Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Sport

Zaczęty przez adampio, 2008-10-23, 23:20:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gwidon

Cytat: Radzio w 2012-03-01, 07:37:35
Cytat: Gwidon w 2012-02-29, 23:21:52
Brawo polacy,gra przyzwoita-kleila sie,Ronaldo dzis nic nie pokazal,Jelen do ukarania za egoizm,obstawialem remis i jest 8)

A stadion? Bo Polacy podobno zadowoleni? ;)  :lol: :lol:

sam coen :P

[załącznik usunięty przez administratora]

Radzio

Mmmm jest po czym hasać.  :lol: :lol:  :P

Radzio

http://www.youtube.com/watch?v=4mutQPx3c8Q&feature=related

Barierki będą konieczne. Nie wiadomo bowiem kto i kiedy zacznie pierwszy... ;) :)

administ

Cytat: Radzio w 2012-03-01, 14:52:31
http://www.youtube.com/watch?v=4mutQPx3c8Q&feature=related

To gorsze od "polskich obozów koncentracyjnych"!  :shock:
Ministrer Radzio to widział?  :?

Radzio

To zależy co rozumiemy pod znaczeniem słowa minister.  :?

administ

:lol:
"pomagier" Premiera, czyli "pierwszego"  :?

Blackend

MSZ teraz wyzwala Białorusinów i nie ma czasu na polskie kawały ;)

administ

A prosili o to?  :shock: :wink:

Radzio

Nie ma to jak sport, nawet ten nie proszony  :lol: :lol:

administ

Radzio

:lol: :lol:

Wolę szutry...   :D Szczególnie te kujawskie.  :)

administ

Szutry kujawskie będą zdatne do biegania za około dwa tygodnie, jeśli nie popada jeszcze.  :?
Przed Świętami na pewno się uda.  :D

Radzio

Dobra wiadomość. :D

MariuszM

Cytat: toan w 2008-11-17, 07:30:47
PS
to, że RQ=1 - nie oznacza, że "spala się" glukoza! tylko, że...
Organizm zamienia węglowodany na tłuszcze? Organizm w spoczynku czy to na diecie T czy Ww uzyskuje energię (różnie podają) 70-90% z beta oksydacji
Np. tu jest napisane,że na glikolizę (wytwarzanie energii) zużywane jest 50%, 30-40% przekształcane jest w lipidy, 10% "na odnowę" glikogenu.

oraz jak czytam coś takiego:

CytatW ciągu sekundy dokonuje się synteza około 10 cząsteczek RNA, 1400 cząsteczek białek, 30 cząsteczek polisacharydów i 12000 cząsteczek lipidów. Odbywa się to wskutek tlenowej przemiany glukozy, która jest głównym źródłem energii dla...
Biofizyka Komórki

oraz http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1976.msg30033#msg30033
to wydaje się mi,że czym więcej czytam tym mniej wiem.  :lol: :?

Orientuje się Pan czy przy ŻO poziom 15%  energii z węglowodanów zabezpieczy potrzeby jak niżej?
CytatReszta wysiłku fizycznego (powyżej sprintu) odbywa się na umiejętnym łączeniu cyklu Krebsa z betaoksydacją

Pisał Pan również http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1866.msg28276#msg28276

Nie daje mi to spać po nocach z racji obowiązków jakie na siebie wziąłem. A,że mądrego zawsze warto i chętnie posłuchać+ mniejsze prawdopodobieństwo błędów. :wink: Znalazłby Pan czas oraz orientuje się jak powinno to wyglądać przy ćwiczeniach siłowych?  Byłbym wdzięczny. Inaczej będę musiał dojść do tego sam....  8) :). Chodzi czy  kręcić się bardziej wokół proporcji B:T:W  1:3,5-5:0,8-1,3? Zdaję sobie sprawę,że każdy jest inny jednak jakieś założenie chciałbym przyjąć.  :twisted:

Dasna

Brawo Agnieszka. Wygrana z Bartoli 6:4, 6:2 potwierdza jej formę. Super. Finał z Szarapową też jęczącą będzie mam nadzieję b.ciekawy. Trzymam kciuki za Isię. :lol: :lol:

Blackend

Ja też trzymam, ale patrzył nie będę ;)

Dasna

Hurra!!! Agnieszka the best. W dwóch setach utarła nosa wściekłej , wyjącej Szarapowej siłą spokoju i profesjonalizmu. Podobało mi się. :D :D

administ

Ładnie było.  :D

Blackend

Oglądałem w nocy powtórkę - wytrzymałem nawet jęki Szarapowej ;) ale warto było!  8)
Wytrzymać psychicznie przed pełnymi trybunami w Miami i wielomilionową publicznością przed telewizorami, to nie lada sztuka.
Bardzo dobry mecz Agnieszki - brawo  :D

administ

Cytat: Blackend w 2012-04-01, 09:53:49
Wytrzymać psychicznie przed pełnymi trybunami w Miami i wielomilionową publicznością przed telewizorami, to nie lada sztuka.

Za 750 tys. US$ to nie takie rzeczy ludzie są w stanie znieść.  :wink: