forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 12:52:56

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Sport to zdrowie.
| | |-+  Siłownia a ŻO
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 818 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Siłownia a ŻO  (Przeczytany 3640380 razy)
Dasna
Go

Email
Odp: Siłownia a ŻO
« Odpowiedz #940 : 2013-11-18, 07:56:07 »

jak śię pije śmietankę to trzeba ostrożniej z węglowodanami.

Dodam dla ścisłości, że im śmietanka ma wyższą zawartość tłuszczu, tym ostrożność na węglowodany mniejsza.  Cool
Można też przyjąć, że fermentacja mlekowa obniża zawartość cukru mlecznego o połowę.  Very Happy

Ja bym to napisała prosciej. W śmietance niskotłuszczowej jest więcej węglowodanów niż w śmietance z większą zawartością tłuszczu. I jeszcze, że śmietana ukwaszona ma mniej węglowodanów niż śmietanka słodka (tej samej zawartości tłuszczu). Tak Panie? Cool
Reniu, bardzo przystępnie i zrozumiale. Very Happy
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246

« Odpowiedz #941 : 2013-11-18, 07:59:08 »

Chyba, że coś pokręciłam... Rolling Eyes Laughing

Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #942 : 2013-11-18, 08:02:38 »

Chyba, że coś pokręciłam... Rolling Eyes Laughing
Nie, bardzo dobrze.
Ale to nie takie proste... Very Happy
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #943 : 2013-11-18, 08:37:46 »

Ja tez bym z checia cos podpowiedzial ale.....na niczym sie nie znam  Confused Sad

Bo Ty masz szersze horyzonty. Znasz się na wszystkich dziedzinach a nie tylko na wąskiej specjalności. Cool
OCh dzieki Reniu......w koncu jakies mile slowa  Laughing Laughing

Work Buy Consume Die
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #944 : 2013-11-19, 06:52:45 »

Ja tez bym z checia cos podpowiedzial ale.....na niczym sie nie znam  Confused Sad

Bo Ty masz szersze horyzonty. Znasz się na wszystkich dziedzinach a nie tylko na wąskiej specjalności. Cool
OCh dzieki Reniu......w koncu jakies mile slowa  Laughing Laughing
Laughing Laughing
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #945 : 2013-11-19, 06:53:54 »

jak śię pije śmietankę to trzeba ostrożniej z węglowodanami.

Dodam dla ścisłości, że im śmietanka ma wyższą zawartość tłuszczu, tym ostrożność na węglowodany mniejsza.  Cool
Można też przyjąć, że fermentacja mlekowa obniża zawartość cukru mlecznego o połowę.  Very Happy

Ja bym to napisała prosciej. W śmietance niskotłuszczowej jest więcej węglowodanów niż w śmietance z większą zawartością tłuszczu. I jeszcze, że śmietana ukwaszona ma mniej węglowodanów niż śmietanka słodka (tej samej zawartości tłuszczu). Tak Panie? Cool

Gdyby w powyższe, ostatnie zdanie wkradł się wytłuszczony zwrot "... więcej węglowodanów względem tłuszczu niż..." zdanie stałoby się nieco bardziej matematycznie  zrozumiałe.
Ktoś korzysta jeszcze z Liczydła? Pani. Very Happy
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #946 : 2013-11-19, 07:34:19 »

Jeszcze Juri powie,że to całe ŻO, to jaka lipa jest Very Happy Laughing I zasugeruje zmianę nazwy na Sp. Ż.O.O Wink  Laughing Laughing

Niby 8KM, a robi swoje.  Laughing Razz
Dasna
Go

Email
« Odpowiedz #947 : 2013-11-19, 11:50:13 »

Wskoczyłam dosłownie do Klubu i przemknęłam. dziś czas goni, goni.
Szrugsy dziś zrobiłam i sporo z hantlami poćwiczyłam na skośnej ławce. Zwiększyłam ciężar, zmniejszyłam liczbę powtórzeń. Po treningu taki niedosyt. Jeszcze wiele mogę. Laughing Laughing
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #948 : 2013-11-19, 11:53:18 »

Wskoczyłam dosłownie do Klubu i przemknęłam. dziś czas goni, goni.
Szrugsy dziś zrobiłam i sporo z hantlami poćwiczyłam na skośnej ławce. Zwiększyłam ciężar, zmniejszyłam liczbę powtórzeń. Po treningu taki niedosyt. Jeszcze wiele mogę. Laughing Laughing

Takie szybkie sesje dobrze robią.
A niedostyt powinien być lekki zawsze.
To dużo lepiej niż wlec za sobą ogon ze zmęczenia...
administ
Go

Email
« Odpowiedz #949 : 2013-11-19, 11:53:57 »

No patrzcie, a u Teresy piszą, że tu na tym Forum powinni być wszyscy chorzy najlepiej na raka i takich powinno się leczyć przez drut!  Very Happy
I nosy na kwintę powinni mieć...  Laughing
Bosze, co za wymagania!  Shocked
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #950 : 2013-11-19, 12:12:59 »

i w dodatku
. Ja chciałem się też zalogować na forum, ale nie zamierzam uczestniczyć w takich tematach, przecież to się robi forum kulturystyczne i Syn Pana Doktora Kwaśniewskiego do tego dopuszcza? To nie ma nic wspólnego ze zdrowiem.
ojej......  Confused

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #951 : 2013-11-19, 12:21:51 »

i w dodatku
. Ja chciałem się też zalogować na forum, ale nie zamierzam uczestniczyć w takich tematach, przecież to się robi forum kulturystyczne i Syn Pana Doktora Kwaśniewskiego do tego dopuszcza? To nie ma nic wspólnego ze zdrowiem.
ojej......  Confused
Coś w tym jest...
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #952 : 2013-11-19, 12:22:19 »

Och, i chcialbym tu oficjalnie udzielic adminowi reprymendy....bo on nie wie, ze

Forum Doktora Kwaśniewskiego ma bazować na jego wiedzy, wymianie doświadczeń, organizowaniu inicjatyw oddolnych, a nie na tematach sportów siłowych ile kto podniesie, podrzuci, czy pierdnie. My reagujemy właśnie na to co jest robione na forum Doktora, takie tematy nie przynoszą nic dobrego promowaniu wiedzy Doktora, za to bardzo promują sporty kulturystyczne, a nie o to chodziło Doktorowi Kwaśniewskiemu.

