Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Siłownia a ŻO

Zaczęty przez hologram, 2007-07-04, 22:29:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Zyon w 2025-09-15, 14:22:11
Cytat: Gavroche w 2025-09-14, 19:53:02Najczęściej są słodzone sztucznymi słodzikami, tu możesz pomarudzić i zaproponować, żeby następny worek kupił naturalną, niesłodzoną i sam sobie posłodził i
Tak na up[artego to da sie jeszcze znaezc stare klasyczne slodzone cukrem, ja ostatnio bylem zmuszony taka kupic no i siedzialem i dlubalem w tych internetach zeby taka znalezc. OKazuje sie, ze popularne ( i w sumie bardzo dobre) Gaspari to zwykle slodzone cukrem
Czyli Rysiek wie co robi. :) Moja młoda chodzi na siłkę 1-2 razy w tygodniu i po treningu pije naturala na tym tłustszym mleku 3,8%, a słodzi sobie mleczkiem zagęszczonym słodzonym. Jak pisałem Reni, wydaje mi się, że to dodaje animuszu tej całej wyprawie na siłkę.

Dasna

Dzisiaj dalszy ciąg przygotowań do zawodów.

1. Rozgrzewka ze szczególnym uwzględnieniem rozciagnięcia mięśnia platyzma, spacer w kucki z kijkiem nad głową w chwycie rwaniowym itp. itd.
2. Rwania ze zwisu sprzed kolan, zza kolan, z biodra i z pomostu.
3. Ciągi rwaniowe
4.Przysiad przedni
5. Maszyna na nogi
6. Stanie na głowie
7. Rozciągania , musze szczególnie uważac przy przysiadach, aby dobrze rozciągac mięśnie ud, bo ciężko mi potem usiąść w siadzie japońskim.

admin

Zauważam zestaw kontuzjogenny! ;)

Dasna

Skończyły sie wczoraj Mistrzostwa Swiata Masters w Podnoszeniu Ciężarow Las Vegas 2025.

Od nas Polskę reprezentowało 1 zawodniczka i 5 zawodników.
Hanna Malak zajęła 15 miejsce z wynikiem w dwuboju 105 kg. BW 61 kg, kat.wiek.45-49.

Witold Szczęsny złoty medal z wynikiem w dwuboju 165 kg, BW 87,3 kg, kat. wiek 70-74
Wiesław Stec zloty medal z wynikiem 130 kg, BW 108,6  kat.wiek 70-74
Przemysław Paterek srebrny medal z wynikiem w dwuboju 230 kg , BW 78,5 kg kat.wiek.45-49
Anatol Krygowski srebrny medal z wynikiem 267 kg , BW 87,8  kat.wiek 35-39

A mój faworyt Tadziu Biega , który zwykle rwie 130 kg a podrzuca 170 kg niestety poszkapił rwanie i nie został sklasyfikowany. :cry:

Ogólem było około 1000 zawodników ze wszystkich krajów świata, byli także zawodnicy z grupy tzw. adaptive czyli z czasami znacznym inwalidztwem. Zawodnicy musieli zakwalifikowac sie do MŚ masters w/g obowiązujacych limitów dla poszczególnych grup i zdobyc akceptacje Federacji narodowych.
Wszysctkich obowiązywały zasady WADA czyli zasady kontroli antydopingowej. 

Dasna

Cytat: admin w 2025-09-15, 15:42:38Zauważam zestaw kontuzjogenny! ;)
Jak spotkam Nazara to mu przekażę, dzięki serdeczne trenerze - konsultancie.  :) 

admin

:lol:  :lol:  :lol:
"... jak na Zawiszę"... ;)

Dasna

A ja w sobotę zasuwam do Ciechanowa na Drużynowe Mistrzostwa Polski  :)  Jako fotoreporter.

admin

:D
A to awans - bo nie trzeba się pocić i narażać na urazy... ;)

Dasna

Cytat: admin w 2025-09-15, 17:04:41:D
A to awans - bo nie trzeba się pocić i narażać na urazy... ;)
Hm, nie tak dokładnie . Z tym potem to nie jestem pewna , bo jak obsługuję niektóre imprezy to pot cieknie po plecach strużka  a i uraz , albo urazy zależy jak to rozumieć  :lol:  :lol:  dopadają.  8) 

admin

Ja tam nie wnikam, ale jak robię zdjęcia kwiatkom, to żadnego stresu raczej nie odczuwam! ;)

renia

Ale może te kwiatki się stresują... :lol:  ;-)

admin

Blackend

Dasna

Dzisiaj dzień pod znakiem zarzutu tj. ok godziny sam zarzut z naciskiem na pełny siad i szybkie wkręcanie łokci.

1. Rozgrzewka z naciskiem na najszerszy grzbietu i platyzmę. Rozszerzanie zakresu ruchu.
2. Zarzut wszystkie na pełny siad z biodra , sprzed kolan, zza kolan i z pomostu z wybiciem góry od czasu do czasu.
3 Ciagi podrzutowe ze zwisu sprzed kolan.
4.Maszyny - ściaganie drązka szerokim chwytem na klatke i zza głowy i wąskim chwytem.
5. Stanie na głowie
6.Siad japoński juz lepszy,
7.Przyciaganie czoła do kolan z prostymi nogami w siadzie.
8.Rozciaganie najszerszego grzbietu, itp.

Gavroche

Akurat rozciąganie mięśnia szerokiego szyi może przynieść korzystne efekty... kosmetyczne. :)

Dasna

Cytat: Gavroche w 2025-09-17, 14:40:00Akurat rozciąganie mięśnia szerokiego szyi może przynieść korzystne efekty... kosmetyczne. :)
Si, si  :D

admin

Zarzuty? To brzmi jak "prokuratura"..  ;)

Gavroche

RafałS

Cytat: admin w 2025-09-17, 16:44:08Zarzuty? To brzmi jak "prokuratura"..  ;)
Powinni tego zakazać. :wink: