viola44
Go
|
ja mogę pić kawę ale po śniadaniu, na czczo czasami daje mi nie źle "popalić"...
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Nigdy się kawą nie interesowałem, ale za komuny coś tam "naukowo" bąkali, że zawsze podnosi ciśnienie, teraz czytam, że u niektórych "naukowo" obniża i ciśnienie i nawet poziom cholesterolu, że o strasznej ilości antyoksydantów i antydepresantów nie wspomnę! A jest tak: jeśli komuś kawa nie powoduje żadnych uchwytnych szkodliwych objawów po jej wypiciu (łomotanie serca, szum w uszach, ból głowy, ból wątroby, ból nerek... i ... puchliny kolan), a poprawia samopoczucie i chęć do życia, to niech sobie robi wedle własnego uznania. Danke. Tak sobie mysle, ze jesli obniza cisnienie czy cholesterol, to moze nie bezposrednio, tylko sprawia, ze nie ladujemy w siebie tyle jedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
ja mogę pić kawę ale po śniadaniu, na czczo czasami daje mi nie źle "popalić"...
no jak na czczo to po godzinie, dwoch zaliczam "zjazd" zastanawiam sie, co to moze byc
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Może to ten "nowy naukowy" spadek ciśnienia?
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
i ... puchliny kolan
a opuchlinza kolan to tez ma zwiazek z wysokim cisnieniem czy tak ogolnie - ewentualny klopotliwy objaw przyjmowania kofeiny?
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
Może to ten "nowy naukowy" spadek ciśnienia?
aaaa.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
a opuchlinza kolan to tez ma zwiazek... u mnie - przeważnie z dobrym wojakiem Szwejkiem i trzema panami w łódce nie licząc psa
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
a opuchlinza kolan to tez ma zwiazek... ...przeważnie z dobrym wojakiem Szwejkiem i... nie czytalam a mama mowila - przeczytaj
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
_flo nadrabiaj szybko!. Szwejk to podstawa!
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
ok
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
no jak na czczo to po godzinie, dwoch zaliczam "zjazd" zastanawiam sie, co to moze byc ja zalicza zjazd ale w pewne ustronne miejsce... i ogólne dygotanie na ciele...
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
ja zalicza zjazd ale w pewne ustronne miejsce... siusiu? a to normalne chyba. ja jedna kawe uzupelniam przynajmniej dwoma szklankami wody. a dzis to w ogole wypilam juz chyba ze 2 litry wody, straszny zaduch.
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Nie wyobrażam sobie jak w XXI wieku kobieta może funkcjonować bez antyperspiantów, balsamu do ciała,kremu pod oczy, lakieru do paznokci i takich tam. Masakra. Zmywać makijaż kremem nivea Można: bez antyperspirantów - bo trzeba się poprostu częściej myć i pozwolić skórze oddychać, wydalać z potem zbędne składniki z przemiany materii bez balsamu do ciała- bo lepsza jest oliwa, robię to od niedawna i bardzo żałuję ,że tak późno to do mnie trafiło bez kremu pod oczy - świetny jest krem nivea i oliwa też lakier do paznokci - od święta, czemu nie, na codzień przeszkadza jeżeli się wykonuje pożyteczne prace dla ludzkości makijaż - najpierw zmywam twarz bardzo ciepłą wodą, smaruję twarz kremem nivea i po chwili jak się ogrzeje na skórze ścieram delikatnie wacikiami, jeszcze raz zmywam twarz bardzo ciepła wodą i smaruję twarz kremem nivea. Od dawna mnie oświeciło, że najlepiej samemu wymyślać na bazie naturalnych składników różne kosmetyki. Od kilku lat np. robię maseczkę kolagenową ze skórek wieprzowych. Bardzo gęsty, sztywny wywar mieszam z kremem nivea, nakładam na twarz i zmywam różnie; po godzinie, kilku godzinach a nieraz nakładam na noc. Super! Ceny kremów z zawartością kolagenu są kosmiczne , z dodatkiem środków konserwująch i znacznie mniej afektywne niż moja maseczka.
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
ja zalicza zjazd ale w pewne ustronne miejsce... siusiu?. o sisiu to bym nawet nie wspominała
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
robię maseczkę kolagenową ze skórek wieprzowych. A na www.dobradieta.pl polecają w sferze psychicznej - okłady z podgardla i żółtek! Nie wiem tylko, czy podgardle okłada się skórą do wierzchu, czy odwrotnie. Ale zaraz nam to tam napiszą. PS na obitą twarz dawniej kładziono porządny kawał surowej wołowiny, to widocznie i w tych okładach z podgardla może też coś być!
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj biegam sama . I jak tu na młode pokolenie można liczyć?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Nieważne, że sama, ważne, że biegasz.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jednak na młodzież można liczyć . Miałam aż trzech odoratorów . Najmłodszego syna z dwoma kolegami . Oni robią teraz następne okrążenie, a ja mam dość.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czy powinno się przy bieganiu robić wdechy - nosem, a wydechy - ustami? Tak mi radził najstarszy syn. A ja na to nie zwracałam uwagi.
|
|
|
|
|
|
|
|