Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Rower - dla wszystkich jeżdzących w terenie i stacjonarnie.

Zaczęty przez Dasna, 2011-12-19, 12:53:01

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

W zasadzie to nie mam jakiegoś uzasadnienia, czy niechęci do biegania, ale nie mam widocznie odpowiedniej mobilizacji... ;)

Blackend

RafałS

Dobry! Szybki atak zimy. Próbowałem zwiać rowerkiem, nie dałem rady, tylko zmokłem. -7C, sypie...

Blackend

Tu jeszcze jeden stopień nad zerem, ale zaraz powinno szybko spaść.  8)

RafałS

30km, taki mały rekonesans na dziś. Dobrze że nie rozebrałem się jeszcze aż tak jak pogoda nęciła bo i tak nieco wychłodziło, ale jutro jutro, może być ok.  8)

administ

RafałS

Cytat: admin w 2018-03-31, 08:03:47
Zawsze to jutro, jutro... ;)
Dobrze mieć jakieś jutro jutro w zanadrzu  :lol: do realizacji.  :wink:

Blackend

Najważniejsze, że jest cel, a że obiektywne okoliczności... ;)

administ

Byle pogoda wcześniej do domu nie zganiała, bo można się rozczarować... ;)

Blackend

Damian

mam pytanie, mianowicie jestem na DO od niedawna, ze względów zdrowotnych nie mogę jeździć na rowerze po mieście ale mam rowerek stacjonarny, i moje pytanie jest takie mam nadwagę w postaci 30kg sadła, i jak mam proporcję 1:1,5-2:05 a chcę zacząć jeździć 5 dni w tygodniu po godzinie to mogę mieć takie proporcje?

Gavroche

Od zera do bohatera? :lol:
Zacznij od 2-3 razy w tygodniu po 20-30 minut i stopniowo dokładaj po 10 minut, a jak dojdziesz do godziny to dokładaj kolejne sesje.
Trening siłowy jest dużo skuteczniejszy w paleniu sadła i nie podbija tak apetytu jak aerobik. 8)
Można rozważyć ewentualnie HIIT na rowerku spinningowym.

Ja bym jednak poczekał z wprowadzaniem aktywności do momentu, aż przestaniesz chudnąć na samej diecie i wtedy dodać ruch.

Damian

Dobrze, tylko odczuwam brak ruchu, że tak powiem "nosi mnie"

Gavroche

To zacznij delikatnie i nie za często, powoli wchodź na obroty i nie "uzupełniaj" kalorii/nie "nagradzaj się za wysiłek" po treningu. ;)

RafałS

Daj mu spokój. Oportunizm! "Motorem rozwoju jest lenistwo". A i do nagród idzie się przystosować.  :lol: :wink: