Jarek
Go
|
Ja teraz tylko rowerem, przestałem biegać, i muszę sie nawrócić, bo czuję niedosyt. Bieganie lepsze, 45 min truchtu, i gitara. Rowerem min 2 godz jazdy, ale i tak nie czuje tego "wow", co po bieganiu.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Rower lepiej wentyluje. Jak szybko byś nie biegał. Zrób sobie taką rundkę pół godziny na 80 procent, aż się w główce kołuje z dotlenienia. Na a bieganie jednak bardziej obciążające dla mięśni i stawów, mocniej daje w kość.
|
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Rowerem po browarka, najlepiej do sklepu oddalonego o 5km, w dobrym tempie w tą i z powrotem. Przyjemne z pożytecznym
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Na wietrzenie najlepsze backflipy i downhill. Trochę z górki na pazurki, a potem nie ma odwrotu - pod górę mus. Trochę przemeblowuje, można zapomnieć o nudzie.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Mokro, chłodno, 4km/czaswramiezmieszczonykolanemdopchniętytylkonieco. Kałuże zeszły trochę, kumaki się przeniesły i koniec koncertu.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Cieplej, 4km zmieszczone, czas wciśnięty w ramę. Jest szansa na wykończenie butów bo mozolę się z nimi od ho ho ho...
|
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
No nie wiem, nie wiem...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Chłodno jak na lipiec, nieźle. 4km/czasbezrewelacjizgodniezprzewidywaniem. Wschód księżyca pełni gratis.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja na razie zostaję przy mojej pół godzinnej przebieżce. Jak zejdę do 25 minut na tej samej trasie, to wtedy znowu nadłożę do 30 min.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Też nieźle, taka technika gospodarki nakładczej-nadkładczej . Ja tradycyjnie nadmiarowość procentowości normy, w czasowości odejmowaniu na tej samej trasie próbuję zawrzeć.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Najważniejsze, że jeszcze się chce.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26740
|
Jasne... Też bym dawał, ale wrodzone lenistwo... Dlatego krótkie intensywne biegi do solidnego zzipania i spocenia - starcza.
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
Interwały w zasadzie dają takie same, albo i lepsze wyniki, niż długie wybiegania.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
A to zależy jaki efekt się chce osiągnąć. Interwały usprawniają ładowanie akumulatorów, a długie lepiej czyszczą ze śmieci metabolicznych. Ale ja się na tym nie znam, więc może nie mam racji.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kiedyś tak biegałem na zmianę. Jeden dzień godzinka truchtu, a w następny lub za dwa dni ostry sprint 15min. do utraty tchu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|