Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Chill - dziennik treningowy

Zaczęty przez chill, 2013-04-03, 19:02:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

chill

chill

Dzisiaj zrobiłem w końcu treningos ...

Siad 5x3 lajtowo 60 kg
Chinsy 5x3   7kg - też lekko ...
Dipsy  5x3  19kg - jednak one 3x tydzień :)

jutro potruchtam dla przepałki w piecu .. plus drążek x2 max na chwyt ....

5x3 This is It !
Przypomniałem sobie dobry trening .

chill

Ostatnio w kratkę , bo mi czas pożera praca , ale ważne że w końcu swoja od poczatku do końca ;)

Takie tam ciekawostki filmowe ;) : https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eQo0UFqByGw

Gavroche

Cytat: chill w 2014-01-28, 15:26:57
Ostatnio w kratkę , bo mi czas pożera praca , ale ważne że w końcu swoja od poczatku do końca ;)

Takie tam ciekawostki filmowe ;) : https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eQo0UFqByGw
Gratuluję biznesu.
Nieregularnymi treningami się nie przejmuj, uregulują się same, nawet nie zauważysz kiedy.
A tego gościa z filmiku to jakoś nie lubię :D

chill

Cytat: GavrocheA tego gościa z filmiku to jakoś nie lubię Very Happy

Tak jakoś kojarzę :D , ale raz napisałeś że dobry dzik z niego ;)
Spoko..

Gavroche

Cytat: chill w 2014-01-28, 16:08:53
Cytat: GavrocheA tego gościa z filmiku to jakoś nie lubię Very Happy

Tak jakoś kojarzę :D , ale raz napisałeś że dobry dzik z niego ;)
Spoko..

Czarni lub Mulaci nie pasują mi do sportów siłowych z wyjątkiem kulturystyki... :?
Czasem wyjdzie jakiś rodzynek, ale siłówka to raczej sport dla jasnookich i jasnowłosych, tych od szympków :lol:
Za to Lee Haney czy Sergio Oliva, miód na oczy :D

chill

Ostatnio praca ,praca, praca ...
Ale znalazłem trochę czasu w końcu.

Tabata daje wycisk że hej ... zaczynałem od 10 kg Thrustera , teraz jestem na 12kg i wyrabiam w ostatniej serii 10 powtórek.
Biegam 3 x w tygodniu w nietreningowe po 25-30 min.

Przestałem robic na razie PC bo cos to dynamiczne cwiczenie mi jeszcze nie bardzo służy ...
Lżej z martwym też - i musze pilnowac dobrego rozciagniecia bioder, pośladków , całych pleców i dwugłowych .. bo inaczej kupa i jakis tam ból cmi ...
Ale jak jest rozciaganie to jest wszystko ok ..- chyba sporo siedze przy kompie ostatnio :/

Przysiad za to pięknie , i nie wiem czy nie zrobie jakiejś modyfikacji że siad 3x tydzień jakby cos z martwica było nie tak ...

Ogólnie forma do przodu ...

Gavroche

Przysiad 3xtydzień?
Mniam :D

A pamiętasz tradycyjne "20 przysiadów", idealne na 3xweek...
Zakłada się ciężar dla 10 CM i robi z nim...20 ruchów i...tyle :D
Świetne jako zmiana bodźca na 3-4 tygodnie, ale uda rosną jak na drożdżach :lol:

chill

Fajne, a co z plecami , nie powinienem sie martwi jakbym zostawił ten drażek i dipsy z obciązeniem po 5x3 i siad 3 x w tygodniu 5x3 ( ?) ewentualnie miesiąc gdzieś z tymi 20 powtórzeniami wywalając na razie martwy i PC ?

Ostatnio też sprawdzałem w teorii plan Girondy 8x8 , ale tam chyba więcej się puchnie ?

Gavroche

Cytat: chill w 2014-02-17, 19:03:08
Fajne, a co z plecami , nie powinienem sie martwi jakbym zostawił ten drażek i dipsy z obciązeniem po 5x3 i siad 3 x w tygodniu 5x3 ( ?) ewentualnie miesiąc gdzieś z tymi 20 powtórzeniami wywalając na razie martwy i PC ?

