Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Jarek

Znaczy się jest nadzieja że polubisz emigrantów

RafałS

Cytat: admin w 2018-09-29, 20:50:21
Cytat: RafałS w 2018-09-29, 20:38:54
Byście se pobiegali jak Tusek, a nie cienkie bolki.  :wink:

:shock:
Ale nie można sobie tak miażdżyć bezkarnie krwinek czerwonych w podeszwach! ;)  :lol:
A jaka kara spotka?  :wink:

vvv

Cytat: renia w 2018-09-29, 21:15:48
Tylko krowy i barany zdania nie zmieniają, bo go nie mają... :?

Nieelastyczne zdanie jest jak
nieelastyczne, zfluorezyzowane, kruche kości, zasadniczo już blisko powrotu do prochu.

:? :wink:

administ

Ponoć coraz więcej Polaków i czasem Polek uprawia dorywczo i na stałe jakiś wysiłek fizyczny - to dobrze wróży...  8)
A nie tylko to pięć set+... ;)

vvv

Ja za to raczej obserwuję w szeroko pojętym otoczeniu spadek spożycia o jakieś 500%.

Co do mobilności z wyglądu to faktycznie idzie ku lepszemu i jeszcze bardziej widać kto się jeszcze nie zaczął ruszać, a kto już.
8) :wink:

administ

https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/jakie-korzyści-dla-zdrowia-dają-codzienne-30-minutowe-spacery-będziesz-zaskoczony/ar-BBNMECi?ocid=spartanntp#page=1 - lepiej pospacerować, niż gnuśnieć przed telewizorem, ale 12-15km biegu w godzinę, trzy razy w tygodniu, jeśli kto może - daje jeszcze lepsze wyniki prozdrowotne niż codzienny spacer 12-15km w 2-3h i wiem to z własnego doświadczenia.  8)

renia

Super artykuł... :D 8)

Blackend

Wiem jak ciężko mi się rozbiegać po sezonie zimowym lub zbyt długiej np. 2 tygodniowej przerwie w trakcie sezonu.  8)
Niby można spacerować, jeździć na nartach czy na rowerku, ale to nie to samo, tym bardziej że lata lecą.  8)
Trzeba biegać dopóki chęci są.  8)

RafałS

Sezon październikowy rozpoczęty. 10stadiów(nowożytnych)/21:00. Skok z miejsca do piachu - 8,5buta. Czyli tak se...  :wink: :)

vvv

Cytat: RafałS w 2018-10-01, 23:05:22
Skok z miejsca do piachu - 8,5buta

Ustawa przewiduje, że tak jest bardzo dobrze.

https://i.postimg.cc/sjbwxDgc/image.jpg
(https://i.postimg.cc/sjbwxDgc/image.jpg)

8)

RafałS

Niby tak, ale to jakaś współczesna ustawa. A wg olimpijskiej, przedwiecznej to niestety strefa podpodiowa. Acz bez ukierunkowanego treningu, jedynie z doskoku niejako to jak najbardziej za, a nie przeciw. 8)

administ

Pewnie test dla mundurowych.  8)

vvv

Podoba mi się ustawowy wiek zdziadzienia - 30 lat.
;)

RafałS

Taki przywilej.

Gavroche

RafałS

Chłodny wieczór. 10stadiów now./21min. z hakiem.  :|

vvv

Zimno to gęstsze powietrze - większe opory aerodynamiczne.
8)

RafałS

Acz lepsze chłodzenie, opory to chyba też podejmowalno-tematyczno-praktyczne bo w zimnie trudniej się nos wyściubia często. Acz nie będę dyskutował. Akceptuję to usprawiedliwienie.  8)

administ

Cytat: vvv w 2018-10-05, 23:16:45
Zimno to gęstsze powietrze - większe opory aerodynamiczne.
8)

Ale wydajność rośnie czym niższa temperatura chłodziwa, wyższa różnica temperatur między chłodziwem, a wytwornicą energii i pewnie jeszcze coś o czym zapomniałem...  8)