to tylko wzmocniona-terenowa, jak szprychy to tylko ekstragrube, jak opona to tylko turystyczna. Lepiej żeby rower ważył niż się koło ma składać w ósemkę podczas jazdy.
8)

Gavroche

Przedramion. :D
Chodzenie jest bezpieczniejsze, nie angażuje przedramion.

Diogenes z Synopy

nie, nie, mój rower musi tak wyglądać, aby można go zostawić go pod sklepem na tydzień niezapięty i przypomnieć sobie po czasie, że tam stoi i ponownie go użytkować.  :lol:   Nie może wyglądać jak naszyjnik z brylantami  ;-)  . Nie mogę być niewolnikiem jakiejś rzeczy :!: :roll:  ;-)

Anulka177

Sam widzisz, że nie masz co liczyć na kradzież!  :lol:

administ

Blackend

administ

Ale z podwórka nic nie świsną raczej.  8)
Bo to nie wypada, temu co... ;)

Blackend

administ

Jasne, jak wieczorową porą idę chodnikiem biegnącym pod sklepem, to cichną, jakby "duchowne osobe" widzieli... ;)  :lol:

Kryanna

Cytat: admin w 2016-03-06, 08:33:24
Jasne, jak wieczorową porą idę chodnikiem biegnącym pod sklepem, to cichną, jakby "duchowne osobe" widzieli... ;)  :lol:
Kiedyś jednak byli grzeczniejsi - piękne dzień dobry lub dobry wieczór posyłali sąsiadom, psieje nam wszystko :-(

administ

A bo szczególnie dla nastolata w towarzystwie, pozdrowić dorosłą osobę, to wyzwanie... ;)

Anulka177

A to moje dzieci dziwne jakieś, kiedyś pewna nauczycielka na wywiadówce postawiła zarzut, że moja córka zbyt często jej  "dzień dobry" mówi  :shock: Taki roztrzepaniec był z tego dziecka  :D

administ

Lepiej częściej niż wcale mówić "dzień dobry"  8)

administ