Radzio
Go
|
O toto! Jedność w pływaniu- na przykład, to dopiero sztuka. Nie "jedyność".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Jak się zachłyśnie, to się nauczy... Albo utopi.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Skutkiem dobrego opanowania trudnej nauki zachłystywania- przy pewnej nadgorliwości uczącego się, powinno być utonięcie. Jako forma nagrody za poniesiony trud. Ech! Natura.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dla nadgorliwców Matka Natura wymyśliła odruch nurkowania...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
W głąb.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Od nurkowania zacząłem naukę pływania, to dobry sposób na oswojenie się z wodą.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W głąb. Jak kamień!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Od nurkowania zacząłem naukę pływania, to dobry sposób na oswojenie się z wodą. Tak uczą teraz pływać dzieciaki
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Od nurkowania zacząłem naukę pływania, to dobry sposób na oswojenie się z wodą. A ja od... "brania w dupę". To moja Pierwsza Lepsza metoda.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
A ja od... "brania w dupę". To moja Pierwsza Lepsza metoda. Dużo?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A ja od... "brania w dupę". To moja Pierwsza Lepsza metoda. Dużo? Historia prawdziwa. Nic nie napiszę. Może tyle, ile się sześciolatkowi zmieściło.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
O toto! Jedność w pływaniu- na przykład, to dopiero sztuka. Nie "jedyność". A! Przypomniałem sobie. Jedność, to nierozłączny atrybut dobrostanu.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Będę kibicował dzięki rzecz najważniejsza - pływanie. Które u mnie leży :/ ale jest plan na naukę. Z drugiej strony można płynąć w piance W pływaniu to co "pokurczone" trzeba by porozciągać- nieco. Zakres rośnie, spokój rośnie, szybkość rośnie, w ogóle fajnie jest. mi techniki brak. Całkiem po ludzku. Ale popracuję nad tym Toż ja właśnie o technice dyskretnie adoruję. Nie o sile. W nieco trudnym środowisku- choć wcale nie obcym - dobrze jest, kiedy nie widać ile się przed sobą popycha. "Total immersion" jako filmiki, jako podręczniki- nie zaszkodzi też taka wiedza w praktyce. Ale- z pewnością- na tym Forum wszyscy dużo pływający to "wią" i ... propagują. właśnie TI chce się zająć. niestety najbliższy kurs we wrześniu w toruniu, i nie stać mnie po ludzku, ale książkę mam, filmiki zdarłem z neta i od września, jak nie będzie szkoda na basenie siedzieć dwa razy w tygodniu sobie pójdę potrenować
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
krótkie podsumowanie ostatnich tygodni: trening ograniczony do krótkich "Kwadransów z żelastwem" a ostatnio już tylko do smarowania gwintów (konkretnie podciąganie, bo słabość tutaj mnie strasznie wkurzała). Do tego 2 razy w tygodniu sprinty, odcinki po 2,5 km. 2-3 razy rower do pracy. W niedzielę dłuższy wyjazd rowerem albo spacer w kamizeli. Po urlopie, czyli od września planuję robić triathlonowe zakładki w niedzielę: czyli np dłuższe rowerowanie - typu 50-60 km i bieg max 10 km. generalnie co do diety, to stosunkowo prosta. Założenie jest, że w dniu bez treningu jem 1 g białka na kg wagi należnej, tłuszczu do syta. W dni treningowe dodaję białka i tłuszczu w zależności od potrzeb, stopnia trudności treningu itp. Cały czas niskie węgle. I coraz mniej mnie do nich ciągnie. Za to ślinię się na myśl o soczystej karkówce Mogę sobie krzywdę tymi niskimi węglami zrobić? Noga podaje, podczas sprintów zawału nie dostaję i oddechu nie brakuje w ciągu niecałych 2 miesięcy 8 kg w dół, w pasie 5 cm, w bicku na szczęście tylko 1
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
To świetnie! Ostatnio w modzie jest krótki wysiłek maksymalny, ale to raczej dla leniwych. Ponoć zaczęli tak "leczyć" z sukcesami cukrzycę typ II, co ma uzasadnienie fizjologicznie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Rozumiem że chodzi o szybki bieg bo 2,5km prawdziwym sprintem się nie pobiegnie.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Rozumiem że chodzi o szybki bieg bo 2,5km prawdziwym sprintem się nie pobiegnie.
Chodziło mi o 5-6 sprintów rozdzielonych spokojnym biegiem.
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
dzień dobry witam w połowie (mojego) urlopu jak dotąd machałem kettlem nad morzem ewentualnie biegałem po piasku, skrzętnie uzupełniając potem zapasy glikogenu swoją drogą ratownicy na plaży w przerwach rozgrzewali się robiąc swing głazem obwiązanym liną Dzisiaj 3,6 km z kijkami. A imię Jego 33 - 30 kilo kamizeli i po 1,5 na ręce ale Tatry za 3 tygodnie, więc trzeba organizm przygotować na wysiłek. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To świetnie! Ostatnio w modzie jest krótki wysiłek maksymalny, ale to raczej dla leniwych. Ponoć zaczęli tak "leczyć" z sukcesami cukrzycę typ II, co ma uzasadnienie fizjologicznie.
Ciekawe. W tym roku zauważyłem, że brak regularnego wysiłku anaerobowego, powoduje u mnie "obniżenie wrażliwości insulinowej". Ilość pieczonych ziemniaczków, która w ciągi roku była "akuratna", w wakacje powodowała efekt nadmiaru Ww, szybkie bicie serca, uczucie gorąca, a potem senność.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ojojoj, to widze, ze sobie jakiegos "syndroma" wyhodowales na tych wywczasach
|
|