Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Chill - dziennik treningowy

Zaczęty przez chill, 2013-04-03, 19:02:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-11-21, 18:41:20
No a jak tak dobrze popatrzę, to mi urośnie? ;)
Siła.
Siła rośnie od samego myślenia o ćwiczeniach.
To nie żart :D

Zyon

Bylo badanie, gdzie jedna grupa miala myslec o cwiczeniach i wyobrazac je sobie. W porownaniu do kontrolnej miala przyrosty.
Work Buy Consume Die

Gavroche

No może też coś czytałem, gdzieś dzwonią...

Blackend

Słuchajcie, no mogę przyjąć, że od patrzenia na apetyczną kobitkę to może co nie co urosnąć, ale od patrzenia lub wyobrażania sobie żelastwa niby tez mi urośnie?  8)

chill

Na surowym od samego jedzenia   :D  8)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-11-21, 20:16:49
Słuchajcie, no mogę przyjąć, że od patrzenia na apetyczną kobitkę to może co nie co urosnąć, ale od patrzenia lub wyobrażania sobie żelastwa niby tez mi urośnie?  8)
Umysł to potęga  8)

chill

O żesz w morde ...paraoplimpijczyk przy wadze 67,5 kg ława 1x 226 kg RAW !
Fakt waga nóg "nie wliczona"  :? Ale i tak ... miazga http://www.youtube.com/watch?v=-iCxE79SN9g

Dasna

Cytat: Zyon w 2013-11-21, 16:46:26
Cytat: Gavroche w 2013-11-21, 15:17:32
Bo każdy chce być zaawansowany :D
Ja nie  :lol: Na niczym sie nie znam i nie mam zamiaru  :lol:
Wygodnie. :mrgreen: :lol:

Dasna

Cytat: Gavroche w 2013-11-21, 20:58:28
Cytat: Blackend w 2013-11-21, 20:16:49
Umysł to potęga  8)
Taaak. Potęga. :lol: :lol: :lol:

Blackend

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-22, 18:57:43
Fakt waga nóg "nie wliczona"  :? Ale i tak ... miazga http://www.youtube.com/watch?v=-iCxE79SN9g

Niepełnosprawni mają często niesamowite zacięcie i wiber.
Taki wynik budzi podziw nawet gdyby miał cztery nogi :D

Zyon

ozesz  :shock: :shock: full szakunec
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Gavroche w 2013-11-22, 19:51:04

Niepełnosprawni mają często niesamowite zacięcie i wiber.
Taki wynik budzi podziw nawet gdyby miał cztery nogi :D

Czyli co- można?
Tak chory, że aż zdrowy?

chill

Ale na kołach musi jezdzic ...

Radzio

To niewola, okrutna niewola. Na kołach jednak wielu jeździ, a niektórzy nawet twierdzą, że są zdrowi.
Człowiek- choć żywotny jest, to jednak- aby zachować tę cechę- musi się bezustannie uczyć. Niektórzy nawet do końca życia.

chill

Cytat: RadzioCzłowiek- choć żywotny jest, to jednak- aby zachować tę cechę- musi się bezustannie uczyć. Niektórzy nawet do końca życia.

Dobrze powiedziane

BTW

Dzisiaj coś przy martwym dał o sobie znac słaby chwyt  :? ... Ładnie poszło lekko na raz 120 kg , 105x5 już pod koniec czułem słabe dłonie  :? ...

Już się w głowie pojawiła myśl o paskach  :D ...
A może po prostu byc cierpliwym ciagnąc tę sztangę i chwyt się sam wzmocni za jakiś czas , ale co jak będę stał w miejscu z wagą przez te ręce kiedy mógłbym więcej z paskami ...

chill

O tu jest sporo  :lol: : http://www.artofmanliness.com/2011/11/10/molding-a-mighty-grip-strength/

Tyle tego drążka robię i takie rzeczy :)  :shock:  :? ?
Może czas odkurzyc ściskacze ?  :D

Gavroche

Cytat: chill w 2013-11-25, 14:31:33
Cytat: RadzioCzłowiek- choć żywotny jest, to jednak- aby zachować tę cechę- musi się bezustannie uczyć. Niektórzy nawet do końca życia.

Dobrze powiedziane

BTW

Dzisiaj coś przy martwym dał o sobie znac słaby chwyt  :? ... Ładnie poszło lekko na raz 120 kg , 105x5 już pod koniec czułem słabe dłonie  :? ...

Już się w głowie pojawiła myśl o paskach  :D ...
A może po prostu byc cierpliwym ciagnąc tę sztangę i chwyt się sam wzmocni za jakiś czas , ale co jak będę stał w miejscu z wagą przez te ręce kiedy mógłbym więcej z paskami ...

He,he,he, witaj w klubie!
Siła idzie, to i chwyt siada :D
Jesteś tak słaby, jak najsłabsze ogniwo.
Chwyt jest elementem boju, zapomnij o paskach, bo będziesz pogłębiał problem.
Przy zamkniętej dłoni, przedramię pracuje izometrycznie by utrzymać taki stan rzeczy.
Moja rada:
Cofnij się z obciążeniem o 10% i dodaj na koniec jedną serię na 75% CM z maksymalną ilością powtórzeń nachwytem.
Do podciągania na drążku też możesz dorzucić 3-4 serie w tygodniu z maksem powtórzeń bez obciążenia.
Godne polecenia są również Croc Rows.
Przy martwym stosuj chwyt przemienny i magnezję do najcięższych serii, a do lekkich, póki się da nachwyt lub podchwyt.

chill

Cytat: Gavrochezapomnij o paskach, bo będziesz pogłębiał problem.

No już gdzieś poczytałem że wtedy progres żaden ...

Cytat: GavrocheCofnij się z obciążeniem o 10% i dodaj na koniec jedną serię na 75% CM z maksymalną ilością powtórzeń nachwytem.

A te 75 % to ma byc z tego ostatniego ciężkiego powtórzenia ? Czyli jak terazmiałem 120 Kg to cofam sie o 10% i z tego jeszcze na koniec seria maxa 75 % ?

Cytat: GavrocheDo podciągania na drążku też możesz dorzucić 3-4 serie w tygodniu z maksem powtórzeń bez obciążenia.

Ale do treningów czy w nietreningowe .. czy Twoja ulubiona i moja odpowiedz- jak chcesz :D ?

Cytat: GavrochePrzy martwym stosuj chwyt przemienny i magnezję do najcięższych serii, a do lekkich, póki się da nachwyt lub podchwyt.

Yes sir...

Cytat: GavrocheGodne polecenia są również Croc Rows.

Już obczaiłem , ale to takie wiosłowanie sztangielką zwykłe ? A jak to wpleśc w treniong ? Może byc np w dzień siadu co by już nie dusic tych łap po martwym np na koniec przed brzuchem 2 serie po 10 , czy dalej siłowo np 2x5 ?

THNX