Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Bieganie a spacerowanie

Zaczęty przez Stefan, 2012-10-01, 21:43:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

Cytat: renia w 2013-01-12, 21:33:05
Cytat: MariuszM w 2013-01-12, 20:57:24
A podczas biegania takie genialne pomysły potrafią przyjść do głowy,że ho ho :)
A jak rozkminki intelektualne można podejść,podejść od wszystkich stron świata, 4 stron,to tylko biegający są wstanie docenić ;) Hity, sprinty siem nie nadają do tego :D Tak po 4km dobrze się myśli,gdy się dotleni mózgo-czaszkę :D

Chyba mózg dostaje przy bieganiu więcej ATP,  :roll: albo i nie... 8) :?
Nie wiem, jak siedzę lub spaceruję "trasą biegową" bywa podobnie.  :) Ważne, aby trafić w punkt-dziesiątkę, a wtedy Nirvane jest tu i teraz ;) :)

Radzio

RafałS

Cytat: MariuszM w 2013-01-12, 21:28:34
To takie miasto na 7 wzgórzach jak Rzym :D :lol:
Aaaa, miasto na zachodzie naszego wspaniałego kraju.  8)

MariuszM

Cytat: RafałS w 2013-01-12, 21:42:02
:D
Czy wspaniały? Można byłoby się... ;) no wiesz  :twisted:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-01-12, 21:44:54

Kraj jest wspaniały, ale ... ;) no wiesz. :lol:

MariuszM

Cytat: Radzio w 2013-01-12, 21:47:11

Kraj jest wspaniały, ale ... ;) no wiesz. :lol:
No wiem, nie musisz mówić :D  :lol: :lol:

RafałS

Czy wspaniały?
Oczywiście chodziło o faunę, florę, geografię, potencjalne możliwości, etc.  :)

MariuszM

Cytat: RafałS w 2013-01-12, 21:55:04
Czy wspaniały?
Oczywiście chodziło o faunę, florę, geografię, potencjalne możliwości, etc.  :)
Potencjał i możliwości ma, fakt!  :D

Radzio

I dlatego "na zewnątrz" chętnych sporo, ale im się robić nie chce i ... no wiesz. :D
Przejażdżka kolasą wśród pól uprawnych, na których krzątają się wdzięczni za swój byt ... no wiesz. :D

"Mybachą"! Przejażdżka "mybachą"- tak miało być.  :lol: :lol:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-01-12, 21:50:04
...
No wiem, nie musisz mówić :D  :lol: :lol:

A tu mnie przyparłeś... nie muszę!!!  :lol: :lol:

Radzio

Dziś był solidny minus i równie jak minus- wiatr. W zamian za to słońce zaszczyciło spacerujących pełnią styczniowej gęby. :lol:
Nie zrezygnowaliśmy jednak! To znaczy Rodzicielka ze spaceru, a ja z ... pracy.  :)
Ponad 1h na świeżym, rześkim powietrzu- to chyba może być niebezpieczne.  :shock: ;) :D

Radzio

Za dosypującym śniegiem trudno nadążyć, więc rada nie rada pomaszerowała dziś babuleńka przez- nie wysokie na szczęście- zaspy tam i ... z powrotem. ;) :D
W tych, jakże pięknych okolicznościach przyrody niektórzy "ośmiokrzyżykowcy" uparcie twierdzą, że czerwony barszcz z "oczami"- nie "oczkami"- jest lepszy od każdej herbaty,... nawet góralskiej. :D 
Powtarzające się (jak tylko pogoda przyciśnie) "barszczowe" zachwyty przyjmuję jako samodoskonalenie... warsztatu żywieniowego. :)

Radzio

Wspólny spacer jest o wiele efektywniejszy. Dziś 7km, choć pogoda jak jest każdy widzi. :D
Dziś skupiliśmy się na wytrzymałości marszowej, było bardzo dobrze, bo na ostatnim kilometrze męskie ramię okazało się przydatne. :D
Wybór trasy podyktowany został warunkami pogodowymi- wiatr, a nie wygodą maszerujących- zaspy.
Reakcja matczynego organizmu w zasadzie przewidywalna. Najpierw złość z powodu posiadania  "wyrodnego syna", potem ... dowiem się.  :lol:
Na wszelki wypadek zaordynowałem gorącą kąpiel. :)

Radzio

Już wiem! Dostałem przyzwolenie na cytat z notatnika:
"...Lubimy, gdy zimą śnieg skrzypi pod nogą, kiedy wędrujemy ośnieżoną drogą- mając osiemdziesiąt lat. Nic dodać nic ująć. To jest to!...".

Teresa Stachurska

Piękne te marsze. Radzio, od wiosny będzie jeszcze lepiej, szczególnie że Mama będzie już roztrenowana :) 

Radzio

Na wiosnę plan jest prosty, "zadumane", młodsze rodzeństwo samodzielnie poprowadzić ... w las. ;) :) Na spacer, oczywiście-  :roll: może i mnie zaproszą. :D

Radzio

Dziś był spacer pt. "W poszukiwaniu śladów słońca"- tropów było niewiele, więc i poszukiwania były utrudnione... 2 godziny w marszu. :shock: :D
Żeby sobie Babcia jakiś termos wzięła ze sobą, ale nie! :lol:

Radzio

Przy temperaturach poniżej -10oC niektóre, zwłaszcza starsze i nieco zużyte stawy dają znać o sobie. :)
Dlatego zdecydowaliśmy, aby przyjemność- jaką niewątpliwie niesie możliwość korzystania z uroków zimy- rozłożyć na kilka, bardziej znośnych odcinków.
Dziś zaledwie 5km. :D Choć słońce kusi nierozważnych. :)

Zyon

O wlasnie. Ja z takim pytaniem. Rok temu biegalem na zniszczonym boisku i noga mi wpadla w koleine, stanalem bokiem stopy i zapieklo pierunsko. Dzisiaj jak sie przedzieralem chodnikiem, noga mi sie z lodu zeslisnela w jakis dolek i znowu dalo znac o sobie. To nie bylo takie skrecenie w kostce, tylko bol tak miedzy pieta a malym palcem - w polowie "brzegu" stopy, ciut "do przodu" od kostki. Ktos cos wie co to jest i co z tym robic? :D
Work Buy Consume Die

Radzio

Mniej się stresować. :)
Prześwietlić gnatka. :D
Jak źle zrośnięty, połamać od nowa i dalej się nie stresować.  :lol: To oczywiście wersja pesymistyczna i mocno naciągana. ;)