Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

chill

Cytat: Dario RoninSwędzące oczy czy przytkane zatoki przepłukuję solą fizjologiczną - działa  Smile

Dzięki Dar ! Spróbuję ... nawet .... zaraz  :D

Radzio

A w sentencjach o cierpliwości czytali... ście? ;) Admin pisał. :D
Nie. To poczytajcie! :)

MariuszM

30 stopni, to zdecydowanie za gorąco  :? na bieganie dla takiego białasa jak ja :D  :lol:

Gavroche

Cytat: MariuszM w 2013-06-19, 20:57:26
30 stopni, to zdecydowanie za gorąco  :? na bieganie dla takiego białasa jak ja :D  :lol:
Złej baletnicy...
Ja tam zaraz jadę na trening.
A sala nie ma klimatyzacji, tylko wiatraki, żeby nie było.

Zyon

klimatyzacji....ty rozawy pluszaku....caculin z wadem by ci dali popalic w ksiazce o mieczakach  :lol: ja tam lubie jak sie leje pot
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-06-20, 08:08:30
klimatyzacji....ty rozawy pluszaku....caculin z wadem by ci dali popalic w ksiazce o mieczakach  :lol: ja tam lubie jak sie leje pot
Ja też, to nasz wysiłek przecież.
Na sucho to tylko wielbłądy lubią.
Większość klubów u mnie ma klimę, latem wybieram więc takie bez, czyli...jeden :lol:

chill

Cytat: GavrocheWiększość klubów u mnie ma klimę, latem wybieram więc takie bez, czyli...jeden Laughing

:lol: :lol: Trzeba swoje przecierpiec , jak nie zima to parówa ....  :lol:

chill

Kurcze pobiegał by człowiek , a tu Sahara jakaś ...  :? :( ... eee wiosna rulez  8)

renia

Duchowość się wzmacnia przy takim cierpieniu... :twisted: :lol:

Blackend

A to może jeszcze dodatkowo ciepło sie ubrać, aby natrętne mysli nie powracały ;)

chill

He he , siedziałem praie dziś z zegarkiem w ręku , i czekałem że może już 18.00 ,  19.00 , a może 20.00 bedzie znośnie ....

... ponowny lipton ... :( :lol: ... No trudno , przynajmniej trochę sauny dzisiaj i słońca na ramiona....

Blackend

Przy takich temperaturach biegałem bez koszulki, tylko w samych spodenkach i muszę przyznać, że jest super, nawet upał tak nie przeszkadza jak sie nic do pleców nie przykleja  :D

chill

No tak , bez koszulki to juz ostatnio spory czas biegam ... a jeszcze jaksię woda obleję  :lol: ... ostatnio nie zabrałem po tej dyskusji na forku  :D ....

MariuszM

Cytat: chill w 2013-06-21, 09:02:37
No tak , bez koszulki to juz ostatnio spory czas biegam ... a jeszcze jaksię woda obleję  :lol: ... ostatnio nie zabrałem po tej dyskusji na forku  :D ....

Ale przeżyłeś... jak widać  :D i humor dopisuje. Same "-" dodatnie  :D

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-06-20, 20:51:26
Przy takich temperaturach biegałem bez koszulki, tylko w samych spodenkach i muszę przyznać, że jest super, nawet upał tak nie przeszkadza jak sie nic do pleców nie przykleja  :D
Bez koszulki nierosądnie biegać, bo dużo więcej wody się traci.

Zyon

w taka pogode chetnie bym pobiegal na golasa, ale niestety asfalt jest goracy  :?
Work Buy Consume Die

Blackend

Cytat: Gavroche w 2013-06-21, 12:10:02

Poważnie? A "tambylcy", to jak sobie radzą?  :D

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-06-21, 13:01:13
Cytat: Gavroche w 2013-06-21, 12:10:02

Poważnie? A "tambylcy", to jak sobie radzą?  :D
Tambylcy o tym nie wiedzą.
Wydzielanie potu nie jest mechanizmem termoregulacyjnym.
Parowanie wody nim jest.
A bez koszulki Twoja woda wsiąka bezproduktywnie w grunt za Tobą.
Włoski na ciele spowalniają ten proces, ale koszulka bardziej.
Postępuj tak, by ciało męczyło się jak najmniej...
Ubranie jest takim samym wynalazkiem jak ogień :lol:

Blackend

Jestem cienki w tych tematach i stąpam mocno po omacku, ale na zdrowy chłopski rozum pomijając już tambylców mój komfort termiczny jeszcze bardziej wzrasta, gdy biegam bez koszulki niż w koszulce "oddychającej", którą ubieram przy niższych temperaturach. Jeżeli zalecenia są aby koszulki nie ściągać, to z pełną świadomością do nich się nie zastosuje ;)  :D

RafałS

A co wy tam wiecie! Koszulkę sie moczy pod kranem. Po czym bez wykręcania zakłada się na się i gotowe, można paradować. :wink: