Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pochwalę się, że zrobiłam dzisiaj przebieżkę w plenerze. Kondycję mam nie lepszą i nie gorszą niż w zeszłym roku... Brawo. Pewnie za odwagę...
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Nie, no Reniu, tak.Juz bronie. Zyonie powalę Cię na glebę jak Cię spotkam.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
W Tobie siła i nadzieja... Daję Ci pełnomocnictwo... Przyjmuję. Bój się Zyonie, oj bój.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Ale to może być nasz bój ostatni... Gdzieś czytałam, że Zyon ma swoich padawanów... Nasz? A co tez masz zamiar bić Zyona? To, dobrze. Zawsze raźniej polec. Boże, padawanów A co Zyon za Jodę robi? Albo za Obi wan Kenobi'ego? To nas rozniesie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja już nawet nie pamiętam za co miałyśmy Zyona bić... chyba za tą tapetę...nieładna...
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Minus 25km do emerytury. Ubezpieczyciel powinien wystosować DO mnie list pochwalny za kompletny brak dbałości o własne zdrowie, wszak powszechnie wiadomo, że takie bieganie jest wysoce szkodliwe. Nie wiem co mnie podkusiło ... , może takie wewnętrzne pragnienie akceptacji wśród zwolenników domniemania, że "przesadna dbałość o zdrowie, to stanowczo przesada". A! Przypomniałem sobie, zupełnie przy okazji. Z niekłamanym niesmakiem wspominam incydent, jakim było "barykadowanie" drzwi do sali konferencyjnej w sanatorium ZNP przed przypadkowymi osobami, ale zainteresowanymi pewnym modelem żywienia, opracowanym dekady temu przez mojego Przyjaciela. W żadnej dostępnej mi publikacji nie doczytałem, żeby twórca oczekiwał takich rozwiązań, a ploty zwyczajnie ignoruję. Na szczęście było to kilka lat temu i teraz tworzy się zupełnie nowa historia.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kruki gościć się zaczęły , znaczy cztery dorosłe osobniki w jednym gnieździe o czymś rozprawiają. +9km do emerytury. O!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kruki gościć się zaczęły , znaczy cztery dorosłe osobniki w jednym gnieździe o czymś rozprawiają. +9km do emerytury. O! Może to pisklęta?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Kociołek. Cztery dorosłe pisklęta. Luśni nie wziąłem, to mi się zdawało- jak nic. Ale, że Ty się dopatrzyłeś! Jak?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kociołek. Cztery dorosłe pisklęta. Luśni nie wziąłem, to mi się zdawało- jak nic. Ale, że Ty się dopatrzyłeś! Jak? Po mojemu to rodzice i młode. Ptaki rosną skokowo, a nie jak ssaki płynnie Kruki w zimie mają mnóstwo padliny, więc gniazdują najwcześniej z naszych krukowatych, nawet pod koniec stycznia Młode opuszczają gniazdo po dwóch miesiącach, to se policz
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pod koniec marca, policzyłem.
|