Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

BIEGANIE

Zaczęty przez toan, 2007-06-19, 11:42:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

I o to biega... :D

chill

Jak tam bo coś widzę że drugi długi majowy ups ... wróć to już czerwcowy :)  weekend większość chyba rekreacyjnie "pojechała" ;)

U mnie dzisiaj 35 min , planowane , ale tak sie dobrze biegło że pociągnąłem do 40 ... rewelacja ....

Kondycja co raz lepsza , już nie truchtam , może jakieś pół Rocky'ego albo Rambo ze mnie będzie , ale koniecznie z pierwszych części  :lol:

Z 6,5 km wyszło chyba ...   :?

Radzio

Cytat: chill w 2013-06-02, 20:57:43
Jak tam bo coś widzę że drugi długi majowy ups ... wróć to już czerwcowy :)  weekend większość chyba rekreacyjnie "pojechała" ;)

U mnie dzisiaj 35 min , planowane , ale tak sie dobrze biegło że pociągnąłem do 40 ... rewelacja ....

Kondycja co raz lepsza , już nie truchtam , może jakieś pół Rocky'ego albo Rambo ze mnie będzie , ale koniecznie z pierwszych części  :lol:

Z 6,5 km wyszło chyba ...   :?

Znaczy jak, jedno oko jak u tego... spaniela? :D

Śliskooo.
Namuliło na ścieżkach tak, że 9km mógłbym równie dobrze odbyć krokiem łyżwowym, :D
co w obliczu dyskretnie zbliżającej się zimy jest jakimś rozwiązaniem. :lol: ;)

Radzio

Ech przyroda. Fajnie, że jest. :D
Dziś 5km wygibusów, znaczy... gimnastyki.  :lol:
W drodze powrotnej "zderzyłem się"(8m) z dzikiem. 8) Kopytny chrząknął parę razy i odskoczył na kolejne 2m, po czym obaj
wróciliśmy do przerwanych czynności. Ja do "wygibusów", zwierzę do konsumpcji. :lol:

RafałS

Ja to tak skromnie raczej - 4km/22min. Mokrutko, mięciutko.  :|

chill

Mierzył ktoś , po polnych , leśnych drogach dystans za pomocą licznika rowerowego i roweru :) ?
Google maps po lasach i polach jest niewystarczające , a innych bajerów nie mam .

W miarę precyzyjnie to wychodzi ?

Patrzyłęm na te pulsometry z GPS ale cena ostra ...
Wolałbym rowerkiem zmierzyć , ale nie posiadam tez licznika , bo mnie nie kręciły wcześniej takie błyskotki , a teraz widze że może to być rozwiązanie ... rowerowe drogie nie są ...

Do tego jakiś tani solidny prosty pulso i można robić plan na 10km ;) ?

Albo wybijcie mi to z głowy stwierdzeniem :" szkoda kasy" - jestem otwarty na propozycje  :lol: ..

Szczególnie te ortodoksyjne :) haha .. żart

Blackend

Cytat: chill w 2013-06-05, 17:03:56
Mierzył ktoś , po polnych , leśnych drogach dystans za pomocą licznika rowerowego i roweru :) ?

Większość moich ścieżek zmierzyłem licznikiem rowerowym. Nie wiem na ile jest to dokładne urządzenie, ale do biegania rekreacyjnego "mniej więcej", w zupełności wystarcza. Moje rekordy ;) pobijam mierząc czas, zerkając na zegarek w samochodzie przed i po biegu, ale na tym samym dystansie. I tyle, jeszcze tylko mp3-ka na uszy i jest pełnia szczęścia  :D

administ

Jak się dokładnie taki licznik rowerowy wykalibruje zgodnie z instrukcją, to jest prawidłowy pomiar.  :D

Gavroche

A przy aerobiku w plenerze, słuchawki nie są niebezpieczne nieco?

Blackend

Cytat: admin w 2013-06-05, 20:11:47
Jak się dokładnie taki licznik rowerowy wykalibruje zgodnie z instrukcją, to jest prawidłowy pomiar.  :D

Hmm, tylko gdzie ja mam tę instrukcję? ;)  :lol:

Blackend

Cytat: Gavroche w 2013-06-05, 20:14:09

Przy moim truchtaniu jest o'k, ale wygibasów z nimi nie robię, więc nie wiem. Pewnie życie samo podpowie w czasie ćwiczeń czy przeszkadzają.  8)

Gavroche

Cytat: Blackend w 2013-06-05, 20:18:49
Cytat: Gavroche w 2013-06-05, 20:14:09

Przy moim truchtaniu jest o'k, ale wygibasów z nimi nie robię, więc nie wiem. Pewnie życie samo podpowie w czasie ćwiczeń czy przeszkadzają.  8)
Chodziło mi raczej o izolację akustyczną od otoczenia.
Na przykład nie usłyszysz: groahhh! niedźwiedzia, albo: panie, drzewo się wali!
Ale zawsze można to uznać za element treningu :lol:

Blackend

Rozumiem  :D Puszczam cicho, tak że słyszę śpiew ptaków. Gdybym się odizolował, to faktycznie byłoby niebezpiecznie szczególnie z uwagi na bardzo szybko jeżdżących rowerzystów  :?

administ

A fotoradarów w lesie nie macie?  :shock:  :wink:

Blackend

Jeszcze nie, ale na wszelki wypadek GPSa nie noszę ;)

administ

Trzeba ministrowi Nowakowi podpowiedzieć to przeoczenie!  :shock:  :wink:
Dopuszczalną 5km/h dla rowerzystów w lesie wprowadzić i trzepać zdjęcia...  :lol:

chill

Cytat: adminhttp://www.komputerswiat.pl/poradniki/sprzet/komorki/nawigacja-w-komorce/2010/03/gps-w-komorce_1.aspx - a to?

....oświecenie .... w tym miejscu powinien być taki emotikon łapiący się za głowę i upadający do tyłu ;)

Ale to wszystko przez moje prawie żadne nie przywiązywanie się do telefonów .... akurat mój starszy samsung się łapie na gps .... portfel nie ruszony ;)
Teraz tylko wyprawa z komórką w kilkoma ciekawymi trasami ...

RafałS

10jaj/21min. Ale odwrotnie, tzn. zgodnie ze wskazówkami zegara - taka odmiana.  :|