Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Spotkanie w Ciechocinku - 15 września 2018 r.

Zaczęty przez renia, 2018-07-25, 10:05:02

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Internet jest fajny, bo nie ma bezpośredniej styczności z ludźmi - mi to bardzo odpowiada.  8)

Trzainacy

Cytat: Blackend w 2018-08-07, 12:09:14
Internet jest fajny, bo nie ma bezpośredniej styczności z ludźmi - mi to bardzo odpowiada.  8)
Styczność jest fajna  bo np.: dzięki Bogu dzieci nie rodzą sie w kapuście...i to jest świetne  :D

madre

Może w temacie tematów spotkania dorzucę taki mało polityczny, bo formułowy temat do wkładu-gatki:
O wyższości dietetycznej, komunistycznej formuły "każdemu według jego potrzeb" nad gierkowską formułą: się należy "każdemu po równo(*ówno)(na kartki) oraz nad życiową formułą "niesprawiedliwości społecznej" bo każdy ma jednakowy żołądek a wielu by chciało mieć czterokomorowy według komunistycznej potrzeby.
:roll:

Blackend

Cytat: Trzainacy w 2018-08-07, 12:21:38
Styczność jest fajna  bo np.: dzięki Bogu dzieci nie rodzą sie w kapuście...i to jest świetne  :D

Taka styczność to co innego, bo wiele gadać nie trzeba. ;)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2018-08-07, 12:09:14
+1

Trzainacy

Cytat: Blackend w 2018-08-07, 12:52:55
Cytat: Trzainacy w 2018-08-07, 12:21:38

Taka styczność to co innego, bo wiele gadać nie trzeba. ;)
Ehh ...za moich czasów gdy sie chodziło na baciarkę to bylo przekonanie iż jęśli chodzi o styczność to nawet z kelnerką trza było pogadać...jednak czasy się zmieniają :shock:

administ

administ

Cytat: admin w 2018-08-07, 11:46:37
Cytat: renia w 2018-08-07, 10:35:09
Przy powstaniu Diety Optymalnej jesteś na ogół pomijany, a sprawdzałeś Dietę Optymalną na zwierzętach, współtworzyłeś "Książkę Kucharską", jesteś współautorem "Tłustego życia", z Tatą prowadziłeś Akademię Zdrowia "Arkadia" i nie wiem co jeszcze... :roll:

A bo ja nigdy nie lubiłem i nie lubię być "publiczny" - wolę chodzić swobodnie po mieście, a nie co pięć kroków tłumaczyć, że ja to nie ten... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=mG2UzL6tZ0k8)
Bardzo współczuję, moja Rodzina była w dokładnie takiej sytuacji (plotki, pomówienia, śmiertelne choroby i inne kłamstwa), ale szczęśliwie to już dla Nas przeszłość, która nigdy się nie powtórzy.  :D

Trzainacy

Taka Polska tradycja: Co Ciebie nie zabije, to Cię wzmocni.

administ

:lol:
Dziękuję uprzejmie za takie doświadczenia, lepiej unikać...  8)

vvv

Najważniejsze to wyrotować się z toksyczności.
:mrgreen: :wink:

administ

W Biochemii kręgowców Minakowskiego bardzo ładnie jest omówiona przemiana pośrednia i biosynteza aminokwasów, ale nie wiem jak to przełożyć na bardziej zrozumiałe, aby słuchaczy nie zanudzić.
W każdym razie 3 solidne żółtka i nieco mięsa w 100% zabezpieczają dobowe zapotrzebowanie indywiduum człeczego na aminokwasy egzogenne, reszta to "formuła30g" i maszyny jądrowe na pustyni. ;)  :lol:

Zofia

Cytat: admin w 2018-08-11, 09:22:09
W Biochemii kręgowców Minakowskiego bardzo adnie jest omówiona przemiana pośrednia i biosynteza aminokwasów, ale nie wiem jak to przełożyć na bardziej zrozumiałe, aby słuchaczy nie zanudzić.
W każdym razie 3 solidne żółtka i nieco mięsa w 100% zabezpieczają dobowe zapotrzebowanie indywiduum człeczego na aminokwasy egzogenne, reszta to "formuła30g" i maszyny jądrowe na pustyni. ;)  :lol:
Do takich staroci jak ja, najszybciej dociera lopatologia. :lol:

vvv

zabezpieczają dobowe zapotrzebowanie indywiduum człeczego na aminokwasy egzogenne

A jak, dajmy na to, tłuścioch jakiś, sobie nie zabezpieczy, to co, zaraz na drugi dzień mu uszy odpadną?

:shock: :mrgreen: :?: :roll: :wink:

administ

A to nie mój problem, albowiem ja zajmuję się zdrowiem, a od chorób to kto inny jest.  8)

administ

Cytat: Zofia w 2018-08-11, 09:41:24
Do takich staroci jak ja, najszybciej dociera lopatologia. :lol:

Dla nastolaty trzydziestolatek to staroć jest, ale z biegiem lat i jej pojmowanie wieku "starocia" się znacznie w górę przesuwa... ;)

vvv

Gavroche

W Biochemii kręgowców Minakowskiego bardzo ładnie jest omówiona przemiana pośrednia i biosynteza aminokwasów, ale nie wiem jak to przełożyć na bardziej zrozumiałe, aby słuchaczy nie zanudzić.
A jakich kwantów, i wodoru bodaj, się nie da w to wpleść? ;)