Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Rower - dla wszystkich jeżdzących w terenie i stacjonarnie.

Zaczęty przez Dasna, 2011-12-19, 12:53:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

No niestety, to jest ta najbardziej bolesna część wszelkich wyjazdów. ;)  8)

admin

Napisałbym coś na ten temat, ale jakoś nie mam dziś już ochoty, bo później nie będę mógł usnąć.  :?

Anulka177

admin

Nic z tego, bo wyleciał mi z głowy szereg napięciowy głównych metabolitów z cyklu Krebsa.  :?
Wiem, można sobie wygooglować, albo otworzyć biochemię, ale ...
Najważniejsze pamiętam utlenienie na łańcuchu oddechowym mola acetylo-CoA - 12moli ATP, acetooctanu - 23mole ATP, a hydroksymaślanu 26moli ATP, bez tego ani rusz w bilansowaniu diety, a z voltami jakoś można się obejść, dlatego z głowy uciekają... ;)  :lol:
Nigdy zaś nie mogłem pojąć jak niektórym "naukowcom" wychodziło 38 moli ATP z glikolizy mola glukozy, skoro glikoliza kończy się na pirogronianie.  :roll: ;)

Dasna

Dziaisj pojechaliśmy sobie z mężem 17 km do sklepu z marmurami. Jak przyjemnie pedełować z mężem. :D

admin

Dasna

Cytat: admin w 2019-07-24, 19:21:22
A wybraliście chociaż już co? :roll: ;)
Wybraliśmy 4 parapeciki na kaloryfery. Takie jak mamy parapety okienne. :D

Anulka177

Dziś przejechane Tour De Pomorze - 740 km w 26h 01min, miejsce 4 solo  :D :!: (zero żeli, batonów, bananów)

admin

renia

Ja bym nie chciała w tym upale tak daleko jechać... :? Chyba, że samochodem z klimą... 8) :wink:

admin

Blackend

admin

A bo to dopiero pierwsza kadencja "dobrej zmiany"! ;)