Admin wyraznie zapomina, ze zyjemy w wolnym kraju Polsce, gdzie kazdy sasiad i obcy czlowiek, chocby ujadajac zza plota wie lepiej od wlasciciela jakie mu cele przyswiecaja i co powinien robic ze swoimi pieniedzmi i czasem  Evil or Very Mad Tak nie wolno! Nie wolno zyc swoim zyciem, trzeba zawsze zapytac innych, bo oni wiedza lepiej choc nie chce im sie nawet kiwnac palcem w bucie!!

Laughing

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #953 : 2013-11-19, 12:32:18 »

Och, i chcialbym tu oficjalnie udzielic adminowi reprymendy....bo on nie wie, ze

Forum Doktora Kwaśniewskiego ma bazować na jego wiedzy, wymianie doświadczeń, organizowaniu inicjatyw oddolnych, a nie na tematach sportów siłowych ile kto podniesie, podrzuci, czy pierdnie. My reagujemy właśnie na to co jest robione na forum Doktora, takie tematy nie przynoszą nic dobrego promowaniu wiedzy Doktora, za to bardzo promują sporty kulturystyczne, a nie o to chodziło Doktorowi Kwaśniewskiemu.

Admin wyraznie zapomina, ze zyjemy w wolnym kraju Polsce, gdzie kazdy sasiad i obcy czlowiek, chocby ujadajac zza plota wie lepiej od wlasciciela jakie mu cele przyswiecaja i co powinien robic ze swoimi pieniedzmi i czasem  Evil or Very Mad Tak nie wolno! Nie wolno zyc swoim zyciem, trzeba zawsze zapytac innych, bo oni wiedza lepiej choc nie chce im sie nawet kiwnac palcem w bucie!!

Laughing
Brzmi jak Edysia Very Happy
administ
Go

Email
« Odpowiedz #954 : 2013-11-19, 12:33:23 »

Co za kraj smutasów, co wszystkich chcieliby unieszczęśliwić na siłę!  Shocked Sad  Wink
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #955 : 2013-11-19, 12:36:33 »

Laughing
To moje autorskie ale starelem sie uchwycic styl  Laughing, a cytat z jakiegos frustrata internetowego, tutaj masz http://www.stachurska.eu/?p=9218#comment-13225
Maniek chyba cie nie lubi, choc musze przyznac, ze troszku mu sie zapomnialo, ze on tez dzwigal zelastwo i wtedy nic a nic mu to nie wadzilo  Shocked Shocked

Work Buy Consume Die
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #956 : 2013-11-19, 12:37:32 »

Co za kraj smutasów, co wszystkich chcieliby unieszczęśliwić na siłę!  Shocked Sad  Wink
Bo my polacy mamy w sobie geny martyrologii  Confused Musimy cierpiec za milijony.

Work Buy Consume Die
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #957 : 2013-11-19, 13:08:30 »

Laughing
To moje autorskie ale starelem sie uchwycic styl  Laughing, a cytat z jakiegos frustrata internetowego, tutaj masz http://www.stachurska.eu/?p=9218#comment-13225
Maniek chyba cie nie lubi, choc musze przyznac, ze troszku mu sie zapomnialo, ze on tez dzwigal zelastwo i wtedy nic a nic mu to nie wadzilo  Shocked Shocked
Ten Maniek to idiota.
Lata, krzyczy, teraz zdaje się, że jest wielkim biegaczem, któremu udało się ustrzec sugestywności Adasia...
Zafascynowany DDP nie widzi, że to idiotyzm i zaprzeczanie samej sobie ze strony Lekarki.
Jest na niewiadomojakiej diecie, ale cukier chce mieć taki jak podaje tradycyjna medycyna dla schorowanych korytkowców.
To jest pewno ta czynność, o której pieje Very Happy
Szkoda czasu na kundelki, niech sobie szczekają.
Radzio
Go

Email
« Odpowiedz #958 : 2013-11-20, 08:20:41 »

No patrzcie, a u Teresy piszą, że tu na tym Forum powinni być wszyscy chorzy najlepiej na raka i takich powinno się leczyć przez drut!  Very Happy

Dali by jaką instrukcję- po Polsku jeśli można. Very Happy

Zyon!
Przestaniesz Ty ten fajans wreszcie znosić i uszczęśliwiać mnie nim na siłę! Laughing Laughing Kompleksy edycji korytowej w sobie leczysz, czy co? Razz
Gavroche
Hero Member

« Odpowiedz #959 : 2013-11-20, 08:25:57 »

Dali by jaką instrukcję- po Polsku jeśli można. Very Happy

Zyon!
Przestaniesz Ty ten fajans wreszcie znosić i uszczęśliwiać mnie nim na siłę! Laughing Laughing Kompleksy edycji korytowej w sobie leczysz, czy co? Razz
Laughing
Fajans.
Co za słowo!
Strony: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 818 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.026 sekund z 19 zapytaniami.