Ostatnio też sprawdzałem w teorii plan Girondy 8x8 , ale tam chyba więcej się puchnie ?
Gironda to mutant, jego plany to konstrukcje dla genetycznych freaków lub wielbicieli soczków.
Niemniej dobre na chwilę, jako rozwianie nudy, raczej dla kulturystów czy powerbuilderów :D

Martwić plecami?
Myślisz o braku stymulacji z powodu rezygnacji z ciągów?
A siady to co, sroce spod ogona?
Przysiad plus drążek to mało? :shock:

chill

Tak przez chwilę zwątpiłem nie bij :D

To chyba dochodze do swojego meritum treningu siłowego ;)

MariuszM

Szkoła Grześka:"Rób to, co sprawia Ci frajdę." Dlatego "moja" ławka wylądowała na samym końcu po "dipsach" (nie lubię tym hamerykańskich okreslen) pompkach na poręczach z i bez kg robią prima sort na (u)dżwig i masę triceratopsa ;)
Pamiętaj Chill, faceci z tego forum w przeciwieństwie do MH mają tak http://lolsnaps.com/upload_pic/OhYouSillyMichelinMan-61008.jpg, a nie pucu pucu brzusio. ;) :)  :lol: :lol:

chill

No ja tak mam szeroki mocny stabilny brzuch , gdzie niby dla plastikowej estetyki powinienem robic pas jak u osy i bajcaps z silikonem na soku.

Tak po prostu zastanawim się tylko czy wtedy może nie zwiększyc ilości serii ..
Czy będzie tak samo :

Dipsy 5x3
Drążek 5x3
Siad 5x3

I wsio ..

MariuszM

Do mnie mówią tak, jestem "drobny" (70kg)  jak na chopków z siłki i radzą mi przy 110kg martwym zakładać pas ... :) Co wywołuje u mnie uśmiech. Wszyscy robią na maszynach nogi i inne cuda,kwiatki, tylko ja siady z sztanga i push/pull i od x lat jak ich pamiętam mają tą sama "formę"  :P :D A ja siem zmieniam :) szczególnie nogi i góra-szczupło,ale z "krzepą" :D Wiadomo do Maestro lata świetlne są  :D

Gavroche

Cytat: chill w 2014-02-17, 19:30:55

Spokojna rozczochrana, kombinuj pod siebie :D
Jak lubisz to zmieniaj ćwiczenia nawet co 10-12 sesji, byle na podobne; siady na siady do boxa lub fronty, martwy na sumo czy GM, dipsy na floor Press lub bent Press, drążek na wiosło czy rowling pionowy.
A jak nie chcesz zmieniać to żongluj pozostałymi parametrami: obciążeniem, liczbą serii i powtórzeń.

Zazdroszczę Ci, jeśli faktycznie masz już swoje ćwiczenia.
Ja też tak myślałem, a tu znienacka Kupidyn mi strzelił odważnikiem :D

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2014-02-17, 20:02:50

Jak lubisz to zmieniaj ćwiczenia nawet co 10-12 sesji, byle na podobne; siady na siady do boxa lub fronty, martwy na sumo czy GM, dipsy na floor Press lub bent Press, drążek na wiosło czy rowling pionowy.
A jak nie chcesz zmieniać to żongluj pozostałymi parametrami: obciążeniem, liczbą serii i powtórzeń.

Mięczak ;) lub wapniak lub 2w1 ;) :D  :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-02-17, 19:32:46
Szkoła Grześka:"Rób to, co sprawia Ci frajdę." Dlatego "moja" ławka wylądowała na samym końcu po "dipsach" (nie lubię tym hamerykańskich okreslen) pompkach na poręczach z i bez kg robią prima sort na (u)dżwig i masę triceratopsa ;)
Pamiętaj Chill, faceci z tego forum w przeciwieństwie do MH mają tak http://lolsnaps.com/upload_pic/OhYouSillyMichelinMan-61008.jpg, a nie pucu pucu brzusio. ;) :)  :lol: :lol:
Wszystko prawda :D
Ma być dobra zabawa i duże ciężary podnoszone z uśmiechem :D
A pompki na poręczach to faktycznie super ćwiczenie na triceps do wszelkich wyciskań.

Dziewczynka ze zdjęcia ma śliczne obojczyki :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-02-17, 20:06:35
Cytat: Gavroche w 2014-02-17, 20:02:50

Mięczak ;) lub wapniak lub 2w1 ;) :D  :lol:
Z wapnieniem nic się nie da zrobić, ale mięczak na bank nie :D
Odważniki to narzędzia dla twardzieli 8)
Siedemnaście razy bardziej się męczę robiąc 50 rwań na 30 kg niż jeden ciąg na 300!
Dla mnie-prawdziwe wyzwanie :D

MariuszM

Maestro wie ,że to taki żarcik...
Duży chop, a się mantruje z 30kg a ja jaj  :lol:
Co to siem porobiło  :shock: 8) :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2014-02-17, 21:01:11
Maestro wie ,że to taki żarcik...
Duży chop, a się mantruje z 30kg a ja jaj  :lol:
Co to siem porobiło  :shock: 8) :lol:
Miłość.
Nie mam na to rady  :lol: