Autor
|
Wtek: Siłownia a ŻO (Przeczytany 3646803 razy)
|
Dasna
Go
|
Bardzo gratuluję Dasna Dziękuję
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A ja mam teraz odwrotnie; największym wyzwaniem jest powstrzymać się, żeby za dużo nie trenować. Regeneracja już nie ta, co 20 lat temu, a jak tylko o włos przekroczę pojemność układu nerwowego, to w następne dni on zarządza lenistwo i niechęć do wszystkiego, na czym cierpi życie prywatne, a dzieci jeszcze małe i połowica młoda. To, co piszą w popularnych artykułach, że z wiekiem trzeba trenować coraz więcej, to bzdura na resorach. Wraz ze wzrostem siły, wytrenowania i doświadczenia, człowiek potrzebuje mniej treningu, bo jest w stanie generować bardzo duże przeciążenia, co dla początkującego jest nieosiągalne. To właśnie początkujący i średnio zaawansowani mogą zapitalać na okrągło, zaawansowani i pro muszą się hamować, co wcale łatwe nie jest, bo 2 sesje w tygodniu po parę serii zostawiają niedosyt i tęsknotę. ostatnio ograniczylem wlasnie do 2 tygodniowo, ale i tak jakies durnowate smarowanie gwintow sobie robie w zwykle dni ot tak dla zabicia nudy podczas ogladania meczu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
No i mnie nosi między sesjami, uzależnienie normalnie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ciezko sie powstrzymac, nawet dzis, choc wiem nie powinienem, to z rana polazlem wbrew sobie i pyknalem 5x5 mc w ramach smarowania gwintow. Ale sam sobie tlumaczylem, ze to nie trening i sie nie liczy
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Jarek
Go
|
Miałem kolarzówkę i też musiałem 1000km w tygodniu opieprzyć, emocje ponad wszystko. Ale sport to zdrowie było świetnym tłumaczeniem. No i poklask wsród znajomych, wow było...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ciezko sie powstrzymac, nawet dzis, choc wiem nie powinienem, to z rana polazlem wbrew sobie i pyknalem 5x5 mc w ramach smarowania gwintow. Ale sam sobie tlumaczylem, ze to nie trening i sie nie liczy Ja tak robię z 16kg odważnikiem. Czasem nawet kilka razy dziennie, tłumaczę sobie, że 16kg to nie ciężar, takim w Rosji trenują młode dziewczynki.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
ja tez mam 2 szesnastki i tez czasami sobie dygne pare serii w trakcie meczu Albo drazek taki do szyblkiego zakladania na futryne multi gym
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26786
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No z tego upalnego lata, to letnie sukienki najfajniejsze.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Fakt, szczują na pokuszenie księży te dziewuszki, że mało koloratki ich nie poduszą!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wymieszane sa ponad wszystko
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chyba sezon urlopowy, bo w klubie puściutko! Ciekawe jak tam na wakacjach im "nabicie" spada i chudną w oczach. Owo nabicie mięśni to zwyczajne nagromadzenie metabolitów, głównie wody. Świadczy o zmęczeniu mięśni, oczywiście można długo trenować na niepełnej regeneracji i cieszyć się ową sztywnością, ale z czasem dochodzi do przykurczy, układ nerwowy się dostosowuje i próbuje kompensować i do kontuzji już niedaleko. Ponieważ było pusto to zająłem 3 stanowiska i zrobiłem taki trening obwodowy, złożony z martwego ciągu i siadów, przeplatanych wyciskaniem na ławce. Wyszło po 5 serii siadów i martwego i chyba 9 serii na ławie, zamknąłem trening w 40 minutach, na więcej brak czasu. Ciepło i wilgotno, po treningu 0,5 litra gazowanej wody wchłonęło się jak w gąbkę.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
wiadomoci: 975
|
Popijasz wodę w trakcie treningu czy dopiero po uzupełniasz?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A różnie, biorę ze sobą bidon z przegotowaną i ostudzoną wodą na salę, i czasem piję, a czasem nie, nawet w upały. Za to w aucie mam lodóweczkę i są tam półlitrowe karafki z gazowaną wodą z soda streamu, a gazowanej już nie mogę się oprzeć. Generalnie przy siadach i martwych niechętnie napełniam żołądek, poza tym, jeśli piję, to zaraz dużo bardziej się pocę.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Czyli zostaję przy instynktach, się zachce to uzupełniamy. Z innej strony, przy długim nurkowaniu(free) zaleca się pić nawet jak się nie chce, ale tam to raczej odruchy pragnienia może zakłócać ciągły kontakt ust z wodą.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
W przypadku dziecka, starszej osoby czy właśnie kogoś, kto nie odczuwa pragnienia, to poił bym rozsądkowo. Ponoć pół szklanki co pół godziny dla dorosłego jest ok.
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Przy nuraniu piję zaraz po każdym siusiu czy mi się chce czy nie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Oddawanie moczu ok, ale co z poceniem? W wodzie też się pocisz, tylko jak to policzyć?
|
|
|
|
|
|
|
oldboy
Jr. Member
|
Nie pocę się w wodzie No dobra, pewnie coś tam pocę, ale to raczej nieistotne.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Przewodnictwo cieplne wody jest około x* wyższe niż powietrza, jakby co ... Za x należy wstawić właściwą wartość, której już nie pamiętam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|